زن مبتلا به ویروس اچ‌آی‌وی در نیویورک با روش نوین پیوند سلول‌های بنیادی درمان شد

27/11/1400 11:56 ب.ظ

زن مبتلا به ویروس اچ‌آی‌وی در نیویورک با روش نوین پیوند سلول‌های بنیادی درمان شد این زن که به نوعی از سرطان خون نیز مبتلا بود، پیوند سلول‌های بنیادی را از یکی از بستگان بزرگسال و خون بند ناف را از نوزادی دریافت کرد که نسبتی با او نداشت. بیشتر بخوانید:

پزشکان می‌گویند این اثر درازمدت است و این می‌تواند به معنای درمان اچ‌آی‌وی تلقی شود. در واقع این زن دیگر ویروسی در بدن ندارند که تکثیر شود در حالی که افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی معمولا با دارو، ویروس را در سطح پایینی نگه می‌دارند. خون بند ناف نسبت به سلول‌های بنیادی بالغ استفاده شده در پیوندهای مغز استخوان به طور گسترده‌تری در دسترس است و نیازی به تطبیق ژنتیکی آن با فرد دریافت‌کننده نیست.

از همین رو، در این روش جدید، نیازی نیست حتما از اهداءکننده‌ای استفاده شود که نژاد مشابهی با دریافت‌کننده دارد.

از طرفی به گفته دکتر کوئن ون بسین، مدیر خدمات پیوند در «ویل کورنل» نیویورک، سلول‌های بنیادی گرفته‌شده از خون بند ناف توانایی بیشتری برای سازگاری با محیط جدید دارند. پیوند مغز استخوان برای اکثر بیماران یک گزینه کاربردی نیست چرا که عملی پرخطر محسوب شده و از همین رو تنها برای افراد مبتلا به سرطان ارائه می‌شود.

پیوند مغز استخوان، تمامی سلول‌های سیستم ایمنی را جایگزین می‌کند و از همین رو، فرد دریافت‌کننده اغلب عوارض وخیم ناشی از حمله سلول‌های اهداکننده به بدن دریافت‌کننده را تجربه می‌کند. زن نیویورکی چون از پیوند خون بند ناف استفاده کرد دچار عوارض ناشی از حمله سلول‌های اهداکننده نیز نشد و پس از ۱۷ روز بیمارستان را ترک کرد. headtopics.com

دروغ میگن رفته امامزاده شفا گرفته

به این میگن اقتدار

ادامه مطلب:
VOA Farsi صدای آمریکا »

زن مبتلا به اچ‌آی‌وی با پیوند سلول‌های خون بند ناف درمان شدبرای درمان این زن که از لوسمی حاد میلوئیدی هم رنج می‌برد برای نخستین‌بار از روش جدیدتری در استفاده از خون بند ناف بهره گرفته شد. ۱۴ ماه بعد از عمل پیوند، پزشکان می‌گویند اثری از ویروس HIV در بدن این زن از نژاد مختلط مشاهده نشده و به داروهای ضدویروس پسگرد (رتروویروسی) نیازی پیدا نکرده است.

نخستین مورد از درمان یک زن مبتلا به «اچ‌آی‌وی» با کمک پیوند سلول بنیادی گزارش شدبه گفته پژوهشگران، با گذشت حدود ۱۴ ماه از انجام عمل پیوند، در بدن این زن که به بیماری شدید سرطان خون مبتلا بود هیچ نشانه‌ای از وجود ویروس اچ‌آی‌وی دیده نمی‌شود.

نسخه‌های دیجیتالی شاهکارهای نقاشی جهان در نمایشگاهی در لندن به فروش می‌رسد🔺نسخه‌های دیجیتالی شاهکارهای نقاشی جهان در نمایشگاهی در لندن به فروش می‌رسد ▪️نمایشگاهی در لندن قرار است تصاویر دیجیتالی شاهکارهای موجود در کلکسیون چهار موزه ایتالیایی، از جمله آثار استادان نقاشی رافائل و داوینچی، را به فروش بگذارد. ⬇️ بیشتر بخوانید:

پلوسی در بیت‌المقدس: آمریکا و اسرائیل در مهار برنامه هسته‌ای ایران در کنار هم هستندنانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که روز چهارشنبه ۱۶ فوریه همراه با هیاتی از کنگره این کشور وارد بیت‌المقدس (اورشلیم) شد، بر حمایت همه‌جانبه واشنگتن از تل‌آویو تأکید کرد. دروغگو ! Lier بود و نبودتون دیگه اهمیتی نداره.ما باید سکان کشتی سرنوشت هامون رو خودمون به دست بگیریم.اینهنه انرژی و هوش هایی که صرف آبادانی غرب شد.سر آخر با آینده ای نامعلوم.این سالهای اخیر با حقایق بسیار تلخی روبرو شدیم.درست استفاده کنیم،آینده شیرینی رو خواهیم ساخت.بعد از شکستن تمام پلها؟؟؟

در آستانه بهار محدودیت‌های کرونا در آلمان در سه گام رفع می‌شوند | DW | 16.02.2022بهار می‌آید و اغلب محدودیت‌های کرونا می‌روند. سران دولت‌های فدرال و ایالتی آلمان رفع محدودیت‌های کرونا در چند مرحله را به تصویب رساندند که از هفته آینده آغاز می‌شود.

بايدن فهرست مراجعان به کاخ سفيد را به هيات تحقيق حمله به ساختمان کنگره می‌دهدمشاور حقوقی کاخ سفید با ارسال نامه‌ای به بایگانی ملی، به این نهاد دستور داد که فهرست مراجعان به کاخ سفيد در روز حمله به ساختمان کنگره را ظرف ۱۵ روز در اختیار هیات تحقیق قرار دهد. میخوان پرونده سازی کنن

این زن که به نوعی از سرطان خون نیز مبتلا بود، پیوند سلول‌های بنیادی را از یکی از بستگان بزرگسال و خون بند ناف را از نوزادی دریافت کرد که نسبتی با او نداشت.

خون بند ناف نسبت به سلول‌های بنیادی بالغ استفاده شده در پیوندهای مغز استخوان به طور گسترده‌تری در دسترس است و نیازی به تطبیق ژنتیکی آن با فرد دریافت‌کننده نیست. از همین رو، در این روش جدید، نیازی نیست حتما از اهداءکننده‌ای استفاده شود که نژاد مشابهی با دریافت‌کننده دارد.

از طرفی به گفته دکتر کوئن ون بسین، مدیر خدمات پیوند در «ویل کورنل» نیویورک، سلول‌های بنیادی گرفته‌شده از خون بند ناف توانایی بیشتری برای سازگاری با محیط جدید دارند.

پیوند مغز استخوان برای اکثر بیماران یک گزینه کاربردی نیست چرا که عملی پرخطر محسوب شده و از همین رو تنها برای افراد مبتلا به سرطان ارائه می‌شود.

پیوند مغز استخوان، تمامی سلول‌های سیستم ایمنی را جایگزین می‌کند و از همین رو، فرد دریافت‌کننده اغلب عوارض وخیم ناشی از حمله سلول‌های اهداکننده به بدن دریافت‌کننده را تجربه می‌کند.

زن نیویورکی چون از پیوند خون بند ناف استفاده کرد دچار عوارض ناشی از حمله سلول‌های اهداکننده نیز نشد و پس از ۱۷ روز بیمارستان را ترک کرد.

از آنجایی که فرآیند پیوند خون بند ناف تا ۳۰ روز طول می‌کشد، پزشکان این زن از طریق تکمیل آن با پیوند سلول‌های بنیادی از یکی از بستگان بزرگسال او، این پروسه را تسریع کردند.

سلول‌های بنیادی حاوی یک جهش کلیدی در ژنی به نام CCR۵ هستند. اکثر ویروس‌های اچ‌آی‌وی‌ از نسخه های نرمال این ژن برای نفوذ به سلول‌های سیستم ایمنی بیمار بهره می‌برند. این جهش، ژن را غیر فعال کرده و در نتیجه ورود اچ‌آی‌وی به سلول‌ها را مسدود می‌کند.

این جهش تنها در حدود ۲۰ هزار اهداکننده شناسایی شده است که بیشتر آنها از نژاد اروپای شمالی هستند.

تصویری از یک ویروس اچ‌آی‌وی حمله کرده به سلول ایمنی بدن انسان

زن نیویورکی درمان شده با روش پیوند سلول‌های بنیادی، میانسال و از نژاد مختلط است و هویت او‌ فاش نشده است.

دکتر استیون دیکس، متخصص ایدز در دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو و یکی از افراد دخیل در این روش درمانی به نیویورک تایمز می‌گوید این واقعیت که این فرد نژاد مختلط دارد و زن است، از نظر علمی بسیار حائز اهمیت است.

این زن نیویورکی سومین فردی است که با این روش درمان می‌شود اما دو بیمار قبلی از پیوند خون بند ناف استفاده نکرده بودند.

نخستین فرد مبتلا به اچ‌آی‌وی که با این روش درمان شد، تیموتی ری براون بود که در ابتدا از او به عنوان «بیمار برلینی» یاد می‌شد. این فرد ۱۲ سال از ویروس اچ‌آس‌وی پاک ماند و در سال ۲۰۲۰ در اثر ابتلا به سرطان درگذشت.