ترزا می در جلسه خداحافظی خواهان کناره‌گیری جرمی کوربین شد

ترزا می و جرمی کوربین

منبع تصویر، PA

توضیح تصویر، خانم می برای آخرین بار به عنوان نخست وزیر در پارلمان حاضر شد

با انتخاب بوریس جانسون به عنوان رهبر جدید حزب محافظه‌کار و نخست‌وزیر بعدی بریتانیا، ترزا می برای آخرین بار در مقام نخست‌وزیر در جلسه پارلمان این کشور حاضر شد.

خانم می در این جلسه به برخی پرسش‌های نمایندگان پاسخ داد و از عملکرد خود و کابینه‌اش دفاع کرد. برخی نمایندگان او را ستایش و برخی هم از او انتقاد کردند.

او در جلسه خداحافظی از پارلمان به عنوان نخست‌وزیر، خطاب به جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر، از او خواست که مانند خودش از رهبری حزبش کناره‌گیری کند.

خانم می در پایان بحثش با آقای کوربین گفت: "به عنوان رهبر حزبی که پذیرفته زمان کارش تمام شده، شاید بتوانم به او بگویم که همین کار را بکند."

دیوید کامرون، نخست‌وزیر قبلی بریتانیا هم که سه سال پیش از مقامش کناره‌گیری کرد، از آخرین جلسه حضورش در پارلمان به عنوان فرصتی برای حمله به جرمی کوربین استفاده کرد.

بوریس جانسون در اولین سخنرانی‌اش پس از انتخاب به عنوان نخست‌وزیری، گفته ماموریتش تحقق برگزیت و شکست دادن جرمی کوربین است.

آقای جانسون، که پس از استعفای ترزا می با رای اعضای حزب محافظه‌کار جانشین او شده، یکی از هواداران سرسخت خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا است و وعده داده در موعد مقرر حتی بدون رسیدن به توافقی با این اتحادیه، بریتانیا را از آن خارج خواهد کرد.

این موضع نخست‌وزیر جدید بریتانیا با انتقادهایی در حزب خود او هم روبرو است. جرمی کوربین گفته در فرصت مناسب استیضاح و رای عدم اعتماد به آقای جانسون را در پارلمان به جریان خواهد انداخت.

ترزا می پس از جلسه پارلمان برای آخرین بار در مقابل دفتر نخست‌وزیری حاضر شد و اعلام کرد به کاخ باکینگهام، محل اقامت ملکه الیزابت می‌رود تا با تقدیم استعفانامه، پیشنهاد کند که وظیفه تشکیل کابینه به بوریس جانسون محول شود.

ترزا می و همسرش

منبع تصویر، AFP

توضیح تصویر، خانم می در آخرین سخنرانی‌اش به عنوان نخست‌وزیر در کنار همسرش حاضر شد

خانم می نخست‌وزیری بریتانیا را "بزرگترین افتخار" خواند و برای فرصت ایفای نقش در این مقام تشکر کرد.

ترزا می، که دومین نخست‌وزیر زن بریتانیا بود، گفت با حضورش در این مقام باعث شده، هر دختری که او را به عنوان نخست‌وزیر دیده، می‌داند که هیچ سقف و محدودیتی برای دستاوردهای زنان وجود ندارد.

او خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا را "اولویت فوری" دولت بوریس جانسون دانست و گفت برگزیت باید به نحوی محقق شود که منافع همه بخش‌های پادشاهی متحده بریتانیا را تامین کند.

شکست‌های پیاپی ترزا می در به تصویب رساندن توافق خروج از اتحادیه اروپا باعث شد که او تحت فشارهای فزاینده از طرف هم‌حزبی‌ها و حتی اعضای کابینه‌اش بپذیرد که از نخست‌وزیری کنار برود.

ناظران معتقدند آقای جانسون هم در به سرانجام رساندن برگزیت مانند ترزا می با دشواری روبرو است، چرا که حزب محافظه‌کار در پارلمان اکثریت ندارد و لوایح مورد نظرش را با حمایت یک حزب دست راستی از ایرلند شمالی به تصویب می‌رساند.

این اکثریت شکننده با توجه به ادامه اختلاف نظر در حزب محافظه‌کار، باعث می‌شود که روشن نباشد بوریس جانسون چه طور خواهد توانست برگزیت را محقق کند.

جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر، گفته آقای جانسون با نظر عده‌‌ای معدود از اعضای حزب محافظه‌کار انتخاب شده و پشتوانه رای مردم را برای پیش بردن سیاست‌هایش ندارد و باید در مقام نخست‌وزیر انتخابات زودرس برگزار کند.