'ده میلیون نفر بالای پانزده سال در افغانستان بی‌سواد هستند'

افغانستان

منبع تصویر، VPO2

توضیح تصویر، دولت افغانستان قصد دارد در ده سال آینده جمعیت باسواد را تا هفتاد درصد برساند

وزارت آموزش و پرورش (معارف) افغانستان اعلام کرده که ده میلیون نفر از جمعیت بالای ۱۵سال در این کشور سواد خواندن و نوشتن ندارند و همه ساله بر تعداد آنها افزوده می‌شود.

سردار محمد رحیمی، معاون سواد آموزی در این وزارت به بی‌بی‌سی گفت که در ۱۸ سال گذشته حدود شش میلیون نفر در برنامه‌های سواد آموزی شرکت کرده‌اند.

اداره مرکزی احصائیه (آمار) افغانستان جمعیت تقریبی این کشور را در سال جاری خورشیدی بیش از ۳۲ میلیون نفر اعلام کرد که حدود ۴۸ درصد جمعیت این کشور زیر ۱۵ سال سن دارند.

دولت افغانستان امروز شنبه( ۲۹ سرطان/تیر) از ایجاد یک گروه خبر داد که اعضای آن به صورت داوطلبانه در جهت ترویج سواد فعالیت خواهند کرد.

این گروه کاروان سواد نامیده شده که در شهرها و روستاها مردم را به فراگیری سواد تشویق می‌کند.

آقای رحیمی می‌گوید بر اساس بررسی وزارت آموزش و پرورش در ۱۴ ولایت وضعیت سواد آموزی خوب است ولی در ۲۰ ولایت دیگر مشکلات زیادی در این وجود دارد.

او گفت دولت تلاش دارد تا سال ۲۰۳۰ میلادی میزان افراد باسواد در جامعه را به ۷۰ درصد برساند.

افغانستان

منبع تصویر، Getty Images

توضیح تصویر، در افغانستان بیشتر از ۹ میلیون نفر به مدرسه می‌روند

به گفته معاون وزارت معارف، یکی از راه‌های آموزش سواد در این کشور آموزش حرفه‌‌ است که باعث می‌شود علاقمندان به آن به عنوان راهی برای دست‌یابی به امکان اشتغال پایدار نگاه کنند.

حسین عالمی بلخی، وزیر مهاجرین افغانستان امروز گفت که از سال ۲۰۰۲ تاکنون نزدیک به ۱۰ میلیون مهاجر افغان از خارج به وطن برگشته‌اند که در دوران مهاجرت از امکان آموزش برخوردار نبوده‌اند.

او گفت میلیون‌ها نفر در میان مهاجران نیاز به سواد آموزی دارند اما امکانی برای رسیدگی به این مسئله در اختیار این وزارت نیست.

سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان در مراسمی به این مناسبت گفت که طی چهار سال گذشته حدود ۷۰ هزار کلاس سوادآموزی برگزاری شده که نزدیک به یک و نیم میلیون تن از آن استفاده کرده‌اند و ۸۷۶ هزار سواد آموز که ۵۰۸ هزار آنان زنان هستند از این کلاس‌ها فراغت حاصل کرده‌اند.

او گفت در حال حاضر ۳۹ درصد افراد بالای ۱۵ سال، باسواد هستند.