اسرائیل می‌گوید ایران بر سرعت پروژه ساخت موشک هدایت دقیق در لبنان افزوده است

نتانیاهو

منبع تصویر، Getty Images

توضیح تصویر، بنیامین نتانیاهو، روز پنج‌شنبه به لبنان هشداد داد

اسرائیل ایران را متهم کرده است که به اقدام هایش برای تجهیز گروه حزب‌الله لبنان به موشک های هدایت شونده شدت بخشیده است. ارتش اسرائیل می گوید نیروی قدس سپاه پاسداران تلاش می کند که با انتقال قطعات و فن آوری حساس به خاک لبنان، در داخل این کشور برای حزب الله به طور انبوه راکت و موشک با ضریب دقت بالا تولید کند.

جاناتان کونریکاس، سخنگوی ارتش اسرائیل ، روز پنجشنبه (۲۹ اوت) به خبرنگاران گفت که سه افسر ارشد نیروی قدس در این پروژه نقش دارند: سردار محمد حسین‌ زاده حجازی، فرمانده نیروی قدس سپاه در لبنان که هدایت پروژه را در دست دارد؛ سردار علی اسرار نوروزی که به گفته او، بر امور لجستیکی و انتقال قطعات و تجهیزات به لبنان نظارت دارد و سرهنگ مجید نواب که اسرائیل می گوید به عنوان مدیر فنی و متخصص عمل می کند.

سخنگوی ارتش اسرائیل افزود فواد شکر، از فرماندهان ارشد حزب الله - که دولت آمریکا سال هاست برای دستگیری اش ۵ میلیون دلار جایزه تعیین کرده - هم در پروژه مذکور فعال است.

مقامات ایرانی هنوز به این اتهامات واکنشی نشان نداده اند اما حزب الله لبنان در گذشته هرگونه تلاش برای ساخت تسلیحات هدایت دقیق را رد کرده و میگوید اسرائیل به دنبال بهانه برای اقدامات تهاجمی است.

ارتش اسرائیل در شبکه توییتر عکس سه افسر نیروی قدس که می گوید در این پروژه دخالت دارند را منتشر کرده است.

رد شدن از پست Twitter, 1
اجازه نشان دادن محتوای Twitter را می دهید؟

این مطلب شامل محتوایی از Twitter است. قبل از بارگیری این محتوا از شما اجازه می گیریم، زیرا ممکن است این سایت ها از کوکی ها و یا سایر انواع فن آوری استفاده کنند. می توانید سیاست Twitter را درباره کوکی ها و سیاست مربوط به حفظ حریم خصوصی را پیش از موافقت بخوانید. برای دیدن این محتوا روی "موافقت و ادامه"‌کلیک کنید.

پایان پست Twitter, 1

سخنگوی ارتش اسرائیل می گوید که ایران از سال ۲۰۱۳ میلادی در پی انتقال موشک های هدایت شونده به ویژه از خاک سوریه به حزب الله لبنان بوده اما عمدتا ناکام مانده است؛ جاناتان کونریکاس گفت نیروی قدس سپاه پاسداران اخیرا با تغییر استراتژی سعی می کند که با انتقال قطعات کلیدی به حزب الله، راکت ها و موشک های عادی این گروه را به نوع هدایت شونده با ضریب دقت کمتر از ۵۰ متر ارتقا بدهد.

بیشتر بخوانید:

اسرائیل می گوید که مراکز تبدیل و تولید این موشک ها در مناطق مسکونی است و این می تواند جان شهروندان لبنان را به خطر بیندازد. جاناتان کونریکاس گفت: "آنها (ایران و حزب‌الله) کسانی هستند که به شکل واضحی جان مردم لبنان را به خطر می‌اندازند، چرا که از شهروندان غیرنظامی لبنان به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کنند."

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، هم روز پنجشنبه اعلام کرد که مصمم است که "این پروژه خطرناک را خنثی کند." او به زبان عربی به لبنان هشدار داد: "مراقب باش."

آقای نتانیاهو در سال ۲۰۱۷ میلادی، در دیدار با آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، هم ایران را به احداث مراکز ساخت موشک هدایت‌شونده در خاک لبنان و سوریه متهم کرده بود.

نخست وزیر اسرائیل سپس در نطق سال ۲۰۱۸ خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک این اتهام را تکرار کرد و نقشه ای را نشان داد که به گفته وی، سه مرکز ساخت آن موشک ها در مناطق مسکونی بیروت را نشان می داد.

روز یکشنبه دو پهپاد که به گفته لبنان متعلق به ارتش اسرائیل بود در محله ضاحیه در جنوب بیروت که پایگاه حزب‌الله محسوب می‌شود، سقوط کردند. یکی از آنها به ساختمانی حاوی دفتر رسانه‌ای حزب‌الله برخورد کرد، و دیگری در هوا منفجر شد و قطعات آن زمین ریخت و خساراتی به بار آورد. برخی رسانه های اسرائیلی چهارشنبه گزارش دادند که آن چه هدف قرار گرفت بخش مهمی از برنامه موشکی حزب الله بوده است.

حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان، در واکنش به آن واقعه به نیروهای اسرائیلی هشدار داد که آماده پاسخ "قریب‌الوقوع" این گروه باشند. او همچنین گفت حزب‌الله لبنان وارد فاز تازه‌ای از مقابله با اسرائیل شده است.

علیرغم آن هشدار، اسرائیل ساعاتی بعد به مواضع یک گروه فلسطینی متحد حزب الله در بقاع لبنان حمله هوایی کرد.

ارتش لبنان در روز چهارشنبه خبر داد که یک پهپاد اسرائیلی را سرنگون کرده است. این در حالیست که اسرائیل در واکنش اعلام کرد که تجهیزاتش آسیبی ندیده است.

نصرالله

منبع تصویر، Getty Images

توضیح تصویر، در پی حمله اخیر، حسن نصرالله رهبر حزب‌الله در یک سخنرانی که به شکل تلویزیونی برای هوادارانش انجام داد وعده داد که این گروه، اقدام "اسرائیل را تلافی" خواهد کرد

گروه حزب‌الله لبنان و ارتش این کشور، دو نیروی نظامی جداگانه از یکدیگر هستند و ارتش لبنان از زمان جنگ سال ۲۰۰۶ تاکنون بیش از یک و نیم میلیارد دلار کمک از دولت آمریکا دریافت کرده است.

آمریکا در تلاش است تا با تقویت ارتش لبنان، نیرویی بازدارنده در مقابل توان نظامی حزب‌الله ایجاد کند. اما اسرائیل می‌گوید که ارتش لبنان بسیار به حزب‌الله نزدیک است.

سخنگوی ارتش اسرائیل در واکنش به اینکه ارتش لبنان (و نه حزب‌الله لبنان) پهپاد اسرائیلی سرنگون کرده گفت که سیاست کشورش در قبال ارتش لبنان تغییر نکرده است.

این ژنرال اسرائیلی گفت: "ما همچنان حزب‌الله را به عنوان دشمن خود دسته‌بندی می‌کنیم. و ارتش لبنان را نیز به عنوان دشمن احتمالی دسته‌بندی می‌کنیم."