1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای پنج‌شنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۸

۱۳۹۸ تیر ۲۷, پنجشنبه

https://p.dw.com/p/3MEQ9
عکس: picture-alliance/AP Photo

[۲۳:۵۴]
ترامپ: ناو جنگی آمریکا پهپاد ایران را سرنگون کرد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا گفته است که یک ناو جنگی آمریکا یک پهپاد جمهوری اسلامی را در نزدیکی تنگه هرمز نابود کرده است. این در حالی که تنش‌ها میان دو کشور رو به افزایش است.

ترامپ افزود است که این جدیدترین اقدام "خصمانه" ایران بوده است. او کشورهای دیگر را فراخواند که تلاش‌های ایران در ممانعت از آزادی کشتیرانی و تجارت آزاد در مسیر استراتژیک آبی در خلیج فارس را محکوم کنند.

رئیس‌جمهوری آمریکا افزود که عملیات پدافندی ناو یواس‌اس باکسر پس از آن صورت گرفت که پهپاد ایران به محدود یکهزار یارد کشتی جنگی وارد شده بود و هشدارها را نادیده گرفته بود.

ترامپ گفت که این پهپاد امنیت کشتی آمریکایی و خدمه آن را تهدید می‌کرده است.

سپاه پاسداران جمهوری اسلامی چندی پیش یک پهپاد آمریکا را سرنگون کردند با ادعا که بر فراز حریم هوایی ایران در پرواز بوده است. دونالد ترامپ در لحظات آخر مانع از اجرای عملیات نظامی تلافی‌جویانه شد.

US Präsident Donald Trump
عکس: picture-alliance/K. Dietsch

 

[۲۲:۱۴]
ملاقات "سازنده" میان مقامات جبل‌الطارق و ایران در لندن

مقامات جبل الطارق ملاقات میان فابیان پیکاردو، وزیر ارشد این منطقه و مقامات ایران در لندن را با موضوع نفتکش توقیف‌شده ایران، "مثبت و سازنده" ارزیابی کردند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، یک سخنگوی جبل‌الطارق در این زمینه گفت: «روز گذشته وزیر ارشد با مقامات ایرانی در لندن ملاقات و درباره نفتکش توقیف‌شده گریس۱ گفت‌وگو کردند، با این هدف که از تنش‌های برخاسته از آن بکاهند.» این سخنگو مذاکرات را "سازنده و مثبت" ارزیابی کرد.

نفتکش متعلق به ایران با نام "گریس۱" در اوایل ماه ژوئیه به هنگام عبور از تنگه جبل‌الطارق به اتهام نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه و حمل نفت برای رژیم بشار اسد توقیف شد.

نفتکش غول‌پیکر "گریس۱" متعلق به ایران، حامل دو میلیون بشکه نفت
نفتکش غول‌پیکر "گریس۱" متعلق به ایران، حامل دو میلیون بشکه نفتعکس: Reuters/Stringer

 

[۲۰:۵۴]
آمریکا: ایران باید به فوریت کشتی توقیف شده و خدمه آن را آزاد کند

وزارت خارجه آمریکا به تأکید از مقامات جمهوری اسلامی خواست به فوریت کشتی توقیف شده در خلیج فارس و خدمه آن را آزاد کنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در پی اعلام خبر توقیف یک نفتکش در تنگه هرمز توسط نیروهای سپاه پاسداران جمهوری اسلامی به اتهام "قاچاق نفت"، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: «ایالات متحده رفتار ایذایی مداوم سپاه پاسداران جمهوری اسلامی علیه کشتی‌ها و اختلال در نقل و انتقال امن در منطقه تنگه هرمز را به شدت محکوم می‌کند.»

سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده افزود: «ایران باید به فعالیت‌های غیرقانونی خود خاتمه دهد و به فوریت کشتی توقیف شده و خدمه آن را آزاد کند.»

BG Geschichte Iran USA Konflikte Schnellboot der Iranischen Revolutionsgarden
عکس: picture-alliance/AP Photo/V. Salemi

 

[۱۷:۴۴]
وزیر دفاع بریتانیا از ایران خواست از تنش‌ها در منطقه خلیج‌فارس بکاهد

پنی موردانت، وزیر دفاع بریتانیا، از ایران خواست از میزان تنش‌ها در منطقه خلیج فارس بکاهد. او هم‌زمان تاکید کرد که بریتانیا از منافع کشتیرانی خود در این منطقه حفاظت خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، خانم موردانت درباره اعزام ناوشکن سوم به منطقه خلیج فارس گفت که دولت متبوعش همواره نسبت به پاسدارای از منافع بریتانیا در خلیج فارس و دیگر نقاط نگران بوده است.

او افزود: «اما این مهم است که ما برای ایران پیام روشنی بفرستیم مبنی براینکه از آنها می‌خواهیم از این شرایط عقب‌نشینی کنند، ما می‌خواهیم آنها از تنش‌ها بکاهند؛ با این حال ما همواره از کشتیرانی و نقل‌و‌انتقال آزاد کالاها در این منطقه حراست کرده‌ایم و این کار را ادامه خواهیم داد.»

بریتانیا تصمیم برای اعزام ناوشکن اچ.ام.اس دانکن به خلیج فارس را پس از آن گرفت که اعلام کرد چند قایق ایرانی سعی داشتند دهم ژوئیه یک نفتکش بریتانیایی را وارد آب‌های ایران کنند.

Britische Verteidigungsministerin Penny Mordaunt
عکس: Getty Images/AFP/T. Akmen

 

 [۱۵:۵۵]
پانزده کشته در تصادف مینی‌بوس حامل پناهجویان در ترکیه

مینی‌بوسی حامل پناهجویان در شرق ترکیه واژگون شد و حداقل ۱۵ کشته و ۲۸ زخمی به جای گذاشت.

 به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از یک خبرگزاری محلی، در میان قربانیان این حادثه، زنان و کودکان وجود دارند و تابعیت آنها هنوز مشخص نشده است.

 مقامات محلی از اعزام سریع آمبولانس‌ها و نیروهای پلیس به محل حادثه در استان وان ترکیه خبرداده‌ا‌‌‌ند.

خبرگزاری محلی ترکیه همچنین گزارش کرده است این افراد غیرقانونی به خاک ترکیه وارد شده‌اند. 

Türkei Mindestens 17 Tote bei Busunglück
حادثه اتش‌سوزی مینی‌بوس حامل پناه‌جویان در ایگدیر ترکیه، ۳۰ مارس ۲۰۱۸عکس: picture alliance/AA/B. Mavzer

 

[۱۵:۰۴]
توقیف یک نفت‌کش خارجی توسط سپاه در تنگه هرمز

به گزارش صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران یک نفت‌کش با ۱۲ خدمه خارجی آن را در تنگه هرمز توقیف کرده است.
مقامات سپاه پاسداران ادعا کرده‌اند این نفت‌کش یک میلیون لیترسوخت قاچاق حمل می‌کرده است. 

 

[۱۴:۱۹]
ظریف: ایران باید خود را برای ۶ سال مقابله با ترامپ آماده کند

محمد جواد ظریف ، وزیرامورخارجه ایران  در گفت‌وگویی تلویزیونی با بلومبرگ  در روز پنچ‌شنبه ۲۷ تیرگفت : «شانس پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بیش از ۵۰ درصد است، بنابراین جمهوری اسلامی باید برای ۶ سال آینده با او مقابله کند.»

در این گفت‌وگو ظریف به  تهدیدهای اخیردونالد ترامپ برای اعمال جریمه‌های تجاری بیشتر بر عبور و مرور ثبت‌نشده از مرز آمریکا ومکزیک، اشاره کرد و گفت «بعد از اینکه رئیس جمهوری آمریکا [معاهده] نفتا را مجددا به مذاکره گذاشت، درخواست‌های جدیدی مطرح  کرد و مکزیکی‌ها را به دادن امتیازهای بیشتر وادارکرد. به این دلیل، او همواره اعتقاد دارد چیزی که متعلق به اوست، غیرقابل مذاکره و چیزهایی که متعلق به دیگران است، قابل مذاکره هستند».

Iran |  Mohammad Javad Zarif
عکس: citna

 

[۱۳:۳۴]
اعلام عزای عمومی در آرژانتین به مناسبت ۲۵ مین سالگرد انفجار آمیا

آرژانتین به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد انفجار در مرکز یهودیان در بوینس آیرس، روز پنج‌شنبه ۲۷ تیر (۱۸ ژوئیه) را روز عزای عمومی علام کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، عزای عمومی در حالی اعلام شد که هنوز خانواده قربانیان حادثه منتظر اجرای عدالت و مجازات مجرمان هستند.

کامیونی حامل مواد منفجره انفجار در سال ۱۹۹۴به آمیا، مرکز یهودیان بوینوس آیرس، حمله کرد و در اثر انفجار این کامیون، ۸۵ نفر کشته و ۳۰۰ نفر مجروح شدند.

هیچ فرد و گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفت. تحقیقاتی که پیرامون این حمله صورت گرفت حکایت از نقش جمهوری اسلامی ایران و حزب‌الله لبنان داشت. موضوعی که از سوی حکومت ایران تکذیب شده است.

رسانه‌ها روز جمعه ۱۰ اسفند (یکم مارس۲۰۱۹) از صدور احکامی جدید درباره پرونده انفجار مرکز یهودیان درشهر بوینس آیرس خبر داده بودند.

در این پرونده افراد زیادی و از جمله کارلوس منم، رئیس جمهوری وقت آرژانتین و همچنین کریستینا کیرشنر، رئیس جمهوری پیشین این کشور، به لاپوشانی و کارشکنی در تحقیقات متهم شده‌اند.

Argentinien Buenos Aires Bombenanschlag auf AMIA Gebäude 1994
عکس: Prensa AMIA

 

[۱۲:۴۵]
بیش از ۸ میلیارد دلار خسارت به اقتصاد ایران در اثر تخریب محیط زیست 

گزارشی جدید نشان می‌دهد سیاست‌های مخرب محیط زیستی در ایران سالانه خسارتی در حدود ۸ میلیارد  و پانصد میلیون دلار به اقتصاد کشور وارد کرده است.

دراین گزارش که توسط مرکز پژوهش‌های مجلس منتشرشده است، هم‌چنین آمده است سیاست‌های ناسازگاربا محیط زیست باعث ایجاد سرطان، بیماری‌های پوستی و تنفسی برای شهروندان شده است.

این گزارش تازه ، خسارت وارد بر محیط زیست ایران در سال ۲۰۰۲ را  هشت میلیارد و ۴۳۰ میلیون دلاربرآورد کرده است.

در بخش دیگری از مرکز پژوهش‌های مجلس، خسارت وارد بر تالاب بختگان در ایران حدود ۵ میلیون و سیصد هزار دلار ارزیابی شده است. 
این گزارش هم‌چنین "شیوع سرطان به خاطر آلودگی‌های محیط زیستی" در منطقه عسلویه را یکی از موارد شیوع بیماری در نتیجه توسعه صنعتی ناپایدار و ناساگار با محیط زیست دانست.

Iran Küstenverschmutzung
عکس: Tasnim

 

[۱۲:۲۵]
وزیر صنعت ایران: واردات ۲۹ درصد کاهش یافت

رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران، از  کاهش ۲۹ درصدی واردات به ایران در سال گذشته (سال ۹۷) خبر داد. 

به گزارش خبرگزاری ایرنا، رضا رحمانی که در مراسم افتتاحیه نمایشگاه فرصت های ساخت داخل و رونق تولید صحبت می‌کرد، افزود وزارتخانه متبوعش ۱۰ میلیارد دلار پروژه برای بومی سازی کالاهای ایران که در گذشته آنها را وارد می‌کرده، تعریف کرده است که بخشی ازاین پروژه هم اکنون محقق شده است.

وزیر صنعت اذعان کرد بخشی از کاهش صادرات نتیجه توسعه تولیدات برخی ازمحصولات در داخل کشور است.

Iran Autoindustrie Produktion
عکس: ILNA


[۱۰:۵۵]
عالی‌ترین مقام آمریکایی در زمان گروگان‌گیری سفارت آمریکا در تهران درگذشت

ال بروس لینگن، آخرین کاردار سفارت آمریکا در تهران در ۹۶ سالگی درگذشت. او در زمان گروگان‌گیری در سفارت آمریکا در تهران در سال ۱۳۵۸، یکی از ۵۲ دیپلمات آمریکایی بود که ۴۴۴ روز در تهران گروگان گرفته شدند. چیپ لینگن، پسر ال بروس لینگن به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته پدرش روز دوشنبه در پی عوارض بیماری پارکینسون در یک مرکز درمانی در حومه واشنگتن جان باخت. لینگن سال ۱۹۲۲ در مزرعه‌ای در مینه‌سوتای جنوبی متولد شد. او در رشته روابط بین‌الملل تحصیل کرده و از سال ۱۹۵۰ تا ۱۹۸۷ در وزارت خارجه آمریکا مشغول به کار بود. لینگن مدتی نیز سفیر آمریکا در مالت بود. او پس از پایان گروگانگیری سفارت آمریکا در تهران از جمله به عنوان معاون دانشگاه دفاع ملی فعالیت داشت. 

 

 

[۰۹:۳۲]
سرخط مهمترین خبرهای صبح روز پنج‌شنبه بیست و هفتم تیر

ـ در پی وقوع یک آتش‌سوزی در میدان حسن‌آباد تهران، دو گنبد از هشت گنبد تاریخی این میدان تخریب شدند. بنا بر گزارش‌ها آتش‌سوزی شامگاه چهارشنبه در انباری در طبقه دوم یک ساختمان واقع در ضلع شمال غربی میدان حسن‌آباد رخ داد. به گزارش ایسنا سازه این ساختمان تاریخی دچار آسیب نشده، اما فضای داخلی ساختمان به طور کامل در آتش سوخته است. در طبقه پایین انباری که حریق از آنجا شروع شده، دو شعبه بانک صادرات و بانک شهر قرار دارند. به گفته سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران این حادثه تلفات جانی در پی نداشته است. میدان حسن‌آباد میدانی با چهار ساختمان و هشت گنبد است که بطور منحنی شکل و قرینه ساخته شده است. تاریخ ساخت این بنا به سال ۱۳۰۹ باز می‌گردد و در سال ۱۳۷۷ نیز به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. این میدان در گذشته بارها تغییر نام داده و با نام‌های میدان "ملک‌المتکلمین"، "هشت‌گنبد"، "پهلوی" و "۳۱ شهریور" شناخته می‌شده است.

ـ محمدجواد ظریف محدودیت‌های وضع‌شده برای تردد دیپلمات‌های ایرانی و خانواده‌هایشان در نیویورک را اقدامی "اساسا غیرانسانی" دانست. وزیر خارجه ایران در گفت‌وگو با خبرنگاران در سازمان ملل متحد اظهار کرد: «این اقدام قطعا دوستانه نیست و کارکنان نمایندگی و خانواده‌های آنان را تحت شرایطی غیرانسانی گذاشته است.» طبق مقررات وضع‌شده از سوی وزارت خارجه آمریکا افزون بر محدودیت‌های اعمال شده برای تردد ظریف در نیویورک، دیپلمات‌های ایرانی و اعضای خانواده‌شان نیز اجازه دارند تنها در مسیر مقر سازمان ملل متحد، دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل، اقامتگاه سفیر ایران در سازمان ملل و فرودگاه جان اف کندی تردد داشته باشند. 

ـ آمریکا اعلام کرد ترکیه را از پروژه جنگنده اف−۳۵ کنار گذاشته است. الن لرد، یکی از معاونان وزارت دفاع آمریکا گفت ایالات متحده و دیگر شرکای این پروژه در تصمیمی هماهنگ حذف ترکیه از این پروژه را تصویب کردند. به گفته الن لرد ترکیه در ساخت بیش از ۹۰۰ قطعه جنگنده اف−۳۵ مشارکت دارد و طبق این تصمیم قرار است پروژه ساخت از کارخانه‌های ترکیه به کارخانه‌های آمریکایی منتقل شود. وزارت خارجه ترکیه این اقدام را "ناعادلانه" خوانده و گفته است این حرکت می‌تواند بر روابط دو جانبه میان آنکارا و واشنگتن تأثیر بگذارد.