1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

احتمال سرکوب خشن معترضان هنگ‌ کنگ توسط چین منتفی نیست

۱۳۹۸ مرداد ۲۵, جمعه

چین اعلام کرده برنامه‌ای برای پایان دادن قهرآمیز به اعتراضات در هنگ‌ کنگ ندارد، اما در صورت لزوم چنین امری منتفی نیست. چین گفته است که هرگاه دولت اجرایی هنگ‌‌ کنگ نتواند آرامش را برقرار کند، آنگاه چین مداخله خواهد کرد.

https://p.dw.com/p/3O0uV
China, Shenzhen: China droht Hongkong mit Gewalteingriff
عکس: Reuters/T. Peter

تصاویر ماهواره‌ای که در شبکه‌های اجتماعی بازتاب گسترده‌ای داشته است، حکایت از افزایش حضور نظامی چین در شهر مرزی شنژن دارد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، ضمن ابراز نگرانی از مداخله خشن چین در بحران هنگ‌ کنگ، از شی‌جین‌پینگ، همتای چینی خود، خواسته است با معترضان وارد گفت‌وگو شود و از این طریق راه‌ حلی مسالمت‌آمیز برای این بحران بیابد.

خبرگزاری آلمان روز جمعه ۲۵ مرداد (۱۶ اوت) با انتشار گزارشی از پکن، خبر از احتمال دخالت قهرآمیز نیروهای انتظامی و نظامی چین در هنگ‌ کنگ داده است.

این خبرگزاری به نقل از روزنامه "گلوبال‌ تایمز" که روزنامه‌ای تحت کنترل دولت چین است نوشته: «چین برنامه‌ای برای پایان دادن قهرآمیز به ناآرامی‌ها در هنگ‌ کنگ ندارد، اما این گزینه برای دولت چین منتفی نیست.»

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

انتشار این خبر همراه با بازتاب گسترده تصاویر ماهواره‌ای از حضور نظامی چین در شنژن با برنامه معترضان برای ادامه تظاهرات در روزهای شنبه و یکشنبه بی‌ارتباط نیست.

خبرگزاری آلمان در گزارش خود دو پرسش را مطرح کرده است: پرسش نخست ناظر بر احتمال دخالت قهرآمیز چین در هنگ‌ کنگ و سرکوب خشن اعتراضات و پرسش دوم مربوط به توان اپوزیسیون برای ادامه اعتراضات است.

تهدید به سرکوب خشن

روزنامه "گلوبال تایمز" حضور گسترده نظامی چین در شنژن را پیامی روشن به معترضان در هنگ‌ کنگ می‌داند. این روزنامه نوشته است که هرگاه دولت اجرایی هنگ‌ کنگ نتواند آرامش و نظم را برقرار کند، آنگاه نیروهای نظامی و انتظامی چین برای بازگرداندن وضعیت به شرایط عادی وارد عمل خواهند شد.

خودروها و زره‌پوش‌های چین در شهر مرزی شنژن
خودروها و زره‌پوش‌های چین در شهر مرزی شنژن، ۱۵ اوت ۲۰۱۹عکس: Reuters/T. Peter

تصاویر ماهواره‌ای نشان از مانور زره‌پوش‌های چین در شنژن دارد. در این تصاویر ده‌ها خودروی نیروهای انتظامی و نظامی چین در محوطه یک استادیوم ورزشی دیده می‌شوند.

وو کن، سفیر چین در برلین، درباره ناآرامی‌های هنگ کنگ در گفت‌وگو با شبکه دو تلویزیون آلمان گفته است باید علیه خشونت‌ورزی معترضان و بازگرداندن اوضاع عادی در هنگ‌ کنگ اقدام شود. او تصریح کرده است که هر گاه لازم باشد، دولت مرکزی چین به این وظیفه عمل خواهد کرد.

ترامپ و بحران هنگ‌ کنگ

احتمال استفاده از قهر برای سرکوب معترضان در هنگ‌ کنگ باعث نگرانی بین‌المللی شده است. همین نگرانی باعث شده است که بسیاری از نمایندگان کنگره آمریکا و حتی شماری از نمایندگان جمهوریخواه از ترامپ بخواهند تا نقشی فعال‌تر در دفاع از دموکراسی و معترضان در هنگ‌ کنگ ایفا کند.

ترامپ روز پنجشنبه ۱۵ اوت با انتشار یک پست توییتری، شی‌جین‌پینگ را رهبری مقتدر خوانده بود و ابراز امیدواری کرده بود که رئیس جمهوری چین بحران هنگ‌ کنگ را به‌ گونه‌ای صلح‌آمیز خاتمه دهد.

خودروهای وابسته به نیروهای نظامی چین در شنژن
خودروهای وابسته به نیروهای نظامی چین در شنژنعکس: Reuters/T. Peter

ترامپ گفته است که اگر شی‌جین‌پینگ بخواهد، می‌تواند "ظرف ۱۵ دقیقه" برای بحران هنگ‌ کنگ راه‌ حلی انسانی پیدا کند. رئيس جمهوری آمریکا حتی گفته است که رئیس جمهور چین کسی است که خیر و مصلحت مردم کشورش را می‌خواهد.

پس از آن، ترامپ نسبت به دخالت قهرآمیز چین در بحران هنگ‌ کنگ ابراز نگرانی کرده بود.

ترامپ از همتای چینی خود خواسته است که با معترضان به گفت‌وگو بپردازد. رئيس جمهوری آمریکا حتی به شی‌جین‌پینگ پیشنهاد کرده است که بر سر بحران هنگ‌ کنگ با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کنند.

در این بین، یوشوآ وونگ، یکی از فعالان جنبش اعتراضی در هنگ‌ کنگ، دولت آلمان را متهم به مماشات با دولت چین کرده است.

به باور او، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، باید پیام روشنی به رئیس جمهوری چین، شی جین‌پینگ، در ارتباط با گزینه استفاده از قهر برای سرکوب معترضان ارسال کند.

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر