کلیک‌باز: نمایشگاهی برای بزرگداشت واکمن

  • نیما اکبرپور
  • کلیک‌

این هفته از مسابقه‌ای برای نام‌گذار مریخ‌نورد آینده ناسا خواهیم گفت، به جشن تولد ۴۰ سالگی واکمن می‌رویم، از مُهری برای نشان کردن آزاردهندگان جنسی می‌گوییم و خبر از یک حمله امنیتی دو ساله در گوشی‌های آیفون خواهیم داد.

۴۰ سالگی واکمن

۴۰ سالگی واکمن

منبع تصویر، Getty Images

تابستان ۴۰ سال پیش بود که سونی با ارائه واکمن TPS-12 راه تازه‌ای برای شنیدن موسیقی، پیش پای مردم گذاشت. خریداران این وسیله می‌توانستند در حال قدم زدم یا دوچرخه‌سواری به موسیقی گوش دهند. استقبال از این دستگاه، واکمن را به یکی از مشهورترین و محبوب‌ترین نشان‌های تجاری سونی تبدیل کرد.

اخیرا در توکیو، نمایشگاهی به نام "واکمن در پارک" برای بزرگداشت میراث واکمن برگزار شد. مکان برگزاری این نمایشگاه، پارک گینزا سونی، در محلی واقع شده که ساختمان قدیمی سونی قرار داشت. جایی که قرار است این شرکت ساختمان تازه‌ای در آن، بنا کند.

در این نمایشگاه علاوه بر محصولات و دستگاه‌های قدیمی واکمن می‌توان با هدفون‌های پلاستیکی قدیمی ارزان، به موسیقی موجود در نوارهای کاست گوش داد و به دهه هشتاد میلادی سفر کرد.

مسابقه‌ای برای نام‌گذاری مریخ‌نورد

مسابقه‌ای برای نام‌گذاری مریخ‌نورد

منبع تصویر، Nasa/JPL-Caltech

سطح‌نورد بعدی ناسا قرار است در فوریه ۲۰۲۱ روی مریخ فرود بیاید اما هنوز نامی برایش انتخاب نشده است.

در راستای ایجاد جذابیت برای چنین ماموریتی و انگیزه‌بخشی به دانش‌آموزان برای پیوستن به شاخه‌های علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات که اکتشافات فضایی را ممکن می‌کنند، ناسا از مسابقه‌ای برای نام‌گذاری این سطح‌نورد حمایت کرده است.

در این مسابقه از دانش‌آموزان آمریکایی خواسته شده که جستاری بنویسند و در آن نام برگزیده‌ای برای این سطح‌نورد و دلایل خود برای انتخاب این نام را توضیح دهند.

برای این مسابقه شرایطی از جمله محدودیت ۵۰ نویسه‌ای برای نام در نظر گرفته شده است. ضمن این که چنین واژه‌ای نباید یادآور کسب‌وکاری باشد. اسامی پیشنهادی می‌توانند نام یک فرد مشهور باشند به شرطی که او در قید حیات نباشد.

داغ آزار جنسی بر دست متجاوز

داغ آزار جنسی بر دست متجاوز

منبع تصویر، SHACHIHATA

دستگاهی با هدف مقابله با آزار جنسی در حمل‌ونقل عمومی، در ژاپن ساخته شده است.

این دستگاه به قربانیان اجازه می‌دهد که مهاجمان را با مُهری به شکل یک دست و با جوهری نامرئی، نشانه‌گذاری کنند.

پس از آن می‌توان با استفاده از چراغ‌های نور سیاه، این افراد را شناسایی کرد.

شرکت ژاپنی Shachihata می‌گوید که با ساخت این مُهر می‌خواهد به مبارزه با چنین جرایمی کمک کند.

این شرکت در ماه مه گذشته و پس از آن که ویدیوی آزار جنسی دو دانش‌آموز در سکوی ایستگاه قطار داغ شد، اعلام کرد که این مُهر را تولید خواهد کرد.

یکی از موسسات خیریه مبارزه با سوءاستفاده جنسی نگران این است که این فناوری برای قربانیان، عواقب دیگری به همراه داشته باشد.

یکی از سخن‌گویان "گروه بحران تجاوز در انگلیس و ولز" به بی‌بی‌سی گفت نگران شرکت‌هایی است که در پس "ترس‌های مشروع از تجاوز و خشونت جنسی"، درآمدزایی و مسئولیت را متوجه قربانیان احتمالی می‌کنند.

تلاش دو ساله برای هک آیفون

آیفون

منبع تصویر، Getty Images

پژوهشگران امنیتی گوگل شواهدی از "تلاش مداوم" برای هک آیفون‌ها در طول دو سال اخیر پیدا کرده‌اند.

گفته می‌شود که این حمله با استفاده از وب‌سایت‌هایی انجام شده که به صورت ناخواسته بدافزارهایی را برای گردآوری محتوا، تصاویر و داده‌های دیگر در خود جا داده بودند.

این حمله به طور مفصل در مجموعه‌ای از نوشته‌های فنی توسط یا بیر شرح داده شده است. آقای بیر کارشناس امنیت سایبری و یکی از اعضای پروژه صفر است.

پروژه صفر، کارگروهی متشکل از خبرگان امنیت سایبری است که برای گوگل و در جهت مقابله با حمله روز صفر تلاش می‌کنند.

آقای بیر نوشته: "یک مراجعه ساده به سایت هک‌شده کافی بود تا سرور بهره‌جو (Exploit) به دستگاه شما حمله کند، و اگر موفق شد، یک رصدگر را نصب کند".

آقای بیر و تیمش می‌گویند که حمله‌کنندگانی را یافته‌اند که از ۱۲ ایراد امنیتی جداگانه جهت لطمه زدن به دستگاه‌ها استفاده می‌کردند. بیشتر آنها باگ‌های سافاری بودند که مرورگر پیش‌فرض محصولات اپل است.

این کد رصدگر در آیفون قربانی می‌تواند به داده‌های عظیمی شامل دفترچه تلفن، تصاویر و داده‌های موقعیت مکانی GPS دسترسی داشته باشد. آقای بیر می‌کوید این اطلاعات هر ۶۰ ثانیه به یک سرور خارجی فرستاده می‌شوند.

این بدافزار همچنین توانایی گردآوری داده‌های اپلیکیشن‌هایی چون اینستاگرام، واتساپ و تلگرام را دارد. فهرست آقای بیر شامل محصولات گوگل چون جیمیل و هنگ‌اوت نیز می‌شود.

اپل به بی‌بی‌سی گفت که مایل به اظهار نظر در این زمینه نیست.