1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

ادامه اختلاف نظر بر سر مشارکت آلمان در ماموریت تنگه هرمز

۱۳۹۸ مرداد ۱۲, شنبه

رابرت هابک، رهبر حزب سبزها اعلام کرده است که آلمان باید در ماموریت تامین امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز شرکت کند. این در حالی است که اختلاف نظر بر سر این موضوع، وحدت و انسجام ائتلاف حکومتی آلمان را تهدید می‌کند.

https://p.dw.com/p/3NH69
رابرت هابک، رهبر حزب سبزهای آلمان
رابرت هابک، رهبر حزب سبزهای آلمانعکس: Imago Images/J. Heinrich

درخواست آمریکا از آلمان برای شرکت در ماموریت تامین امنیت کشتیرانی در آب‌های خلیج فارس و تنگه هرمز به بحث و اختلاف نظر بین سیاستمداران آلمان دامن زده است.

رابرت هابک، رهبر حزب سبزها اعلام کرده است که در صورتی که همه تلاش‌های دیپلماتیک بی نتیجه بمانند، آنگاه دولت آلمان نمی‌تواند از پذیرش مسئولیت تامین امنیت کشتیرانی در آب‌های خلیج فارس و به‌ویژه تنگه هرمز شانه خالی کند.

خبرگزاری فرانسه (AFP) روز ۱۲ مرداد (سوم اوت) با انتشار گزارشی از برلین خبر از آمادگی حزب سبزهای آلمان از پذیرش مشارکت آلمان در ماموریت تامین امنیت تردد کشتیرانی در تنگه هرمز داده است.

رابرات هابک، رهبر حزب سبزهای آلمان گفته است که تقدم در شرایط کنونی با گزینه‌های دیپلماتیک است. اما هرگاه همه تلاش‌های دیپلماتیک نتوانند مانع از افزایش تنش شوند، آنگاه مشارکت آلمان در ماموریت حفظ امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز الزامی خواهد بود.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

هابک در عین حال تاکید کرده است که مشارکت آلمان در چنین ماموریتی باید با موازین حقوقی سازگار باشد و هدف تنش‌زدایی را دنبال کند.

ماموریت نظامی تحت فرماندهی آمریکا

رابرت هابک، رهبر حزب سبزهای آلمان در عین حال مشارکت آلمان در ماموریتی نظامی به رهبری آمریکا در خلیج فارس را رد کرده است.

پیش از این بریتانیا از ماموریت نظامی مشترک بین‌المللی تحت فرماندهی آمریکا در آب‌های خلیج فارس سخن رانده بود. هابک تاکید کرده است که آلمان نمی‌بایست در چنین ائتلاف نظامی مشارکت کند. رهبر حزب سبزها تاکید کرده است که آمریکا عامل افزایش تنش در منطقه است و از این‌رو نمی‌تواند هدایت چنین ماموریتی را برعهده داشته باشد.

رهبر حزب سبزهای آلمان به منافع عمومی اروپا در خاورمیانه اشاره کرده و گفته است که کشورهای اروپایی باید همه توان خود را به کار گیرند تا مانع از تجهیز کشورهای این منطقه به جنگ‌افزارهای هسته‌ای شده و در عین حال از بروز جنگی جدید در خاورمیانه ممانعت به عمل آورند.

هابک بر مسئولیت آلمان در ایجاد سیاستی واحد از سوی کشورهای اروپایی تاکید کرده است.

اختلاف نظر در دولت ائتلافی آلمان

آنه‌گرت کرامپ-کارن‌باوئر، وزیر دفاع آلمان از حزب دموکرات مسیحی، در دیدار روز چهارشنبه ۳۱ ژوئیه با ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در بروکسل عنوان کرده بود که آلمان در حال بررسی درخواست آمریکا مبنی بر مشارکت این کشور در ماموریت نظامی تامین امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز است.

آنه‌گرت کرامپ-کارن‌باوئر، وزیر دفاع آلمان و ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو
آنه‌گرت کرامپ-کارن‌باوئر، وزیر دفاع آلمان و ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتوعکس: picture-alliance/AP Photo/S. Lecoq

این در حالی است که هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان از حزب سوسیال دموکرات، مشارکت آلمان در چنین ماموریتی را رد کرده است.

اکنون گفته می‌شود که وزیر دفاع آلمان و برخی دیگر از اعضای حزب دموکرات مسیحی این کشور برای حفظ انسجام دولت ائتلافی با احتیاط بیشتری درباره مشارکت آلمان در چنین ماموریتی سخن می‌گویند.

آلمان و ماموریت صلح

خبرگزاری فرانسه (AFP) در گزارش دیگری که روز شنبه سوم اوت منتشر کرده به مواضع حزب سوسیال دموکرات آلمان در رابطه با تنش بین آمریکا و ایران پرداخته است.

در این ارتباط، رالف موتسنیش، رهبر موقت فراکسیون حزب سوسیال دموکرات آلمان بر این باور است که آلمان می‌تواند نقش مهمی در تنش‌زدایی و تضمین صلح در مناقشه با ایران ایفا کند.

موتسنیش تاکید کرده است که همه کشورهای خاورمیانه رویکرد مثبتی به آلمان دارند و از این رو، آلمان می‌تواند نقش مثبتی در تنش‌زدایی ایفا کند. رهبر موقت فراکسیون سوسیال دموکرات‌ها در پارلمان آلمان در همین رابطه از آلمان خواسته است تا در شکل‌گیری "ماموریت صلح" پیشقدم شود.

از سوی دیگر، پتر بایر، هماهنگ کننده مناسبات سیاسی آلمان با آمریکا خواستار تشکیل یک ائتلاف اروپایی برای تامین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس شده و تاکید کرده است که آلمان می‌تواند فرماندهی این ائتلاف را برعهده گیرد.

پرش از قسمت در همین زمینه