تیترهای تحریفآمیز رسانه های حکومتی این برداشت را ایجاد کردند که روحالله زم دست به "حمله موشکی" به نقاطی از کشور زده و در "ترور قاسم سلیمانی" -که سه ماه بعد از دستگیری او رخ داده بود- دست داشتهتبلیغات منتهی به اعدام روح الله زم، یادآور یک الگوی رفتاری آشنا در رسانههای حکومتی بود. رسانههایی که با تبلیغات خود، همواره کوشیدهاند مخاطبان را متقاعد کنند "اعدامیان امنیتی"، از اساس "انسان"هایی نیستند که جانشان اهمیتی داشته باشد.
تسنیم در گزارشی که متن آن در سایت هایی دیگر هم عینا تکرار شد، در تشریح "جرایم" منجر به اعدام آقای احمدی و دیگران، ۲۴ عملیات مسلحانه یا اقدام به قتل را به همراه زمان انجام آنها ذکر کرد، که مجموعا یک ویژگی عجیب داشتند: غیر از یکی از اقدامات که زمان دقیقی نداشت ، ۲۳ مورد دیگر به بعد از تاریخ دستگیری شهرام احمدی بر میگشتند .
در نامه آقای لاریجانی، این ادعا به چشم نمی خورد که شهرام احمدی کسی را کشته و برای توجیه اعدام او، به اتهاماتی از قبیل "مشارکت در حمله مسلحانه" اشاره شده بود که آنها نیز مبنایی جز اعترافات زندان نداشتند. آقای احمدی در جای دیگر، توضیح داد که چگونه قاضی مقیسه، او را بر مبنای "اعترافاتش" به مرگ محکوم کرده: "جلسه دادگاه کلا فکر می کنم که ۵ - ۶ دقیقه طول کشید. یک نماینده اطلاعات آنجا بود و قاضی و منشی او. اتهام من را خواندند و گفتند که اقدام برای امنیت ملی و محاربه. وکیل تسخیری بلند شد گفت که آقای قاضی محاربه را در قانون برای کسی به کار می برند که اسلحه دست گرفته باشد و سلب آزادی و امنیت مردم را کرده باشد. این موکل من حتی چاقوی میوه خوری هم دست نگرفته...
در دومین جلسه دادگاه که در ۱۷ مرداد ۸۸ به ریاست ابوالقاسم صلواتی برگزار شد، نماینده سعید مرتضوی دادستان وقت، متن کیفرخواست این دو جوان را خواند که آنها را به برنامه ریزی برای مجموعه ای از اقدامات مسلحانه در مقطع انتخابات متهم می کرد. بعد هر دوی این افراد با حضور در جایگاه متهمان، به تایید کامل اتهامات سعید مرتضوی علیه خود پرداختند.
مثلا خبرگزاری دولتی ایرنا در ۱۷ مرداد ۸۸، خبرِ مهلت گرفتن علیزمانی برای دفاع را با تیتر "موافقت قاضی دادگاه عوامل اغتشاشات اخیر با در خواست استمهال وکیل یکی از متهمین"، و داستان نقل شده از رحمانی پور در مورد آب پایتخت را با این تیتر منتشر کرد: "عضو انجمن پادشاهی در جریان دادگاه متهمان آشوب های اخیر فاش کرد: تلاش گروهک ضد انقلاب برای مسموم کردن آب شرب تهران".
اظهارات ابراهیم رئیسی، در تایید اطلاعیه کذب دادسرای عمومی و انقلاب تهران در روز اعدام آرش رحمانیپور و محمدرضا علیزمانی بود که این دو بازداشتیِ پیش از خرداد ۸۸ را در وقایع پس از انتخابات و مشخصا تظاهرات روز عاشورا در ۶ دی ۸۸ دخیل می دانست. این اطلاعیه در سایت رسمی دولت نیز، با تیتر "اعدام دو محکوم اغتشاشات عاشورا" منتشر شد؛ بدون نگرانی از آنکه افراد دستگیر شده قبل از انتخابات، چطور میتوانسته اند "محکوم" تظاهرات عاشورا در حدود شش ماه پس از انتخابات باشند.
به هر تقدیر، مجموعه ابهامات گسترده موجود در پرونده رحمانیپور و علیزمانی تغییری در سرنوشت آنها نداد: حکومت آن دو را "تروریست"هایی خطرناک معرفی کرد؛ بنا به مصلحت، زمانی اتهامشان را انفجار فروردین ۸۷ شیراز و زمانی دیگر دست داشتن در وقایعِ پس از انتخابات یا عاشورای ۸۸ دانست؛ و سرانجام، هر دوی آنها را به طناب دار سپرد.
این کشتی گیر در آستانه اجرای حکم، در فایلی صوتی با اشاره به همین اعترافات میگفت: "من از ابتدای دستگیریم، بی گناهیم را فریاد زدم... اما بعد از هفته ها توی زیرزمین انفرادی بودن، بعد از ساعت ها آویزان بودن به سقف اتاق شکنجه و شکستن کتفم، بعد از اینکه ساعت ها پلاستیک کشیدند روی سرم و بارها مرگ را با چشم خودم دیدم...
"دیدم توی اتاق دو نفر لباس شخصی با فحش های خیلی بد و الفاظ خیلی رکیک چاله میدانی نوید را به باد کتک گرفتهاند و با بی رحمی تمام دارند به سر و بدن نوید با لوله و باتوم کتک کاری می کنند و کتکش می زنند. بهش به وضوح - من خودم شنیدم- میگفتند هر چه ما میگوییم درست است، چیزهایی را که میگوییم را مینویسی یا نه؟... یکی از مامورهایی که بعدا فهمیدم اسمش ستوان عباسی است با لوله آهنی همچین محکم کوبید روی دستش که که نوید یک جیغ بلندی کشید، یک ضجه بلندی زد و از حال رفت همان موقع...
این داستان، در تیتر مطوّل گزارش ۱۰ شهریور ۹۹ خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه برجسته شد: "قتل فجیع کارمند سازمان آب منطقهای شیراز بهدست نوید افکاری/ ثبت تصویر جنایت نوید افکاری در زمان قتل توسط دوربینهای مداربسته". اما یک روز بعد حسن یونسی وکیل وقت آقای افکاری، با اشاره به گزارش میزان گفت: "چنین فیلمی وجود ندارد. متهمین نیز در دادگاه چندین بار درخواست کردند فیلم مورد ادعا به نمایش دربیاید که اتفاق نیفتاده است.
ادعای خبرگزاری قوه قضاییه، درحقیقت پس از انتشار اولیه به طور گسترده در سایر رسانههای رسمی تکرار شد. با تیترهایی از این قبیل: "ثبت تصویر جنایت نوید افکاری در زمان قتل توسط دوربینهای مداربسته" ؛ "اعترافات صریح نوید افکاری و تصاویر دوربینهای مداربسته از صحنه قتل" ؛ یا "نوید افکاری به قتلی که توسط دوربینهای مداربسته نیز ضبط شده بود، اعتراف و صحنه جرم را بازسازی کرد" .
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
منبع: iranwire - 🏆 4. / 63 ادامه مطلب »
منبع: VOA Farsi صدای آمریکا - 🏆 17. / 51 ادامه مطلب »
منبع: aa_persian - 🏆 11. / 53 ادامه مطلب »
منبع: ilnanews - 🏆 10. / 53 ادامه مطلب »
منبع: euronews_pe - 🏆 8. / 59 ادامه مطلب »
منبع: VOA Farsi صدای آمریکا - 🏆 17. / 51 ادامه مطلب »