جهان خودرو؛ بوگاتی با سوپرکار ۹ میلیون دلاری آمد

استفن وینکلمن، مدیر بوگاتی در مراسم رونمایی از مدل جدید کارخانه

منبع تصویر، Bugatti

توضیح تصویر،

استفن وینکلمن، مدیر بوگاتی در مراسم رونمایی از مدل جدید کارخانه

این هفته در جهان خودرو: سوپرکار جدید ۹ میلیون دلاری بوگاتی، معرفی شاسی‌بلند روباز فولکس‌واگن، قمار هیوندای در بازار ماشین‌های کوچک و معرفی محصولات این کارخانه در نمایشگاه خودروی فرانکفورت.

بازگشت به گذشته با چنتودیچی

بوگاتی هفته گذشته مدل جدید خود به نام چنتودیچی (Centodieci) را در جشنواره خودروهای کلاسیک در ایالت کالیفرنیا رونمایی کرد.

چنتودیچی که به زبان ایتالیایی به معنی عدد ۱۱۰ است، هم صد و ده ساله شدن این خودروساز فرانسوی را یادآوری می‌کند و هم نام ماشینی است که این کارخانه در دهه نود میلادی ساخت و الهام بخش این سوپرکار جدید بوده است.

بوگاتی از نام‌های مشهور صنعت خودرو در نیمه اول قرن بیستم بود، اما در دهه پنجاه میلادی و پس از مرگ اتوره بوگاتی، موسس این کارخانه، شرکت ورشکست شد و نامش از یاد‌ها رفت.

در اواخر دهه هشتاد میلادی، یک ثروتمند ایتالیایی به نام رومانو آرتیولی با هدف احیای این نام، کارخانه‌ای در ایتالیا تاسیس کرد. او با طرحی از مارچلو گاندینی، طراح مشهور محصولات لامبورگینی و همکاری جیانپائولو بندینی، معماری که کارخانه‌اش را طراحی کرده بود، سوپرکاری به نام EB110 ساخت.

تنها ده دستگاه از مدل چنتودیچی ساخته می‌شود که همه پیش‌فروش شده است

منبع تصویر، Bugatti

توضیح تصویر،

تنها ده دستگاه از مدل چنتودیچی ساخته می‌شود که همه پیش‌فروش شده است

با اینکه EB110 از نظر قدرت و سرعت چیزی از رقبایش کم نداشت، اما نتوانست به اندازه ماشین‌هایی مثل مک‌لارن F1 و فراری F40 جلب توجه کند و در نهایت کارخانه ورشکست شد و در سال ۱۹۹۸ به فولکس‌واگن فروخته شد.

EB110 تا همین اواخر به عنوان یک خودروی کلکسیونی هم چندان موفق نبود و به ندرت نامی از آن در حراجی‌ها شنیده می‌شد.

بوگاتی تحت مالکیت فولکس‌واگن، مدل ویرون (Veyron) را ساخت که سال‌ها سریع‌ترین و گران‌ترین ماشین جهان بود و این کارخانه را به شهرتی جهانی رساند. بوگاتی دو سال پیش مدل شیرون را جانشین ویرون کرد.

چنتودیچی از نظر فنی به مدل شیرون شبیه است و از همان موتور شانزده سیلندر ۱۶۰۰ اسب بخاری استفاده می‌کند. شتاب صفر تا صد کیلومتر در ساعت ماشین ۲.۴ ثانیه و حداکثر سرعتش به صورت الکترونیکی به ۳۸۰ کیلومتر در ساعت محدود شده است.

حدود ۱۳۰ دستگاه از بوگاتی EB110 در دهه نود میلادی ساخته شد

منبع تصویر، Getty Images

توضیح تصویر،

حدود ۱۳۰ دستگاه از بوگاتی EB110 در دهه نود میلادی ساخته شد

ظاهر ماشین اما کاملا با شیرون متفاوت است. چنتودیچی برداشتی مدرن از EB110 است و در بخش‌های مختلف می‌توان شباهت بین آن دو را دید. از جمله جلوپنجره و نشان نعل شکل بوگاتی که برخلاف مدل‌های دیگر کارخانه، اندازه کوچکی دارد.

تنها ده دستگاه از چنتودیچی ساخته خواهد شد. قیمت ماشین هشت میلیون یورو (حدود ۹ میلیون دلار) است و به گفته کارخانه همه ده دستگاه پیش‌فروش شده است.

این سومین مدلی است که بوگاتی براساس شیرون و با تعدادی محدود و قیمتی بسیار گران‌تر به بازار عرضه می‌کند.

بوگاتی اگرچه یکی از معتبرترین نام‌ها در صنعت خودرو است، اما از نظر مالی ثبات چندانی ندارد و حتی شایعه شده که گروه فولکس‌واگن ممکن است این کارخانه را در چند سال آینده بفروشد.

این خودروساز فرانسوی برای سوددهی به مدل‌های بیشتری نیاز دارد و گفته می‌شود ساخت یک شاسی‌بلند را بررسی می‌کند. تا آمدن مدل جدید، عرضه مدل‌هایی مانند چنتودیچی به موقعیت مالی بوگاتی کمک خواهد کرد.

line

از مجموعه جهان خودرو بخوانید:

line
سقف پارچه‌ای ماشین در ۹ ثانیه به طور خودکار باز می‌شود

منبع تصویر، VOLKSWAGEN

توضیح تصویر،

سقف پارچه‌ای ماشین در ۹ ثانیه به طور خودکار باز می‌شود

شاسی‌بلند روباز

فولکس‌واگن برای بهره بیشتر از بازار پرسود شاسی‌بلندهای کوچک، یک شاسی‌بلند روباز به بازار عرضه خواهد کرد.

این ماشین که براساس مدل تی-راک (T-Roc) کارخانه آلمانی ساخته شده، یک سقف پارچه‌ای دارد که ظرف ۹ ثانیه به صورت خودکار باز می‌شود. سقف را می‌توان حتی هنگام حرکت تا سرعت ۳۰ کیلومتر در ساعت هم باز و بسته کرد.

تی-راک کابریوله از نظر فنی تفاوتی با مدل معمولی تی-راک ندارد، ولی به نسل جدیدی از سیستم مدیریت ماشین مجهز شده که در آن ماشین می‌تواند دائم به اینترنت وصل باشد.

تی‌-راک کابریوله از نظر فنی با مدل معمولی این شاسی‌بلند تفاوت ندارد

منبع تصویر، VOLKSWAGEN

توضیح تصویر،

تی‌-راک کابریوله از نظر فنی با مدل معمولی این شاسی‌بلند تفاوت ندارد

فولکس‌واگن تی-راک سال گذشته به بازار عرضه شد. با اینکه فروش این مدل بسیار خوب بوده، اما تی-راک هنوز از رقیبان فرانسوی‌اش عقب است و پس از رنو کپچر، داچیا داستر و پژو ۲۰۰۸، چهارمین شاسی‌بلند کوچک در اروپا است.

این اولین بار نیست که خودروسازان ترکیبی از یک شاسی‌بلند و یک ماشین روباز را امتحان می‌کنند. نیسان حدود ده سال پیش مدل روبازی از شاسی‌بلند مورانو را به بازار آمریکا عرضه کرد. از این ماشین استقبال زیادی نشد و فروش آن پس از سه سال متوقف شد.

رنج‌روور هم مدل بدون سقفی از ایووک را در سال ۲۰۱۷ به بازار عرضه کرد که فروش آن حدود یک سال بعد متوقف شد.

انتظار نمی‌رود تی-راک کابریوله فروش زیادی داشته باشد، اما توجه زیادی جلب خواهد کرد و این ممکن است به فروش شاسی‌بلندهای معمولی تی-راک کمک کند.

line
نسل سوم هیوندای i10 قرار است در نمایشگاه فرانکفورت رونمایی شود

منبع تصویر، HYUNDAI

توضیح تصویر،

نسل سوم هیوندای i10 قرار است در نمایشگاه فرانکفورت رونمایی شود

قمار هیوندای

هیوندای همزمان با انتشار طرحی از نسل جدید مدل i10، می‌گوید که هچ‌بک کوچکش را به بهترین امکانات ایمنی در این کلاس خودرو مجهز کرده است.

از جمله این امکانات، سیستمی است که با کمک رادار عابران پیاده و ماشین‌ها را تشخیص داده و از تصادف جلوگیری می‌کند. این ماشین همچنین به سیستمی مجهز خواهد بود که هشیاری راننده را تحت نظر دارد و ماشین را به طور خودکار بین خطوط جاده نگه می‌دارد.

مدل جدید هیوندای درحالی به بازار عرضه می‌شود که خودروسازان دیگر رقبتی به ساخت ماشین‌های کوچک ندارند.

استقبال خریداران از ماشین‌های شاسی‌بلند که سود خوبی دارد و سخت‌تر شدن قوانین مبارزه با آلودگی هوا، باعث شده ساخت ماشین‌های کوچک توجیه اقتصادی نداشته باشد.

به همین دلیل فورد و اپل تولید مدل‌های کوچک خود را متوقف کرده‌اند و پژو، سیتروئن، فولکس‌واگن، اشکودا و سئات هم ممکن است مدل جدیدی در این بخش از بازار معرفی نکنند.

سومین نسل از هچ‌بک کوچک هیوندای قرار است چند هفته دیگر در نمایشگاه خودروی فرانکفورت رونمایی شود.

line
هیوندای می‌گوید مشتریان در آینده می‌توانند داخل ماشین را به سلیقه خود تغییر دهند

منبع تصویر، HYUNDAI

توضیح تصویر،

هیوندای می‌گوید مشتریان در آینده می‌توانند داخل ماشین را به سلیقه خود تغییر دهند

تغییر به سلیقه مشتری

هیوندای قرار است در نمایشگاه فرانکفورت یک ماشین مسابقه‌ای و یک کانسپت جدید الکتریکی رونمایی کند.

کانسپت جدید کارخانه کره‌ای ایده تغییر داخل ماشین به سلیقه مشتری را نمایش می‌دهد.

هیوندای می‌گوید در آینده رانندگان می‌توانند داخل ماشین را شبیه به خانه‌ خود تغییر دهند و به این ترتیب ماشین بازتاب بهتری از سلیقه و شخصیت آنها خواهد بود.

این تغییر نه‌تنها هنگام سفارش ماشین ممکن است،‌ بلکه خریداران می‌توانند بعد از خرید هم بخش‌هایی از داخل ماشین را با توجه به نیاز یا سلیقه خود تغییر دهند.

هیوندای اوایل سال جاری، برداشتی هنری از این ایده‌ را در نمایشگاهی در هفته طراحی میلان نمایش داد و سمیناری با همین موضوع برگزار کرد.

درباره ماشین مسابقه‌ای الکتریکی هیوندای اطلاعات زیادی منتشر نشده است. برخی رسانه‌ها احتمال می‌دهند این ماشین، حاصل همکاری اخیر هیوندای با ریماک، خودروساز الکتریکی باشد و ایده‌ای از ماشین‌های اسپرت هیوندای در آینده را نمایش دهد.

ریماک، که کارخانه‌اش در کرواسی است، به تازگی قراردادی ۹۰ میلیون دلاری برای همکاری با هیوندای امضا کرده‌ است.