خبرگزاری کار ایران

آذر منصوری:

مذاکره برای حل مسائل است/ باید از همه فرصت‌ها استفاده کرد

asdasd
کد خبر : ۸۰۴۳۸۵

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب تاکید کرد: مذاکره برای حل مسائل است لذا باید از همه فرصت‌ها استفاده کرد تا وضعیت رفاه مردم را ارتقا دهیم قطعا میان رفاه و مذاکره ارتباط مستقیم دارد

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، آذر منصوری عصر امروز در همایش «سیاست خارجی و دکترین امنیت ملی دکتر ابراهیم یزدی» به مناسبت دومین سالگرد درگذشت ابراهیم یزدی، با اعتراض به حذف سخنرانان اصلی این همایش گفت: بعد از اتفاقات سال ۸۸ با جمعی از زنان زندانی باخبر شدیم که دکتر یزدی هم بازداشت شدند و این خیلی باعث تاسف ما شد. یکی از هم سلولی‌های ما که برای بازجویی رفته بود گفت دکتر یزدی در اتاق کناری بازجویی می‌شد. این چیزی نیست جز ادای تکلیم به مردم و دینم.

این فعال سیاسی گفت: مرحوم یزدی در سخنرانی‌شان در اردیبهشت سال ۵۹ در بخش‌هایی از آن، می‌گویند اگر بخواهیم سیاست خارجی معناداری داشته باشیم مسائل داخلی را باید حل و اولویت‌ها را تعیین کنیم. تا زمانی که دکترین امنیت ملی تدوین نشده باشد، نمی‌توان از سیاست خارجی حرف زد.

وی با بیان اینکه یزدی معتقد است که استقلال در سیاست خارجی یک اصل غیرقابل خدشه است، اظهار داشت: عده‌ای یزدی را وابسته به غرب می‌دانستند و عده‌ای هم ایشان را سازش‌کار می‌دانند. یزدی معتقد است که سیاست خارجی را باید در زمان و مکان پیدا کرد. از نظر او هیچ کس دوست و دشمن ثابت ما نیست بلکه حرکت در منافع ملی است آنچه تعیین‌کننده است منافعی که است که در سایه تعامل با کشور ایجاد می‌شود.

این کنشگر سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه تاکید ابراهیم یزدی بر صلح عادلانه است، تصریح کرد: ایشان پیمان اسلو در سال ۱۹۹۳ را صلح عادلانه نمی‌داند. ایشان تغییر نقش نیروهای خارجی در خاورمیانه در قرن بیستم را بررسی می‌کند و معتقدند آنها در دوران قبل و حین جنگ سرد، در سرکوب جنبش‌های مردمی فعال بوده‌اند. یزدی معتقد بود که این شیوه برخورد بعد از جنگ سرد دیگر ممکن نیست که دلیل آن انقلاب ارتباطات و الکترونیک بود.

منصوری ادامه داد: ایشان معتقد بود همین انقلاب الکترونیک پرده آهنین در شوروی سابق و دیوار برلین را فروپاشید. اکنون تامین حقوق مردم تنها شیوه ثبات سیاسی درازمدت محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه دولت‌های غربی نمی‌توانند نسبت به محرومیت مردم نیمکره جنوبی بی‌تفاوت باشند، تصریح کرد: ایشان معتقد به دخالت این کشور نیست بلکه راهکار را عدم مداخله آنها نسبت به کشورهای در حال توسعه می‌داند. البته وی معتقد است که این مسئله منجر به قطع وابستگی دولت‌های خاورمیانه به خارج می‌شود که موجب می‌شود آنها یا سرنگون شده یا اقدام به اصلاح سیاست‌های خود کنند.

قائم مقام دبیرکل حزب اتحاد ملت با تاکید با اینکه یزدی معتقد است با عمیق دموکراسی و دادن حقوق‌های سیاسی، امکان مشارکت و توسعه کشورها و همچنین ثبات سیاسی افزایش می‌یابد، خاطرنشان کرد: تاکید یزدی بر تغییر نظام دسترسی محدود چه در امر سیاسی و چه امر اقتصادی از همین دیدگاه نشات می‌گیرد.

منصوری با بیان اینکه نخستین اصل در دکترین امنیت ملی از نظر ایشان، حفظ موجودیت و تمامیت ارضی ایران است، ابراز داشت: از نظر او حفظ موجودیت و تمامیت ارضی از حفظ نظام‌ها مهم‌تر است؛ زیرا حکومت‌ها و دولت‌ها می‌آیند و می‌روند ولی این ایران است که باید باقی بماند. از نظر او، هدف باید آن باشد همین تمامیت ارضی حفظ شود.

وی نهادینه کردن حاکمیت ملی، حفظ منافع حیاتی کشور کاهش و فقدان تهدیدات خارجی نسبت به کیان کشور و منافع ملی را از دیگر اصول امنیت ملی دکترین امنیت ملی ابراهیم یزدی برشمرد و بیان کرد: از نظر یزدی، ما هیچ دشمن همیشگی نداریم در این چارچوب، هر مذاکره‌ای که موجب رشد کشور، افزایش رضایتمندی کشور و تامین استقلال کشور شود، باید از آن مذاکره استقبال کرد چراکه مجموعه کشورهای متحد ما بیش از چهار دهه است که از سیاست‌ درهای باز برای تقویت جی دی پی خود استفاده می‌کنند ولی ما از فرصت‌ها استفاده نکرده‌ایم.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: مذاکره برای حل مسائل است لذا باید از همه فرصت‌ها استفاده کرد تا وضعیت رفاه مردم را ارتقا دهیم قطعا میان رفاه و مذاکره ارتباط مستقیم دارد.

منصوری با بیان اینکه امنیت ملی از دو ناحیه تهدیدات و حملات خارجی و افزایش شکاف میان دولت و ملت تهدید می‌شود، یادآور شد: در روابط بین‌المللی سیالیت، پوپایی و نسبیت تعیین‌کننده است بنابراین از نظر وی، مطلق‌گرایی و مطلق‌بینی دیگر کارایی خود را از دست داده و اصرار بر آن تهدیدکننده است. در این شرایط، دوست و دشمن دائمی وجود ندارد.

وی پراکندگی در عرصه سیاست خارجی را تهدیدکننده برشمرد و عنوان کرد: در هنگام اجرا در عرصه سیاست خارجی، تنها یک نهاد و آنهم وزارت امور خارجه باید به عنوان مسئول و مجری باید عمل کند. تعدد دستگاه‌ها و سخنگویان مختلف، از دیدگاه یزدی برخلاف منافع ملی کشور است.

این عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران با بیان اینکه به اعتقاد من یزدی از نمونه‌های برجسته کسانی بود که در طول حیات خود دغدغه منافع ملی مصالح کشور و مردم را داشت و نمی‌توان این دغدغه را در هیچ شرایط نمی‌توان انکار کرد، گفت: مجموعه گفت‌وگوهای ایشان با گروه‌های مختلف و اهل گفت‌وگو بودن و استفاده از حداقل شرایط دموکراتیک از ویژگی‌های ایشان بود و تاکید بر ظرفیت‌های داخلی برای دموکرایزه کردن کشور از ایشان یک فعال سیاست‌ورز امیدوار ساخته بود

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز