'بازی تخت و تاج اسلامی'؛ چرا ارطغرل در پاکستان جنجالی شد

04/04/1399 09:09 ق.ظ

سریال تاریخی قیام ارطغرل، ساخت ترکیه، از ماه آوریل در تلویزیون دولتی پاکستان روی آنتن رفته است و در این مدت طرفداران بسیاری پیدا کرده است.

سریال تاریخی قیام ارطغرل، ساخت ترکیه، از ماه آوریل در تلویزیون دولتی پاکستان روی آنتن رفته است و در این مدت طرفداران بسیاری پیدا کرده است. اما به نظر می‌رسد که مساله صرفا دلبستگی شخصی نیست.

یکی از روزنامه‌های انگلیسی‌زبان پاکستان در مقاله‌ای به این مساله اشاره کرده است که"شاید باید دلیل اصلی را در جلسه‌ای که بین او، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، و ماهاتیر محمد، نخست‌وزیر مالزی، پشت درهای بسته در حاشه مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شد جست‌وجو کرد."

این سه نفر در سپتامبر ۲۰۱۹ ایده راه‌اندازی تلویزیونی را مطرح کرده بودند که هدفش مقابله با چیزی بود که به قول آن‌ها اسلام‌هراسی افسارگسیخته است. حق نشر عکس Image caption بعضی‌ها فکر می‌کنند که تبلیغ این سریال در پاکستان یک تصمیم سیاسی است

آقای اردوغان در یک جلسه اهدای جوایز که در نوامبر ۲۰۱۶ در ترکیه برگزار شد از این سریال به خاطر"تسخیر قلب ملت" تقدیر کرده بود. وبسایت خبری دیپلمات در یادداشتی می‌گوید که آقای خان با تبلیغ این سریال"احتمالا می‌خواهد امتیاز سیاسی نیز در ترکیه بگیرد، کشوری که پاکستان دارد روابطش را با آن مستحکم می‌کند." headtopics.com

اما نخست‌وزیر پاکستان در داخل کشور با انتقاداتی نیز به خاطر حمایت واضح از این سریال روبه‌رو شده است.

ادامه مطلب:
bbcpersian »

«آمریکا در حال استقرار شمار بی‌سابقه‌ای نیرو در دریای چین جنوبی است»ایالات متحده ۳۷۵ هزار نیرو و ۶۰ درصد از کشتی‌های جنگی خود را در منطقه هند و اقیانوسیه مستقر کرده است. سه فروند از ناوهای هواپیمابر آمریکا نیز به منطقه اعزام شده‌اند.

هشدار سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا در سطح جهان در حال گسترش استبه گفته مدیرکل سازمان جهانی بهداشت تنها طی هشت روز گذشته یک میلیون مورد ابتلای جدید به بیماری «کووید ۱۹» به ثبت رسیده است. این در حالی است که رسیدن موارد ابتلا به این بیماری همه‌گیر به یک میلیون مورد در ابتدای همه‌گیری آن سه ماه طول کشیده بود.

توجه واقع‌بینانه به فضای مجازی، اجباری است که کرونا به وجود آورد/ عیب از مدیرانی است که به‌جای آینده‌پژوهی مدام «نق» می‌زنند/ رتبه ایران در اقتصاد دیجیتال در حد صفر استسیدوحید عقیلی با بیان اینکه توجه علمی و واقع‌بینانه به فضای مجازی، اجباری است که کرونا برای ما به وجود آورده است، گفت: تمام کشورهای دنیا با کرونا دست به گریبان‌اند. بنابراین مدیران و سیاست‌گذارانی که مدام «نِق» می‌زنند و سطح مدیریت‌شان در حدی نیست که بر حل مسائل، آینده‌پژوهی و سیاست‌گذاری فائق بیایند، احتمالا عیب از خودشان است. چون یک مدیر باید سیاست‌گذاری‌اش را بر حسب واقعیت انجام دهد.

یادداشت حمیدرضا مقدم‌فر| ابتکار عمل در دست ایران است- اخبار سیاسی - اخبار تسنیم - Tasnimمقدم‌فر: ابتکار عمل در دست ایران است فشار سیاسی و اقتصادی طرف متخاصم مقابل، هیچ ارتباط واقعی با موضوع_هسته‌ای ندارد برخی از همان ابتدای کار می‌دانستند که نه اروپا قابل اعتماد است و نه آمریکا

مسکن ملی قیمت‌گذاری نشده است/ اعلام جزئیات بسته حمایتی از مستاجران در روزهای آیندهوزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: : در این مقطع به دنبال ساماندهی بازار اجاره هستیم و دو بسته سیاستی و حمایتی را تعریف کردیم که فردا در جلسه ستاد اقتصادی دولت مطرح خواهد شد و به زودی درباره جزئیات این دو بسته اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل: ایران خطرناکترین کشور در خاورمیانه استرئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل: ایران خطرناکترین کشور در خاورمیانه است آویو کوخاوی، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل گفت ایران نه فقط به خاطر برنامه‌ هسته‌ای، که به دلیل تسلیحات متعارف و حمایتش از فعالیت‌های تروریستی علیه اسرائیل خطرناکترین کشور خاورمیانه است

او از وقتی نخست‌وزیر این کشور شد گفته است که می‌خواهد"پاکستانی بسازد که شبیه نخستین جامعه اسلامی تاریخ باشد که توسط پیامبر اسلام در مدینه ایجاد شد".

اما به نظر می‌رسد که مساله صرفا دلبستگی شخصی نیست.

یکی از روزنامه‌های انگلیسی‌زبان پاکستان در مقاله‌ای به این مساله اشاره کرده است که"شاید باید دلیل اصلی را در جلسه‌ای که بین او، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، و ماهاتیر محمد، نخست‌وزیر مالزی، پشت درهای بسته در حاشه مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شد جست‌وجو کرد."

این سه نفر در سپتامبر ۲۰۱۹ ایده راه‌اندازی تلویزیونی را مطرح کرده بودند که هدفش مقابله با چیزی بود که به قول آن‌ها اسلام‌هراسی افسارگسیخته است.

حق نشر عکس

Image caption

بعضی‌ها فکر می‌کنند که تبلیغ این سریال در پاکستان یک تصمیم سیاسی است

آقای اردوغان در یک جلسه اهدای جوایز که در نوامبر ۲۰۱۶ در ترکیه برگزار شد از این سریال به خاطر"تسخیر قلب ملت" تقدیر کرده بود. وبسایت خبری دیپلمات در یادداشتی می‌گوید که آقای خان با تبلیغ این سریال"احتمالا می‌خواهد امتیاز سیاسی نیز در ترکیه بگیرد، کشوری که پاکستان دارد روابطش را با آن مستحکم می‌کند."

اما نخست‌وزیر پاکستان در داخل کشور با انتقاداتی نیز به خاطر حمایت واضح از این سریال روبه‌رو شده است.

مشتاق احمد خان، سناتور مخالف دولت، اخیرا به پارلمان گفت:"شما (آقای خان) نمی‌توانید با پخش سریال ارطغرل حکومت مدینه را از نو بسازید."

از ارزش‌های اسلامی"به درستی تجلیل می‌کند"

این سریال بر اساس زندگی ارطغرل، رهبر مسلمان ایل قایی در قرن سیزدهم میلادی، ساخته شده است که پسرش عثمان به عنوان بنیان‌گذار امپراتوری عثمانی شناخته می‌شود.

موضوع اصلی آن شجاعت ترک‌های مسلمان در نبرد با مهاجمان مغول، مسیحیان، امپراتوری بیزانس و شوالیه‌های معبد در آناتولی است.

برخی از رسانه‌های پاکستانی می‌گویند که این برنامه"دستگاه ارزشی اسلامی و امپراتوری عثمانی را می‌ستاید".

نویسنده مقاله‌ای در روزنامه پرخواننده ملت نیز معتقد است که این سریال"به درستی از قهرمانان مسلمان، تاریخ و اخلاقیات اسلامی تجلیل می‌کند".

تحلیلگران عقیده دارند که مسلمانان عمدتا در برنامه‌های تلویزیونی و فیلم‌های سینمایی"منفی نشان داده می‌شوند" و لذا این سریال تغییری مطلوب است.

روزنامه انگلیسی‌زبان گلوبال ویلج اسپیس در مقاله‌ای می‌گوید"مسلمانان دنبال تجسمی مثبت و قوی در رسانه‌های جهانی بودند. و به نظر می‌رسد که قیام ارطغرل نیاز به دیدن تصویری ستاینده از مسلمانان را برآورده کرده است."

احساس بعضی‌ها، مانند آمنه حیدر ایسانی، نویسنده روزنامه دیلی نیوز، این است که این مجموعه"نقش بسیار مهمی در مقابله با اسلام‌هراسی در سراسر دنیا" ایفا کرده است.

اما منتقدانی نظیر پرویز هودبوی با این نظر مخالفت می‌کنند.

او با اشاره به خشونت شدید این سریال و نمایش سر بریدن می‌گوید"اگر هدف این سریال ارائه تصویری صلح‌آمیز از اسلام و مقابله با اسلام‌هراسی بوده است، دستاوردی کاملا متضاد داشته است."

و برخی دیگر نظیر جیبران نصیر، فعال فضای مجازی که حالا سیاستمدار شده است، می‌گوید این برنامه دارد نوعی"بحران هویتی" بین پاکستانی‌ها ایجاد می‌کند.

حق نشر عکس