1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای پنج‌شنبه ۷ شهریور ۱۳۹۸

۱۳۹۸ شهریور ۷, پنجشنبه

https://p.dw.com/p/3Of5r
عکس: picture-alliance/AP Photo/Planet Labs Inc, Middlebury Institute of International Studies

[۲۲:۵۰]
یک موشک ماهواره‌ای در یک پایگاه فضایی ایران منفجر شد

در یک مرکز فضایی ایران یک موشک ماهواره‌ای در حالی که سوار بر سکوی پرتاب بوده، روز پنجشنبه ۷ شهریور (۲۹ اوت) منفجر شده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، پرتاب این موشک ماهواره‌ای همواره مورد انتقاد آمریکا بوده است.

تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند که در سال جاری میلادی این سومین باری است که پرتاب موشک‌های جمهوری اسلامی ناموفق بوده است.

تصاویر ماهواره‌ای ارائه شده از سوی نهاد "Planet Labs Inc." نشان می‌دهند که دودی سیاه از این سکوی پرتاب بلند می‌شود و بقایای سوخته یک موشک در محل پرتاب قابل مشاهده است. سکوی پرتاب در پایگاه فضایی امام خمینی در بیابان‌های نزدیک شهر سمنان مستقر بوده است.

در تیرماه سال جاری محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته بود که تهران قصد دارد در سال جاری سه فروند موشک دیگر پرتاب کند که دو موشک آن برای ماهواره کاوشگر و کسب اطلاعات است و دیگری برای ارتباطات.

 

 

[۲۱:۳۸]
فرد مظنون به عنوان تروریست فراری از آلمان در اسپانیا دستگیر شد

فردی که در آلمان به عنوان مظنون به تروریست متواری و تحت پیگرد پلیس بود، در شهر الدا واقع در استان آلیکانته در شرق اسپانیا از سوی پلیس این کشور دستگیر شد.

به گزارش خبرگزاری آلمان، این فرد جهادگرایی ۲۵ ساله و مراکشی است که عضو شبکه تروریستی "دولت اسلامی" (داعش) بوده و در سال ۲۰۱۷ از آلمان فراری شده است. او پس از آنکه در چندین کشور تردد داشته است، در آخرین محل در اسپانیا خود را مخفی می‌کند. دستگیری او پس از صدور یک حکم بازداشت اروپایی صورت گرفته است.

او متهم است که از یک سلول جهادگرایان با کمک افرادی در آلمان، فرانسه و مراکش پشتیبانی کرده است. این سلول تروریستی قصد داشته است در دسامبر ۲۰۱۶ در پاریس دست به عملیات ترور با سلاح کالاشنیکف بزند که از سوی پلیس خنثی شده است. این فرد همچنین متهم به جعل سند و کلاهبرداری است.

Deutschland Berlin Razzia gegen IS-Terroristen
عکس: picture-alliance/dpa/P. Zinken

 

[۲۰:۵۲]
رئیس قوه قضائیه: صدای کارگران اراک و هفت‌تپه را باید شنید

به گزارش خبرگزاری ایسنا، رئیس قوه قضائیه به اهمیت و نیاز خصوصی‌سازی در کشور اشاره کرد و گفت که دولت باید حامی بخش خصوصی باشد. او افزود، یک مجموعه به گونه‌ای واگذاری شد که به عنوان یک واحد فعال رو به افول رفت.

رئیس ‌قوه قضائیه در حالی از توجه به وضعیت کارگران سخن می‌گوید که فعالان کارگری معترض هفت‌تپه مانند اسماعیل بخشی ماه‌هاست بلاتکلیف در زندان‌های تحت نظر قوه قضائیه به سر می‌برند.

ابراهیم رئیسی اظهار داشت: «باید شرایط و نحوه واگذاری مورد بررسی قرار بگیرد، مشکلات رفتاری و ساختاری در قضیه خصوصی سازی وجود دارد. سیستم خصوصی سازی که باعث تضعیف تولید در کشور شود، درست نیست و باید صدای کارگران اراک و هفت تپه را شنید، در سفر به اراک قبل از هر جلسه‌ای حرف کارگران اراکی را شنیدم و باید به حرف‌های آنان توجه شود؛ این نوع خصوصی سازی در کشور به تاراج دادن اموال عمومی است و با آن خصوصی‌سازی که در قانون بود متفاوت است و ما به این موضوع رسیدگی خواهیم کرد.‌‌‌»

Ebrahim Raisi - Justizchef Irans
عکس: Mehr/M. Khodabakhsh

 

[۱۹:۱۹]
آمریکا شمار زیادی از سربازانش را در افغانستان نگاه می‌دارد

آمریکا درصدد است پس از عقد پیمان صلح با طالبان هم بخش بزرگی از نیروهای نظامی خود را در افغانستان نگاه دارد.

دونالد ترامپ، رئيس جمهور آمریکا، پنج‌شنبه ۲۹ اوت در گفت‌وگو با شبکه رادیویی آمریکایی فاکس نیوز گفت که پس از قراردادی که طرح آن ریخته شده شمار سربازان آمریکایی کاهش می‌یابد و به هشت هزار و ۶۰۰ نفر می‌رسد و پس از آن باید دید چه تصمیمی گرفته خواهد شد. 

هم اکنون بیش از ۱۳ هزار سرباز آمریکایی در افغانستان مستقر هستند.

Afghanistan - US Soldaten der "Resolute Support Sustainment Brigade" beladen Helikopter
عکس: Imago/ZUMA Press/U.S. Army

[۱۸:۴۸]
تلسکوپ فضایی "جیمز وب" ناسا تکمیل شد

ناسا در بیانیه جدید خود اعلام کرد که تلسکوپ فضایی "جیمز وب" به طور کامل سر هم شده است.

به گزارش Timesnownews  تلسکوپ فضایی "جیمز وب"، که جدیدترین پروژه بزرگ ناساست، قرار است جانشین تلسکوپ فضایی "هابل" شود.

به گفته ناسا بزرگترین تلسکوپ تولید شده توسط این نهاد به صورت مکانیکی کامل شده است، ولی گام بعدی این است که مهندسان اتصالات الکتریکی"جیمز وب" را وصل کنند و آنها را آزمایش کنند.

James Webb Space Teleskop
عکس: Northrop Grumman

[۱۸:۱۳]
گرتا تونبرگ: جنگ بشر با طبیعت باید متوقف شود

گرتا تونبرگ، فعال نوجوان محیط زیست، خواستار پایان جنگ بشر با طبیعت شد و از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، درخواست کرد به توصیه‌های علمی گوش کند.

این دختر۱۶ ساله سوئدی پس از طی ۴۸۰۰ کیلومتر برروی اقیانوس اطلس، به منظور شرکت در اجلاس سازمان ملل برای مقابله با تغییرات اقلیمی وارد نیویورک شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، گرتا تونبرگ روز چهارشنبه ۶ شهریور پس از ورود به نیویورک گفت: «جنگ ما با طبیعت باید تمام شود.» 

تونبرگ در جمع خبرنگاران در نیویورک پیام روشنی برای دونالد ترامپ فرستاد: «پیام من برای او این است که به شواهد علمی توجه کند، کاری که معلوم است او انجام نمی‌دهد.»

USA Ankunft Greta Thunberg in New York
عکس: Reuters/A. Kelly

[۱۷:۵۵]
حکم رسول طالب مقدم، از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر 

به گزارش خبرگزاری هرانا، دادگاه انقلاب تهران رسول طالب مقدم، از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر را به اتهام‌های "فعالیت تبلیغی علیه نظام" و "اخلال در نظم عمومی" به دو سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق و دو سال تبعید به خراسان جنوبی محکوم کرد.

طالب مقدم، که از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه است، علاوه بر این به دو سال محرومیت استفاده از تلفن همراه هوشمند و عضویت در دسته‌جات، احزاب و گروه‌های سیاسی و اجتماعی محکوم شده است.

به گزارش تشکل‌های کارگری، چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ده‌ها تن از شرکت‌کنندگان در تجمع روز جهانی کارگر در مقابل مجلس شورای اسلامی بازداشت شدند.

بازداشتی‌ها، از جمله طالب مقدم، پس از چند روز با تودیع قرار وثیقه آزاد شده بودند.

Iran Teheran - 1. Mai Demonstrationen vor dem Parlament
عکس: ettehad


[۱۷:۰۷]
افزایش ۲۱ درصدی نرخ عوارض آزادراه‌ها

بهنام داودی، مدیرکل بهره‌برداری آزادراه‌ها، از افزایش نرخ عوارض آزادراه‌های کشور خبر داد.

 داودی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: «این عوارض بسته به هر مسیر و آزادراهی متفاوت است، اما بر اساس آخرین ابلاغیه وزیر راه و شهرسازی، به صورت میانگین ۲۱ درصد نرخ عوارض آزادراهی در کشور افزایش پیدا کرده است که از ابتدای شهریور ماه امسال [۹۸] اعمال شده است.»

داودی دراین گفت‌وگو افزود هر ساله بر اساس پیش بینی‌ها، نرخ عوارض آزادراه‌ها افزایش می‌یافت که سال ۹۸ با پنج ماه تاخیر این افزایش نرخ اعمال شد.

Stau
عکس: IRNA



[۱۶:۳۰]
چین از ایران میگوی پرورشی وارد می‌کند

چین مجوز واردات مستقیم میگوی پرورشی از ایران را صادر کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از سفارت جمهوری اسلامی در چین، شرکت‌های چینی می‌توانند از ۲۳ مرداد سال ۹۸ واردات مستقیم میگوی ایرانی را از طریق ۶۴ شرکت ایرانی مجاز انجام دهند.

Iran | China | Shrimp-Import
عکس: IRNA



[۱۶:۲۱]
نامه فعالان سیاسی داخل و خارج ایران به رهبران قدرت‌های بزرگ

شماری از فعالان سیاسی ساکن ایران و خارج از ایران طی نامه‌ای سرگشاده ‌به روسای پنج کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل و آلمان، از ۱۴ فعال مدنی که  خواستار استعفای رهبر جمهوری اسلامی شده بودند، حمایت کردند.

در این نامه، فعالان سیاسی ساکن ایران و خارج، که تعداد آنها هفده نفر می‌باشد، از "کارزار ملی برای استقرار دمکراسی سکولار" که توسط ۱۴ فعال مدنی داخل ایران مطرح شده بود استقبال کرده و نوشته‌اند که صدای این کارزار در داخل و خارج ایران هر روز بلندتر به گوش می‌رسد.

این هفده نفر، که خود را نیروهای سکولار دموکرات ایران نامیده‌اند، کارزارخود را "هم‌پیمانی برای همبستگی ملی" معرفی کرده‌اند، در این نامه آورده‌اند که با هم‌پیمانی و همبستگی ملی ایرانیان درون و بیرون کشورخواهان گذر از حکومت دینی به یک نظم آزاد و دموکراتیک از طریق روش‌های صلح‌آمیزهستند.

Iran Verhaftung von 10 Aktivisten
عکس: humanrightsiniran.com

دراین نامه، نویسندگان ازسران کشورهای پنج ‌‌به‌علاوه یک، درخواست کرده‌اند موضوع کارزار معرفی شده آنها را  در راستای گسترش "هم پیمانی برای همبستگی جهانی"،  در دستور کار نشست بعدی مجمع عمومی سازمان ملل متحد قرار دهند.

شهلا انتصاری، گیتی پورفاضل، کمال جعفری یزدی، مسیح علینژاد، پرویز دستمالچی، عبدالستار دوشوکی، نازیلا گلستان، فریدون خاوند، مسعود نقره کار و رضا پیرزاده از جمله امضاکنندگان این نامه سرگشاده هستند.

چهارده  کنشگر زن  در بیانیه‌ای که ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ منتشر شد، خواستار گذار از جمهوری‌اسلامی و کناره‌گیری آیت‌الله خامنه‌ای شدند.این ۱۴ کنشگر زن خواستار "حکومتی سکولار دموکرات با حفظ تمامیت ارضی ایران" شده‌اند. 

هم‌چنین ۱۴ تن از فعالان مدنی در نامه‌ای سرگشاده در خردادماه ۹۸ خطاب به رهبر جمهوری اسلامی از او خواسته‌اند از مقام خود استعفا دهد.

بشنوید: گفت‌وگو با گیتی پورفاضل، پیش از دستگیری توسط مقامات امنیتی جمهوری اسلامی

گفت‌وگو با گیتی پورفاضل درباره خواست استعفای خامنه‌‌‌ای

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[۱۴:۳۶]
"دفتر رهبری خواستار تعطیلی برنامه ۹۰ شده بود"

محمد سرافراز، رییس سابق سازمان صداوسیمای ایران، در کتابی با نام "روایت یک استعفا" که شامل گفت‌وگویی با اوست فاش کرد بعد از مصاحبه عادل فردوسی‌پور با محمدجواد ظریف در سال ۱۳۹۴ «درخواست تعطیلی برنامه ۹۰ از طرف دفتر رهبری مطرح شد».

 مصاحبه عادل فردوسی‌پور با ظریف از صداوسیما پخش نشد، اما سرافراز گفته است که او خود مانع پخش این مصاحبه شده است زیرا به گفته او، «اگر قرار باشد هر شبکه‌ای در هر برنامه‌ای با هر قالب و ساختاری و در هر موضوعی برنامه‌سازی کند، آنوقت تفکیک شبکه‌ها و برنامه‌ها بی‌معنی می‌شود.

رئیس سابق صدا و سیما گفته است: «ملاک من چارچوب تعریف‌شده و انضباط کاری بود. برای ربط این مصاحبه با فوتبال از کلمه دیپلماسی ورزشی استفاده شده بود. بخشی از سؤال‌ها در مورد برجام این بود که در محل مذاکرات چه کردید؟ این مصاحبه در باره فوتبال نبود، این مصاحبه فوتبال مالی شده بود.»

وی سپس گفته: «بعد ازاین اتفاقات درخواست تعطیلی برنامه ۹۰ از طرف دفتررهبری مطرح شد، اما من زیر بار آن نرفتم.»

Iran Zarif Ferdowsipour IRIB TV
عکس: Fars

[۱۴:۲۸]
کانون نویسندگان ایران خواستار آزادی گیتی پورفاضل شد

کانون نویسندگان ایران دربیانیه‌ای که به مناسبت بازداشت گیتی پورفاضل، یکی از اعضای فعال خود منتشرکرد، آزادی بی‌قید و شرط بازداشت‌شدگان و همه‌زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران را خواستار شد.

در بخشی از بیانیه‌ای که ۴ شهریورتوسط این نهاد منتشر شده، آمده است: «فارغ از قضاوت درباره‌ی محتوای خواست‌های امضاکنندگان نامه‌ی سرگشاده، انتشار آن حق هر شهروند است و مقابله با آن سرکوب آزادی بیان.»

 در پایان بیانیه، کانون نویسندگان ایران بازداشت گیتی پورفاضل، نویسنده و حقوقدان و همه‌کسانی که به علت "ابراز نظر و عقیده" بازداشت و زندانی شده‌اند، را محکوم کرده است. 

گیتی پورفاضل، وکیل دادگستری و نویسنده، شب دوم شهریور بازداشت شد.

خانم پورفاضل یکی از ۱۴ فعال حقوق زنان بود که نامه ‌سرگشاده‌ای مبنی بر درخواست استعفای علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، را امضا کرده بودند.

Giti Pourfazel Rechtsanwältin Iran
عکس: tadbirkhabar.com



[۱۳:۴۶]
دستگاه قضا قانون مربوط به محدود کردن دسترسی به وکیل در جرایم سیاسی را اصلاح می‌کند

کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی از اصلاح تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری خبر داد و افزود این اصلاحیه برای رای‌گیری به مجلس خواهد رفت.

حسن نوروزی، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، در گفت‌وگو با تسنیم گفت: «بر اساس ماده اصلاح‌شده با شروع تحت نظر قرار گرفتن، متهم می‌تواند تقاضای حضور وکیل کند و وکیل باید با رعایت و توجه به محرمانه بودن تحقیقات، با شخص تحت نظر ملاقات کند. وکیل می‌تواند در پایان ملاقات با متهم که نباید بیش از یک ساعت باشد ملاحظات کتبی خود را برای درج در پرونده ارائه دهد.»

نوروزی هم‌چنین گفت که بر اساس این تبصره، دستگاه قضایی می‌توانست حداکثر به‌مدت ۲۰ روز مانع از ملاقات متهم با وکیلش شود.


بر اساس تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری که از سال ۹۷ اجرایی شده بود؛ در جرایم علیه امنیت داخلی یا خارجی و همچنین جرایم سازمان‌یافته (مشمول بندهای الف، ب و ت ماده ۳۰۲ این قانون) در مرحله تحقیقات مقدماتی، طرفین دعوی باید وکیل یا وکلای خود را از بین وکلای رسمی دادگستری که مورد تأیید رئیس قوه قضائیه باشد، انتخاب ‌کنند.

 اسامی وکلای پیشنهادی توسط رئیس قوه قضائیه اعلام می‌شود.

Justiz der Islamischen Republik Iran
عکس: Irna

[۱۳:۱۱]
ظریف: تعهد به برجام؛ بلیت بازگشت آمریکا به میز مذاکره

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، گفت با ادامه "تروریسم اقتصادی آمریکا" علیه مردم ایران، تعامل با این کشورامکان‌پذیرنخواهد بود.

 به گزارش نیویورک تایمز، ظریف روز پنج‌شنبه ۷ شهریور در نشستی با خبرنگاران در کوالالامپور، پایتخت مالزی، گفت: «اگر آمریکایی‌ها می‌خواهند به اتاق مذاکره برگردند، بلیتی وجود دارد که باید آن را بخرند و آن، پایبندی به توافق هسته‌ای برجام است.»

وزیرخارجه ایران افزود ایران به صرف گفت‌وگوخواهان مذاکره با آمریکا نیست، "بلکه در صورت حصول نتیجه، چنین دیداری صورت خواهد گرفت." 
 

[۱۲:۴۶]
کشته شدن دو افسر پلیس زن در قندهار

منابع محلی قندهار از کشته شدن دو افسر پلیس زن در حال گشت‌زنی در استان جنوبی قندهار در افغانستان خبر داده‌اند.

به گزارش وبسایت خبری باختر نیوز، صبح ششم شهریور، مردان مسلح ناشناسی در محدوده‌ای پررفت و آمد در قندهار به این دو نیروی پلیس شلیک کردند.

به نقل از یک مقام امنیتی، مهاجمان به‌سرعت از محل متواری شده‌اند و پلیس در پی شناسایی آنهاست. 

 به گزارش رسانه‌های محلی، مهاجمان به احتمال زیاد جنگ‌جویان طالبان هستند.

[۱۰:۲۶]
وزرای خارجه اتحادیه اروپا بر سر بحران ایران در هلسینکی دیدار می‌کنند 

هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان و هم‌تایان او در اتحادیه اروپا ظهر پنج‌شنبه ۷ شهریورماه برای گفت‌وگو درباره آخرین تحولات "بحران ایران" در هلسینکی، پایتخت فنلاند دیدار خواهند کرد. موضوع محوری این دیدار تصمیم‌گیری درباره شرکت یا عدم‌مشارکت اتحادیه اروپا در تلاش‌های بین‌المللی برای تأمین امنیت حمل‌ونقل دریایی در آب‌های جنوب ایران و تنگه هرمز و شکل این همکاری‌ است، در صورت موافقت کشورهای اتحادیه. وزیر خارجه آلمان در این ارتباط پیشنهاد داده که اتحادیه اروپا برای کمک به امنیت در آب‌های خلیج فارس یک "هیات دیده‌بان" تشکلیل دهد.

وزرای خارجه اتحادیه اروپا در این دیدار همچنین درباره راه‌های نجات توافق هسته‌ای (برجام) مشورت خواهند کرد. 

EU Symbolbild Fahne
عکس: picture-alliance/dpa/B. Roessler

 

[۰۹:۴۵]
سرخط مهم‌ترین خبرهای صبح پنج‌شنبه ۷ شهریور

- روزنامه آمریکایی "نیویورک‌تایمز" به نقل از مقام‌های ارشد دولت آمریکا از یک حمله سایبری در خردادماه سال جاری علیه ایران گزارش داد که به از بین رفتن یک پایگاه مهم داده‌های سپاه پاسداران انجامیده است. این پایگاه برای ردگیری نفتکش‌ها در آب‌های جنوبی ایران و طرح و برنامه‌ریزی "حمله‌های مخفیانه" به حمل‌ونقل دریایی از سوی سپاه استفاده می‌شد. بر اساس گزارش نیویورک‌تایمز تاریخ این حمله سایبری به زمانی باز می‌گردد که سپاه پاسداران یک پهپاد ارتش آمریکا را سرنگون کرد.
 
- مارک اسپر، وزیر دفاع جدید آمریکا در نخستین نشست خبری‌ خود روز چهارشنبه ۷ شهریورماه از ایران خواست تا برای کاهش تنش در منطقه با ایالات متحده گفتگو کند. این در حالیست که در هفته جاری حسن روحانی، رییس‌جمهور ایران اعلام کرد گفت‌وگو میان دو کشور تنها در صورتی قابل تصور است که آمریکا از فشار تحریم‌ها بکاهد. اسپر گفت: «ما در پی درگیری نیستیم. ما می‌خواهیم با آنها تعامل دیپلماتیک داشته باشیم.» او افزود: «ما امیدواریم که ایرانی‌ها بپذیرند با ما دیدار و به حل مشکلات کمک کنند».

- محمود واعظی، رییس دفتر ریاست‌جمهوری ایران از سفر گروه اقتصادی از سوی جمهوری اسلامی ایران به فرانسه طی هفته آینده خبر داد.‌ به گزارش ایسنا، واعظی که در حاشیه جلسه هیات  وزیران در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت درباره‌ جزئیات بسته پیشنهادی فرانسه به ایران با هدف جلوگیری از اجرای گام سوم کاهش تعهدات برجامی ایران افزود ایران و فرانسه هر کدام دیدگاه‌هایی دارند و ما در داخل و فرانسوی‌ها در اتحادیه اروپا در حال مشورت هستیم و تا زمانی که توافق انجام نشود ، "اعلام جزییات پیشنهادات به طور رسمی کار درستی نیست."