تحریم ظریف؛ روحانی: کودکانه است - اروپا: به همکاری با او ادامه می‌دهیم

توضیح ویدئو،

ظریف در سیاهه تحریم آمریکا؛ روحانی گفته این کار کودکانه است

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران در اولین واکنش رسمی به تحریم محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، این اقدام را "کاری کودکانه" خوانده و گفته است این تحریم‌ها به معنای "ترس" آنها از آقای ظریف است.

وزارت دارایی آمریکا شب پیش آقای ظریف را مورد تحریم قرار داد و در بیان دلیل این تحریم گفت وزیر امور خارجه ایران به نمایندگی یا از طرف آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی "عمل می‌کند یا به طور مستقیم یا غیرمستقیم برای (او) کار می‌کند."

آقای روحانی خطاب به مقام‌های آمریکایی گفته است "از یک سو می گویید آماده مذاکره هستیم و از یک سو وزیر را تحریم می کنید."

رئیس‌جمهوری ایران که به تبریز سفر کرده گفته است دولت آمریکا "قبلش غلط‌های بالاتری کرده و رهبر را تحریم کردند." او گفته است این اقدامات نشان می‌دهد "دشمنان"، "عاجز" شده‌اند.

سخنگوی فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفته است اتحادیه اروپا از این تصمیم آمریکا متاسف است.

او تاکید کرده است: "ما به همکاری با آقای ظریف به عنوان بالارتبه‌ترین دیپلمات ایران ادامه می‌دهیم، چرا که از نظر ما حفظ کانال‌های دیپلماتیک مهم است."

وزارت دارایی آمریکا اخیرا آقای خامنه‌ای را هم تحریم کرد.

ظریف

منبع تصویر، AFP

استیو منوچین، وزیر دارایی آمریکا در بیانیه‌ای برای تحریم آقای ظریف گفت وزیر امور خارجه ایران "سیاست‌های بی پروایانه رهبری جمهوری اسلامی ایران را اجرا می کند و سخنگوی اصلی حکومت در سراسر جهان است." آقای منوچین گفت کشورش با این تحریم، این "پیام" را برای حکومت ایران ارسال می‌کند که "رفتارهای اخیر این حکومت غیرقابل قبول است."

آقای روحانی در سخنان امروز خود گفته است "دشمنان" ایران از تحریم این کشور پشیمان خواهند شد. او ادغان کرده که این تحریم‌ها به ضرر همه طرف‌ها از جمله ایران است.

واکنش توییتری سخنگوی وزارت امور خارجه

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران ساعاتی پیش در توییتی به تحریم محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران واکنش نشان داد.

عباس موسوی، تحریم آقای ظریف را "اوج تناقض و حماقت" رهبران آمریکا خواند و گفت مقام‌های آمریکایی از "منطق و هنر مذاکره" وزیر امور خارجه ایران "به شدت واهمه" دارند.

آقای ظریف هم واکنش نشان داد و گفت تحریم آمریکا "هیچ اثری روی او و خانواده‌اش نخواهد گذاشت."

وزیر امور خارجه ایران گفته است "هیچ دارایی یا منافعی در خارج از ایران ندارد."

مشخص نیست تحریم آقای ظریف روی سفرهای او به آمریکا برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل یا سایر نشست‌های بین‌المللی چه تاثیری خواهد گذاشت.

یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفته است چنین سفرهایی "به طور موردی" بررسی خواهند شد.

وزارت امور خارجه ایران هنوز به طور رسمی به تحریم آقای ظریف واکنش نشان نداده و بیشتر واکنش مقام‌های ایران در شبکه اجتماعی توییتر بوده که در ایران فیلتر است اما بیشتر مقام‌های ارشد این کشور از جمله رهبر، رئیس‌جمهوری و وزیران از آن استفاده می‌کنند.

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان هم در توییتر گفته است "آمریکا نه تنها از موشک که از سخن گفتن ایران نیز هراس دارد."

آقای کدخدایی تحریم آقای ظریف را "دروغ بودن" اظهارات دونالد ترامپ و دیگر مقام‌های آمریکایی برای گفت‌و‌گو و مذاکره با ایران خوانده است.

آمریکا پس از خروج از برجام تحریم‌های شدیدی علیه ایران اعمال کرده که باعث بروز مشکلاتی در تجارت بین‌المللی ایران و فروش نفت این کشور شده است.

این کشور در عین حال برای مذاکره "بدون شرط" با ایران اعلام آمادگی کرده است. دولت ایران گفته است در صورت لغو تحریم‌ها آماده چنین مذاکره‌ای است.

این در حالی است که آیت‌الله خامنه‌ای هرگونه مذاکره با آمریکا را منع کرده است.