close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
گزارش

درواکنش به انتشار یک گزارش ایران‌وایر، رییس بیمارستان طالقانی آبادان برکنار شد

۱۶ شهریور ۱۳۹۸
محمد تنگستانی
خواندن در ۶ دقیقه

مدتی پیش ایران‌وایر گزارشی با موضوع «گروگان‌گیری جسد یک نوزاد در بیمارستان طالقانی آبادان و تحویل آن بعد از ۱۹ روز به خانواده‌اش در یک کارتون مقوایی» منتشر کرد و حالا رسانه‌های‌ محلی خبر از برکناری رییس آن بیمارستان می‌دهند. «علی‌رضا» شهروندخبرنگار ایران‌وایر می‌گوید: «رییس بیمارستان طالقانی آبادان به خاطر گزارشی که یکی از شهروندان آبادانی برای شما ارسال کرده بود، برکنار شده است. ما فعالین مدنی با انتشار و انعکاس بی‌قانونی‌ در بیمارستان طالقانی توانستیم مسئولین را مجبور کنیم که رییس بیمارستان را عوض کنند. با این اتفاق به این نتیجه می‌رسیم که ما به‌عنوان شهروندخبرنگار می‌توانیم با خبررسانی درست و به‌موقع مطالبات شهروندی خودمان را دریافت کنیم.»

«فریدون»، یکی از کارکنان «بیمارستان طالقانی»، منطقه آزاد اروند، در گفت‌وگو با ایران‌وایر علاوه بر صحت برکناری دکتر «علی رضایی انزهالی» از مدیریت بیمارستان «طالقانی» به ایران‌وایر می‌گوید: ماجرا ازاین‌قرار بود که یکی از ساکنین روستای «ام‌التلول» خرمشهر، که عراقی‌های مهاجر هستند و از زمان حمله «جورج بوش» به «عراق» در جنگ «عراق و کویت» به ایران پناهنده شده‌اند، برای زایمان به بیمارستان طالقانی، مقابل دانشگاه آزاد آبادان، مراجعه می‌کند. بعد از زایمان، نوزاد نیاز به مراقبت ویژه داشته است و تا ۹ مرداد در بیمارستان بستری می‌شود و روز نهم مرداد فوت می‌کند. پرسنل بیمارستان گمان می‌کردند این‌ خانواده توریست‌های عراقی هستند. چراکه این روزها به خاطر منطقه آزاد، تردد عراقی‌ها به آبادان زیاد شده است. ریال ایران هم ارزشی ندارد و امکانات بیمارستان‌های ایران نسبت به عراق خوب است، درنتیجه اغلب عراقی‌ها برای درمان و یا زایمان به آبادان می‌آیند.

خانواده کودک نمی‌توانستند فارسی حرف بزنند. همکاران بخش اداری و حسابداری در این مدت با آن‌ها عربی صحبت می‌کردند. من خودم یک‌بار در بخش حسابداری بودم که پدر این نوزاد را دیدم، اما آن زمان موضوع توسط شما رسانه‌ای نشده بود، کنجکاوی نکردم و کارم را انجام دادم و به اتاق خودم رفتم.

بیمارستان بر اساس تعرفه به آن‌ها می‌گوید باید ۱۳ میلیون تومان پرداخت کنند تا جسد نوزاد به آن‌ها تحویل داده شود. ازاینجا به بعد است که همکاران من متوجه می‌شوند آن‌ها اهل روستای ام‌التلول هستند و مدارک شناسایی ایرانی و عراقی هم ندارند. درواقع اهالی این روستا اصلا مدرک شناسایی ندارند. بیمارستان برای زنده‌ماندن نوزاد هزینه کرده بود اما متاسفانه نوزاد فوت کرده و به‌هرحال باید هزینه‌ها پرداخت می‌شد.

اما نمی‌دانم چطوری سروکله فعالان مدنی آبادان به موضوع باز می‌شود و خبر و فیلم به دست شما می‌رسد.»

شهروندخبرنگار ایران‌وایر در آن گزارش گفته بود: «چندین بار خودم به بیمارستان مراجعه کردم. مدیر بیمارستان گفت حقوق کارکنان بیمارستان عقب افتاده و ما باید بتوانیم حقوق آن‌ها را پرداخت کنیم، هزینه‌های ما توسط مراجعه‌کنندگان تامین می‌شود و این قانون است، حتما باید پول پرداخت شود تا جسد را تحویل بدهیم. با کمک خیرین پولی را که برای کودکان بی‌سرپرست تهیه‌شده بود، حدودا ۶ میلیون تومان، به بیمارستان دادیم تا جسد را به خانواده تحویل بدهند. دست‌آخر هم جسد نوزاد را در یک کارتون مقوایی به خانواده‌ تحویل داده‌اند.»

«فریدون» در پاسخ به این سوال که آیا اجساد همه نوزادان در کارتونی مقوایی به خانواده‌ها تحویل داده می‌شود یا نه، می‌گوید: «قاعدتا نه، به‌عنوان‌مثال، کسی که بازاری است و درآمد یک روزش اندازه حقوق دو ماه یک کارمند باشد، اگر جسد نوزادش را در مقوا به او تحویل بدهیم که بیمارستان را روی سر ما خراب می‌کند، اصولا یا خود خانواده‌ها چیزی می‌آورند یا بیمارستان در پتو یا بسته‌های پلاستیکی مخصوص (جسد نوزاد را) تحویل می‌دهد، اما خب، متاسفانه این خانواده هزینه را به‌واسطه فعالان مدنی و خیرین تهیه‌کرده بودند و با آن‌ها و نوزاد فوت‌شده برخوردی انسانی نشد. هرچند ما اصولا در آبادان امکانات کمی داریم اما نباید جسد را در کارتون تحویل می‌دادند.»

بعد از انتشار آن گزارش دانشکده علوم پزشکی آبادان بیانه‌ای صادر کرد. در آن بیانیه آمده است: «بلافاصله پس از فوت (نوزاد)، موضوع به خانواده او اطلاع داده می‌شود و از آنان می‌خواهند که برای تحویل جسد به بیمارستان مراجعه کنند، اما والدین پس از ۲ روز مراجعه می‌کنند که هنگام تحویل، وقتی واحد ترخیص از آن‌ها درخواست مدارک هویتی می‌کنند به دلیل اینکه تبعه عراقی بودند هیچ مدرکی برای احراز هویت نداشتند. به همین دلیل جسد به آنان تحویل داده نشده و مقرر می‌شود برای تحویل جسد با مدارک معتبر یا تاییدیه‌ای از سوی مراجع ذی‌ربط (کنسولگری عراق در استان) دال بر داشتن هویت قانونی مراجعه کنند که این مدت نیز به درازا کشیده و روز ۲۱ مردادماه برای بردن جسد مراجعه می‌کنند. این در حالی است که هزینه‌های درمانی نوازد متوفی بیش از ۱۳میلیون تومان برآورد شده بود، ولی با همکاری رییس بیمارستان، نوزاد را به‌عنوان شهروند ایرانی قلمداد کردند و هزینه‌های او را به سقف ۶ میلیون تومان کاهش دادند، اما خانواده نوزاد به دلیل ناتوانی مالی قادر به پرداخت این مبلغ هم نبودند که با پیگیری اطرافیان و مساعدت مدیران بیمارستان فقط ۵۰ درصد از این هزینه از سوی خانواده او و همراهی یک هنرمند خیر پرداخت شد و امروز ۲۲ مرداد جسد نوزاد با ارائه نامه احراز هویت والدین، به آنان تحویل داده شد. ضمن اینکه، علاوه بر تخفیف پیشگفته، برای تسریع در انجام کار هزینه نگهداری جسد به مبلغ ۵۰۰ هزارتومان نیز رایگان شده بود.»

«علی‌رضا» شهروندخبرنگار ایران‌وایر در پاسخ به این بیانیه پرسش‌هایی را مطرح کرده است: «جوابیه دانشکده علوم پزشکی مانند اغلب جوابیه‌های دولتی دروغ بود. در بخشی از جوابیه آمده است بیمارستان به دلیل نداشتن مدارک شناسایی جسد را تحویل نداده است. اگر این خانواده مدرک شناسایی نداشتند چرا آن‌ها را پذیرش کردید. مگر نه اینکه هنگام پذیرش بیمار به مدرک شناسایی نیاز دارید؟ بعد از پرداخت پول چرا جسد را در کارتون تحویل دادید؟ بعد از پرداخت پول آیا خانواده‌ای که مدرک شناسایی ندارند، به شما مدرکی ارائه کردند که جسد را تحویل دادید؟ غیرازاین است که شما فقط می‌خواستید پول بگیرید؟ آن پول هزینه‌ای بود که برای لباس و کیف و کفش بچه‌های فقیر آبادان تهیه‌شده بود.
فرزاد، کارمند بیمارستان طالقانی آبادان، می‌گوید:« بعد از انتشار این بیانیه و گزارش «باشگاه خبرنگاران»، حراست تعدادی از پرسنل بیمارستان را خواست، دوربین‌ها را هم چک کردند اما شهروندخبرنگار شما را پیدا نکردند. اینکه در بیانیه آمده است از آن‌ها خواسته‌ایم به کنسولگری عراق بروند هم صحت ندارد. ما می‌دانیم نه دولت عراق اهالی این روستا را به رسمیت می‌شناسد و نه ایران به آن‌ها اوراق شناسایی می‌دهد. تمام اهالی این روستا ازلحاظ هویتی بلاتکلیف هستند. بچه‌هایشان حتی نمی‌توانند به مدرسه بروند.»

فرزاد در مورد عملکرد رییس پیشین بیمارستان «طالقانی» آبادان می‌گوید: « پیش‌ازاین ماجرا هم از دکتر «علی رضایی انزهالی» چند خانواده شکایت کرده بودند. گویا یک درگیری لفظی هم بین یکی از مراجعه‌کنندگان با رییس بیمارستان بوده که در آن درگیری، خانواده از دکتر رضایی فیلم می‌گیرند و بعد شکایت کرده بودند اما علت برکناری او همین پرونده بود. بخش اداری به دستور رییس بیمارستان برای نوزاد و مادرش پرونده تشکیل می‌دهند. اول فکر کرده بودند این خانواده توریست هستند. تعرفه درمان توریست بیشتر از تعرفه  ایرانی‌هاست.»

در بخش پایانی بیانیه دانشکده علوم پزشکی آبادان آمده است: «به‌رغم میزان بالای ۹۰ درصدی رضایتمندی مردم از نحوه خدمات ارائه‌شده، متاسفانه افرادی وجود دارند که به‌عمد، با انتشار چنین مطالبی در فضای مجازی و مخدوش نمودن چهره این مجموعه‌ی پویا و پیشرو در منطقه قصد دارند تا مانع این پیشرفت و ترقی شوند، اما دانشکده علوم پزشکی آبادان نیز پاسخ این بی‌مهری‌ها را با پیگیری حقوقی قاطعانه خواهد داد.»

 

مطالب مرتبط:

 

جسد نوزاد را در یک کارتون مقوایی به خانواده‌ تحویل داده‌اند

 

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

استان‌وایر

زنجیره انسانی نه به تخریب محیط زیست در چاهک

۱۶ شهریور ۱۳۹۸
خواندن در ۲ دقیقه
زنجیره انسانی نه به تخریب محیط زیست در چاهک