آمریکا در مورد منقضی شدن تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران هشدار داد

پومپئو

منبع تصویر، Getty Images

توضیح تصویر،

پومپئو خواستار تمدید تحریم بین‌المللی تسلیحاتی ایران شده است

مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، در مورد نزدیک شدن زمان انقضای مهلت تحریم تسلیحاتی ایران هشدار داده و خواستار اقدام جامعه بین‌المللی در این زمینه شده است.

آقای پومپئو در مطلبی در توییتر وزارت خارجه آمریکا نوشته است: "فرصت در حال تمام شدن است. زمان باقی مانده تا انقضای مهلت تحریم تسلیحاتی علیه ایران و پایان ممنوعیت سفر قاسم سلیمانی به پایان می‌رسد. ما از تمامی متحدان و شرکای خود می‌خواهیم تا فشار بر رژیم ایران را افزایش دهند تا این رژیم رفتار بی‌ثبات ساز خود را کنار بگذارد."

در این توییت، تصویر یک گاهشمار نیز ترسیم شده که کمی بیش از پانزده ماه به پایان یافتن مهلت تحریم تسلیحاتی ایران را نشان می‌دهد.

وبسایت وزارت خارجه آمریکا نیز در همین زمینه مطلبی را منتشر کرده و در آن گفته است که "رژیم ایران در حمایت از تروریسم دولتی پیشتاز است. برای چهل سال است که رفتار مخرب آنان و حمایت نیابتی از تروریسم مهارنشده رو به گسترش بوده است."

رد شدن از پست Twitter, 1
اجازه نشان دادن محتوای Twitter را می دهید؟

این مطلب شامل محتوایی از Twitter است. قبل از بارگیری این محتوا از شما اجازه می گیریم، زیرا ممکن است این سایت ها از کوکی ها و یا سایر انواع فن آوری استفاده کنند. می توانید سیاست Twitter را درباره کوکی ها و سیاست مربوط به حفظ حریم خصوصی را پیش از موافقت بخوانید. برای دیدن این محتوا روی "موافقت و ادامه"‌کلیک کنید.

پایان پست Twitter, 1

این بیانیه با اشاره به اجرا شدن برجام می‌افزاید که این توافق "منابع و پول حتی بیشتری را در اختیار رژیم گذاشت تا بر دامنه فعالیت خود، تهاجم و رفتار مخرب خود بیفراید و به همین دلیل هم ایالات متحده از برجام خارج شد و تحریم‌های قاطعانه‌ای را به منظور مهار کردن توانایی رژیم در تامین مالی تروریسم به اجرا گذاشت."

وزارت خارجه آمریکا با اعلام اینکه "زمان باقی‌مانده تا پایان توافق‌های بین‌المللی جهت مهار کردن رژیم ایران به پایان خود نزدیک می‌شود" گفته است که "به عنوان مثال، قاسم سلیمانی، رئیس نهاد بی‌رحم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، از روز ١٨ اکتبر ٢٠٢٠ امکان سفر به خارج را خواهد یافت و به زودی پس از آن، رژیم ایران آزاد خواهد بود که به هرکس که مایل است از جمله گروه‌های تروریستی نیابتی خود تانک، موشک و تجهیزات دفاع ضد هوایی بفروشد."

برجام
توضیح تصویر،

وزیران خارجه کشورهای اولیه عضو برجام - قطعنامه ٢٢٣١ شورای امنیت براساس برجام صادر شد

به نوشته وزارت خارجه آمریکا "این وضعیت می‌تواند باعث آغاز یک مسابقه تسلیحاتی جدید در خاورمیانه شده و این منطقه از جهان را حتی بی‌ثبات تر سازد."

وزارت خارجه آمریکا در پایان با قرار دادن تصویری از یک گاهشمار، نوشته است: "جامعه جهانی باید با وحدت نظر علیه حمایت رژیم ایران از تروریسم بایستد. زمان در حال گذر است."

قطعنامه ٢٢٣١ مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد، که در ژوئیه سال ٢٠١٥ براساس برجام صادر شد، از کشورهای عضو سازمان خواسته است تا به مدت پنج سال محدودیت‌هایی را در مورد ارتباط و معاملات تسلیحاتی ایران مراعات کنند.

از جمله از کشورهای جهان خواسته شده است تا از معامله، خرید و فروش و فراهم کردن هرگونه تسهیلات مالی، مبادلاتی وترابری در مورد تجهیزات سنگین نظامی به ایران یا برای استفاده ایران به مدت پنج سال از زمان اجرای برجام یا تسلیم "گزارش جمع‌بندی مبسوط" اجرای برجام توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی - هر کدام که زودتر باشد - خودداری ورزند.

در این بخش از قطعنامه از جمله از انواع تانک رزمی، سامانه‌های توپخانه سنگین، هواپیماهای رزمی، هلی‌کوپترهای تهاجمی، ناو، سامانه‌های موشکی طبق فهرست تسلیحات متعارف سازمان ملل و همچنین مواد، قطعات یدکی و امکانات آموزشی و خدماتی برای اینگونه اقلام نام برده شده است.

این نخستین بار نیست که وزیر خارجه آمریکا در مورد تبعات منقضی شدن مهلت تحریم تسلیحاتی ایران به جامعه جهانی هشدار می‌دهد. سال گذشته نیز وی در سخنانی در شورای امنیت از این شورا خواست تا محدودیت‌های تسلیحاتی ایران را پس از انقضای مهلت تعیین شده در قطعنامه شورای امنیت تمدید کند.

در بخش دیگری از قطعنامه ٢٢٣١شورای امنیت از ایران خواسته شده است تا به مدت پنج سال از هرگونه فعالیت در زمینه موشک‌های بالستیک قادر به حمل کلاهک هسته‌ای خودداری ورزد. این بند از قطعنامه باعث بروز اختلاف بین مقامات ایران با ایالات متحده و شماری از کشورهای غربی شده است. این کشورها گفته‌اند که این بخش از قطعنامه به معنی خودداری از هرگونه فعالیت موشکی بالستیکی از سوی ایران است اما مقامات ایرانی تاکید دارند که از آنجا که طبق فتوای رهبری در صدد دستیابی به تسلیحات اتمی نیستند، ساخت موشک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را نیز در دستور کار ندارند.