ایران

کنعانی: ایران هیچ گونه همکاری با کمیته حقیقت‌یاب حقوق بشری نخواهد داشت

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت این کشور هیچ‌گونه همکاری با کمیته حقیقت‌یاب حقوق بشری سازمان ملل نخواهد داشت.

28.11.2022 - به‌روز رسان : 29.11.2022
کنعانی: ایران هیچ گونه همکاری با کمیته حقیقت‌یاب حقوق بشری نخواهد داشت

تهران/ خبرگزاری آناتولی

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امروز 28 نوامبر در نشست خبری گفت: جمهوری اسلامی ایران همانگونه که پیش‌تر اعلام شده هیچ گونه همکاری با کمیته حقیقت‌یاب حقوق بشری نخواهد داشت. کشوری که بر پایه مسئولیت شناسی اقدام به تشکیل کمیته ملی کرده است تا ابعاد موضوع را روشن کند، معتقد به مسئولیت ذاتی است و در این ارتباط در حال انجام وظایف است.

وی در ادامه افزود: برای کشوری که راسا و داوطلبانه به مسئولیت خود عمل می‌کند استفاده ابزاری از حقوق بشر را برای فشار سیاسی مردود می‌داند.

کنعانی با اشاره به سفر محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق به ایران در روز سه‌شنبه گفت: این سفر به دعوت رسمی رئیس جمهور به منظور استمرار گفت‌وگوهای دوجانبه خواهد بود. ما علاوه بر کمیسیون مشترک، کمیسیون عالی همکاری‌های دو کشو را در سطح نخست‌وزیر و معاون اول رئیس‌جمهور داریم که مبنای رایزنی دو هیات خواهد بود. در مجموع دولت ایران و عراق به عنوان دو کشور همسایه موضوعات زیادی برای گفت‌وگو دارند.

سخنگوی وزارت خارجه ایران همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص تصمیم جمهوری آذربایجان برای تاسیس سفارت در اسرائیل گفت: در خصوص جمهوری آذربایجان تمرکز بر سیاست همسایگی است. آنچه مرتبط با رژیم صهیونیستی است، ما این رژیم را نامشروع می‌دانیم و معتقدیم نقش این رژیم در موضوعات منطقه‌ای ضدثبات و ضدامنیت بوده است. ما در خصوص تصمیمات کشورها ورود نمی‌کنیم اما توصیه ما به همسایگان این است که توجه ویژه در مناسبات‌شان با این رژیم داشته باشند.

کنعانی درخصوص سوالی درباره مذاکرات برجام و اینکه به نظر می‌رسد دچار نوعی بن‌بست شده‌است، توضیح داد: آنچه که مربوط به اروپاست، متاسفانه اروپا دچار نوعی بی‌عملی در تعهداتش در حوزه برجام است. در زمان خروج آمریکا از برجام به رغم تعهدات این کشورها مبنی بر جبران خروج آمریکا از برجام و اینکه به نوعی عمل خواهند کرد که ایران از مزایای برجام منتفع شود، در این حوزه هم دچار بی عملی و عدم استقلال رای بودند.

وی ادامه داد: در مذاکرات دوره‌های اخیر برای بازگشت دولت آمریکا به برجام هم اروپا نشان داد در سایه رویکرد سیاسی دولت آمریکا قرار گرفته و متاسفانه نمی‌توانیم بگوییم اروپا نقش مستقل دارد؛ بنابراین مواضع اروپایی مواضع قابل سرمایه‌گذاری نیست اما در ارتباط با آمریکا، آن‌ها در مواضع اعلامی نکاتی را مبنی بر بی‌میلی مطرح می‌کنند اما در حوزه عملی همچنان در حال ارسال پیام هستند و نکاتی را نیز دریافت می‌کنند. برای ایران این نکته حائز اهمیت است که معتقدیم روند دیپلماتیک بهترین روند برای تامین منافع طرفین برجام است. ما به چهارچوب دیپلماتیک پایبند هستیم و نه ابراز خوشبینی و نه ابراز بدبینی می‌کنیم و واقع بین هستیم.

سخنگوی وزارت خارجه ایران همچنین در خصوص عملیات‌های ضدتروریستی ترکیه علیه گروه تروریستی پ.ک.ک در مرزهای خود گفت: ما نگرانی‌های ترکیه را در مورد امنیت مرزهایش درک می‌کنیم و پیشنهاد می‌کنیم از طریق روابط دو جانبه با عراق و سوریه این مسائل را حل کند.

خبرگزاري آناتولي اخبار خود از طريق سامانه مدیریت خبر (HAS) براي مشترکین رسانه‌ای ارسال و فقط بخشي از آنها را خلاصه و در وبسايت خود منتشر ميكند. بنابراين براي دريافت اخبار كامل ما، لطفا تماس گرفته و مشترك شويد!
موضوعات مرتبط
Bu haberi paylaşın