1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

عراق: شناور توقیف شده توسط سپاه متعلق به وزارت نفت عراق نیست

۱۳۹۸ مرداد ۱۴, دوشنبه

جمهوری اسلامی ایران خبر از توقیف یک نفت‌کش در نزدیکی جزیره فارسی داده است. ایران مدعی شده این شناور حامل "سوخت قاچاق" بوده و به عراق تعلق داشته است. وزارت نفت عراق این خبر را تکذیب می‌کند.

https://p.dw.com/p/3NLEy
تصویری از شناور توقیف شده توسط سپاه پاسداران، یکشنبه چهارم اوت ۲۰۱۹
تصویری از شناور توقیف شده توسط سپاه پاسداران، یکشنبه چهارم اوت ۲۰۱۹عکس: picture-alliance/AP Photo/IRGC/IRIB

در پی تنش ایجاد شده پس از توقیف نفت‌کش‌ بریتانیایی و یک کشتی خارجی دیگر در آب‌های خلیج فارس، اکنون ایران خبر از توقیف یک شناور دیگر داده است. خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) اعلام کرده است که این کشتی عراقی بوده است. ایران علت توقیف این کشتی توسط واحدهای سپاه پاسداران را حمل "سوخت قاچاق" اعلام کرده است.

خبرگزاری آلمان (dpa) روز دوشنبه ۱۴ مرداد (پنجم اوت) به نقل از مقامات عراقی، خبر تعلق این شناور به وزارت نفت آن کشور را تکذیب کرده است.

مقامات عراق اعلام کرده‌اند که این کشور هیچگاه با شناورهای کوچکی همچون شناور توقیف شده توسط سپاه کار نمی‌کند.

این در حالی است که "ایرنا" اعلام کرده بود که تانکر "حیتا" متعلق به عراق بوده و حامل ۷۰۰ هزار لیتر گازوئیل قاچاق بوده است.

وزارت نفت عراق اعلام کرده است که صادرات نفتی این کشور محدود به نفت خام و برخی دیگر از فرآورده‌های نفتی است، اما گازوئیل را شامل نمی‌شود.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

افزون بر آن سخنگوی وزارت نفت عراق اعلام کرده است که همه صادرات نفتی این کشور در چارچوب مقررات بین‌المللی و تحت نظارت عمومی صورت می‌گیرد و از این رو، وزارت نفت عراق معامله "غیرقانونی" ندارد.

توقیف نفتکش‌ها و ماموریت ناوگان دریایی

از زمان توقیف نفتکش بریتانیایی در تنگه هرمز در روز ۱۹ ژوئیه، موضوع تشکیل یک ائتلاف نظامی برای تامین امنیت کشتیرانی در آب‌های خلیج فارس مطرح شده است.

توقیف نفتکش بریتانیایی عملا واکنش ایران به توقیف ابرتانکر "گریس ۱" توسط نیروی دریایی جبل‌الطارق در همراهی با نیروی دریایی بریتانیا بود.

موضوع ایجاد یک ناوگان دریایی بین‌المللی نخست از سوی جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اعلام شد. پس از آن، لزوم تشکیل چنین ناوگانی از سوی دیگر کشورها و از جمله بریتانیا نیز مطرح گشت.

موضوع مشارکت آلمان در ناوگان دریایی تامین امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز و آب‌های خلیج فارس در این کشور بحث‌انگیز شده است.

بسیاری از سیاستمداران و احزاب آلمان ضمن دفاع از مشارکت این کشور در چنین ماموریتی، از ایجاد یک ناوگان دریایی اروپایی سخن گفته و مشارکت آلمان در ماموریتی تحت فرماندهی آمریکا را رد می‌کنند.

در همین رابطه، پتر بایر، هماهنگ کننده مناسبات خارجی دولت آلمان با آمریکا و کانادا، روز دوشنبه پنجم اوت در گفت‌وگویی با روزنامه "پاسووار نوین پرسه" خواستار ایجاد یک ناوگان دریایی اروپایی تحت فرماندهی آلمان شده است.

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر