1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

انتقال نفت شرکت بی‌پی از تنگه هرمز با نفتکش‌های اجاره‌ای

۱۳۹۸ مرداد ۸, سه‌شنبه

مدیر مالی شرکت بی‌پی که در گذشته بریتیش پترولیوم نامیده می‌شد گفت که در کوتاه مدت نفتکشی با پرچم این شرکت از تنگه هرمز عبور نخواهد کرد. او دلیل تصمیم بی‌پی را تلاش ایران برای توقیف یکی از نفتکش‌های این شرکت اعلام کرد.

https://p.dw.com/p/3N15I
BP British Petroleum Logo
عکس: Reuters/L. MacGregor

«شرکت نفت و گاز بریتانیایی "بی‌پی" (بریتیش پترولیوم سابق) از تاریخ دهم ژوئيه (۱۹ تیر) هیچ یک از نفتکش‌هایش را از تنگه هرمز عبور نداده است، یعنی از تاریخی که ایران تلاش کرده تا یکی از کشتی‌های این شرکت را توقیف کند.» این خبر را برایان گیلواری، مدیر مالی بی‌پی، سه‌شنبه ۳۰ ژوئيه (۸ مرداد) اعلام کرد.

مدیر مالی بی‌پی افزود که این شرکت نفت و گاز در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای عبور کشتی‌هایش از تنگه هرمز ندارد و نفت را به وسیله نفتکش‌های اجاره‌ای به خارج این منطقه منتقل می‌کند.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

برایان گیلواری گفت: «ما به انتقال نفت از این گذرگاه ادامه خواهیم داد، اما شما در کوتاه مدت نفتکشی را در این جا نخواهید دید که با پرچم بی‌پی حرکت کند.»

گیلواری این سخنان را در میانه گزارشی ایراد کرد که درباره درآمد شرکت بی‌پی می‌داد. به گفته او، در سه ماهه دوم سال جاری میلادی درآمد این شرکت به دلیل افزایش تولید نفت و گاز به گونه‌ای دور از انتظار افزایش یافته است.

در یک ماه گذشته تنش‌های میان ایران و بریتانیا بالا گرفته است. بریتانیا در روز ۴ ژوئیه نفتکش گریس ۱ را در جبل الطارق با این استدلال توقیف کرده بود که نفت ایران را به سوریه حمل و با آن تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه دولت بشار اسد را نقض می‌کند. اما ایران این اتهام را رد کرده است.

در روز ۱۹ ژوئيه سپاه پاسداران نفتکش بریتانیایی استینا ایمپرو را توقیف کرد. استدلال ایران برای این عمل این بود که کشتی مزبور قوانین بین‌المللی دریانوردی را نقض و سیستم راه‌یابی‌اش را خاموش کرده و مواد آلاینده محیط زیست حمل می‌‌کرده است. هر دو کشور لقب "دزد دریایی" به همدیگر داده‌اند.

به گزارش رویترز، در آغاز ماه ژوئيه سه کشتی ایرانی کوشیدند تا راه عبور نفتکشی متعلق به شرکت بی‌پی از تنگه هرمز را ببندند، اما در پی اخطار یک کشتی جنگی بریتانیایی عقب‌نشینی کردند.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

در این میان بحث درباره تشکیل ائتلاف نظامی اروپایی برای تامین تردد آزانه و امن کشتی‌های تجاری از تنگه هرمز ادامه دارد. این پیشنهاد را حدود یک هفته پیش بریتانیا پس ازتوقیف نفتکش استینا ایمپرو مطرح کرد. اما پس از نخست وزیر شدن بوریس جانسون دولت بریتانیا مایل است که ائتلاف نظامی یادشده با مشارکت اروپایی‌ها و حمایت آمریکا تشکیل شود. در میان سیاستمداران آلمانی مخالفت بخصوص با شرکت در ائتلافی نظامی با مشارکت آمریکا بالاست.

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه