حکمتیار: جنگ افغانستان جنگ شبکه‌های استخباراتی قدرت‌های بزرگ است

حکمتیار

منبع تصویر، Getty Images

توضیح تصویر، گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی افغانستان و نامزد ریاست جمهوری برای انتخابات آینده

گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی افغانستان که نامزد ریاست جمهوری در انتخابات آتی است، در نخستین روز کمپین (تبلیغات) انتخاباتی‌اش در کابل اعلام کرد که جنگ جاری در افغانستان جنگ افغان‌ها نیست.

او در جمع هوادارانش مدعی شد که جنگ جاری را شبکه‌های استخبارات که به "قدرت‌های بزرگ تعلق دارند" به راه انداخته‌اند.

آقای حکمتیار گفت تنها راه رسیدن به اقتدار، شرکت در انتخابات است. او گفت بهتر است برای نسل‌های آینده انتخابات را به عنوان راه مشروع دست یافتن به اقتدار به میراث بگذاریم.

او بدون آنکه نامی از کسی ببرد، ادعا کرد که "کسانی" در پی انجام تقلب گسترده در انتخابات و مهندسی کردن نتایج آن هستند و از نفوذ و قدرت دولتی سوء‌استفاده می‌کنند.

او خواهان برگزاری انتخاباتی سالم و شفاف و به دور از هرگونه تقلبی شد و گفت بگذارید همان کسی برنده انتخابات باشد که رای واقعی مردم را دارد و مردم به او اعتماد می‌کنند.

توضیح ویدئو، کارزار انتخابات ریاست جمهوری افغانستان؛ حکمتیار وارد میدان شد

افغانستان در بیش از چهل سال گذشته شاهد ادامه خشونت‌ها بوده است.

آقای حکمتیار گفت در صورت پیروزی، تمامی پست‌های ایجاد شده بر اساس فرمان‌های ریاست جمهوری در چارچوب دولت را که "مخالف قانون" است از میان خواهد برد.

رئیس جمهوری افغانستان با صدور فرمان‌هایی دست به ایجاد تشکیلات اداری جدیدی زده است که تازه‌ترین آن "وزارت دولت در امور صلح" است.

گلبدین حکمتیار نامزد انتخابات ریاست جمهوری افغانستان امروز (پنجشنبه ۱۰ مرداد/ اسد) کارزار انتخاباتی خود را آغاز کرد.

ادامه کمپین غنی

اشرف غنی رئیس جمهوری برسر کار که نیز برای دوره بعدی نامزد است، در ادامه کمپین‌های خود امروز در جمع روحانیون و عالمان دینی اعلام کرد در سال‌های کارش به عنوان ریئس جمهوری بیشترین تعداد مساجد را ساخته است. او قول داده که در صورت برنده شدن در انتخابات مساجد بیشتری خواهد ساخت.

رئیس جمهوری افغانستان همچنین گفت باید در جهت معرفی و ترویج آثار عرفای بزرگ اسلامی کارهایی انجام شود. او رواج خشونت‌های مبتنی بر "اندیشه‌های تکفیری" را ناشی از کم توجهی به آموزه‌هایی دانست که عارفانی مثل مولانا برای تلطیف روحیه دینی در گذشته مطرح کرده اند.

آقای غنی در دومین برنامه کمپین خود که در خیمه بزرگ لویه جرگه برگزار شده بود، به علمای دینی گفت سعی داشته فاصله میان ارگ و مسجد را کم کند. او از برگزاری چندین سیمینار در مورد شخصیت‌های بزرگ اسلامی در ارگ ریاست جمهوری به عنوان نمونه چنین تلاشی یاد کرد.

انتخابات آتی افغانستان که قرار است تا کمتر از دو ماه آینده برگزار شود، ۱۸ نامزد دارد.