1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

سومین روز اعتصاب رانندگان و کارگران اتوبوسرانی تهران

۱۴۰۱ اردیبهشت ۲۷, سه‌شنبه

اعتصاب رانندگان و کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی واحد و خطوط بی‌آر‌تی تهران روز سه‌شنبه ۲۷ اردیبهشت وارد سومین روز خود شد. نیروهای پلیس چند تن را روز گذشته بازداشت کرده‌اند که هنوز آزاد نشده‌اند.

https://p.dw.com/p/4BPdN
تجمع رانندگان و کارگران اعتصابی به هنگام نطق علیرضا زاکانی، شهردار تهران
تجمع رانندگان و کارگران اعتصابی به هنگام نطق علیرضا زاکانی، شهردار تهرانعکس: Hamshahri

رانندگان و کارگران شرکت اتوبوسرانی واحد از روز یکشنبه ۲۵ اردیبهشت برای مطالبات صنفی خود دست به اعتصاب زدند. این اعتصاب در روز سه‌شنبه ۲۷ اردیبهشت (۱۷ مه) نیز ادامه یافته است.

کانال تلگرامی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه خبر داد، با وجود اینکه تمامی مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات در روز سه‌شنبه تعطیل شده‌اند، تاثیر اعتصاب رانندگان شرکت واحد در سطح شهر تهران کاملا مشهود است.

به کانال اینستاگرام دویچه وله فارسی بپیوندید

در روزهای یکشنبه و دوشنبه نیز گروهی از رانندگان اتوبوس‌های بی‌آرتی تهران در اعتراض به مشکلات معیشتی و اجرا نشدن مصوبه افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران در شهرداری دست به اعتصاب زدند.

بنا بر مصوبه شورای عالی کار، حقوق کارگران در سال ۱۴۰۱ باید دست‌کم ۵۷ درصد افزایش پیدا کند. فعالان کارگری می‌گویند با توجه به موج گرانی‌ها در ماه‌های اخیر، افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران هم در قدرت خرید آنان تاثیر چندانی ندارد؛ با این حال کم نیستند کارگرانی که یا اصلا حقوق‌شان افزایش نیافته یا مبلغ ناچیزی به آن‌افزوده شده است. رانندگان‌اتوبوس‌های تهران می‌گویند شهرداری در سال جدید حقوق آنان را فقط ۱۰ درصد افزایش داده است.

رانندگان معترض روز دوشنبه در جریان برگزاری تجمع اعتراضی خود مقابل ساختمان شرکت واحد اتوبوسرانی، شعارهایی همچون «شهردار بی‌لیاقت، استعفا، استعفا» سر دادند.

به دنبال درخواست رانندگان، علیرضا زاکانی، شهردار تهران، میان معترضان رفت اما آب پاکی را روی دست آنان ریخت و گفت که مصوبه ۵۷ درصدی افزایش حقوق مربوط به کارکنان دولت است و کارگران دیگر نهادها مشمول آن نمی‌شوند. او از برگزاری تجمع اعتراضی رانندگان اتوبوس ابراز تعجب کرد و از آنان خواست «خدمات‌دهی» را متوقف نکنند.

Iran | Fahrer und Arbeiber streiken in Teheran
عکس: Hamshahri

پس از حضور زاکانی در میان معترضان، خبرگزاری‌دولتی ایرنا و روزنامه همشهری وابسته به شهرداری تهران در گزارش‌های جداگانه‌ای ادعا کردند رانندگان فعالیت خود را از سر گرفته‌اند اما گزارش‌های میدانی از سطح شهر تهران و ازدحام مسافران در ایستگاه‌های اتوبوس خلاف این ادعا را اثبات می‌کند. همچنین به گفته فعالان صنفی، تعدادی از رانندگان معترض پس از حضور شهردار تهران، دستگیر شده‌اند.

عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران روز سه‌شنبه ضمن اشاره به دیدار بی‌نتیجه علیرضا زاکانی، شهردار تهران با نمایندگان معترضان گفته است: «نگاه ما به اعتراضات صنفی، سیاسی و امنیتی نیست و در تمام دنیا گره‌های صنفی با گفتگو و تعامل برطرف می‌شود.»

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه روز سه‌شنبه ۲۷ اردیبهشت با انتشار اطلاعیه‌ای در کانال تلگرامی این نهاد گفت که صبح امروز ۱۲ تن از رانندگان سامانه ۶ بازداشت شدند و محمد رمضانی در میان بازداشت‌شدگان بوده است. روز دوشنبه پلیس حین متفرق کردن کارگران از مقابل اداره مرکزی، وحید فریدونی و خانم اسدی و چند تن دیگر از کارگران را بازداشت کرده است.

گفته می‌شود رانندگان توقفگاه غرب و سامانه دو، چهار و پنج نیز حاضر به رفتن به خط نشده و با فشار پلیس مجبور به ترک توقفگاه شده‌اند.

این اطلاعیه می‌افزاید، پلیس همچنان با ایجاد رعب و وحشت و بعضا دستگیری و تحت تعقیب قرار دادن کارگران تلاش می‌کند اعتصاب را بشکند.

گفته می‌شود، تصمیم شهرداری عوض نشده و حاضر نیست حقوق کارگران را مطابق مصوبه شورایعالی کار افزایش دهد.

از سوی دیگر رانندگان و کارگران بازداشتی روز دوشنبه، هنوز آزاد نشده‌اند و عوامل پلیس در سطح توقفگاه‌ها در حال آمد و رفت هستند.

به کانال تلگرام دویچه وله فارسی بپیوندید

محسن باقری، رئیس شورای اسلامی کار شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا ضمن تأیید بازداشت شماری از رانندگان معترض گفته است "کارگران چیزی خارج از قانون نمی‌خواهند و خواسته آن‌ها افزایش قانونی دستمزد برابر با مصوبات شورای‌عالی کار است."

خبرگزاری ایسنا روز دوشنبه نوشت که به دنبال عدم فعالیت و توقف بخشی از اتوبوس‌های شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، حدود ۷۰۰ دستگاه از اتوبوس‌های فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی به صورت رایگان در حال خدمات‌رسانی به جابه‌جایی مسافران هستند، اقدامی که اگر واقعیت داشته باشد، چندان تاثیری در رفع اختلال ناشی از اعتصاب رانندگان اتوبوس نداشته است.

 

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر