ایران دادن تعهد به جبل الطارق در مورد مقصد نهایی نفتکش را تکذیب کرد

ایران دادن تعهد به جبل الطارق در مورد مقصد نهایی نفتکش را تکذیب کرد
Copyright عکس از خبرگزاری فرانسه
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

«ایران برای آزادی نفتکش گریس-۱ هیچ تعهدی مبنی بر این که به سوریه نرود نداده است، زیرا از ساعات اولیه توقیف نفتکش اعلام کردیم که مقصد نفتکش سوریه نبوده و تا انتها هم بر سر همین حرف باقی ماندیم.»

آگهی

دولت ایران این موضوع را که به مقام‌های جبل الطارق در مورد مقصد نهایی نفتکش آرین دریا تعهد داده است، تکذیب کرد.

سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز جمعه ۲۵ مرداد در نشست خبری خود در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که آیا ایران برای آزادی نفتکش گریس ۱ ضمانتی به بریتانیا یا دولت جبل الطارق داده است، گفت: «ایران برای آزادی نفتکش گریس-۱ هیچ تعهدی مبنی بر این که به سوریه نرود نداده است، زیرا از ساعات اولیه توقیف نفتکش اعلام کردیم که مقصد نفتکش سوریه نبوده و تا انتها هم بر سر همین حرف باقی مانده و تأکید کردیم که اگر هم مقصد نفتکش سوریه بود بازهم‌ به کسی ربطی نداشت.»

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران با اشاره به انگیزه دولت محلی جبل الطارق از رفع توقیف کشتی ایرانی گفت: «در حقیقت آنها به خاطر خروج آبرومندانه از این اقدام غیر قانونی و دزدی دریایی، بحث تعهد را مطرح کردند.»

ابرنفتکش ایرانی موسوم به «گریس ۱» که روز ۱۳ تیر به ظن حمل نفت خام به کشور سوریه توقیف شد، روز پنج‌شنبه ۲۴ مرداد بنا به تصمیم دیوان عالی محلی جبل الطارق آزاد گردید. این کشتی پس از رفع توقیف تغییر نام داد و در حالی که در زمان توقیف با کرچم پاناما حرکت می‌کرد، پرچم ایران بر آن نصب شد و «آرین دریا» نام گرفت.

بیشتر بخوانید:

فابین پیکاردو، رئیس دولت محلی جبل الطارق روز جمعه در مصاحبه‌ای رادیویی گفته بود که ایران روی سربرگ رسمی به جبل الطارق تعهد داده که محموله نفت خام کشتی خود را در سوریه تخلیه نخواهد کرد.

آقای موسوی در واکنش به این اظهارات و با اشاره به نامه دولت ایران به جبل الطارق که وزیر امور خارجه و سفیر ایران در لندن آن را همرسان کردند عنوان کرد: «آنچه علنا اعلام کردیم صرف بیان واقعیت در مورد مقصد کشتی گریس یک بود که از ابتدا هم قرار نبود به سوریه برود.»

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران ضمن انتشار تصویری از نامه مورخ ۷ مرداد ماه سفارت ایران در لندن به وزارت خارجه انگلیس درباره توقیف ابرنفتکش حامل نفت خام ایران، این اقدام را ۱۰۰ درصد غیرقانونی توصیف کرد. حمید بعیدی‌نژاد، سفیر ایران در لندن نیز تصویر این نامه را در توییتر همرسان کرد.

مقام‌های ایرانی که رسما تغییر نام این کشتی را اعلام کرده بودند، با این حال همچنان از نام «گریس ۱» استفاده می‌کنند. پیش‌تر جلیل اسلامی،‌ معاون دریایی سازمان بنادر و دریانوردی، در تلویزیون دولتی ایران گفته بود گریس ۱ که در زمان توقیف با پرچم پاناما حرکت می‌کرد اکنون به آرین دریا تغییر نام داده و زیر پرچم ایران حرکت می‌کند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ریشی سوناک: امیدواریم پس از حملات ما، حوثی‌ها از اقدامات خود عقب‌نشینی کنند

فرار سرباز پیشین بریتانیا و متهم به جاسوسی برای ایران از زندانی در لندن

افزایش حملات اروکاها؛ نهنگ‌های قاتل این بار در سواحل اسپانیا قایقی را شکستند