ایران, خاورمیانه

دبیر ستاد مدیریت گرد و غبار در ایران: بیشترین مشکل ما از سمت عراق است

دبیر ستاد مدیریت گرد و غبار در ایران گفت بیشترین مشکل کشورش از نظر غلظت گرد و غبار از سوی عراق بوده و اجرای اولویت‌های جزیی منوط به دیدارهای رو دررو با کشورهای مربوطه است‌.

14.05.2022 - به‌روز رسان : 15.05.2022
دبیر ستاد مدیریت گرد و غبار در ایران: بیشترین مشکل ما از سمت عراق است

تهران/ خبرگزاری آناتولی

علی محمد طهماسبی بیرگانی، دبیر ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت گردوغبار در ایران در خصوص نقش کشورهای همسایه در بروز گردوغبار در ایران گفت:« بیشترین مشکل ما از نظر تکرار و غلظت گرد و غبار از سمت عراق است. ترکیه نیز به‌طور غیرمستقیم روی این مسئله نقش دارد اما همه مسئله ترکیه نیست».

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه «رودخانه‌های منتهی به دریا تنها روی تالاب‌ها و اراضی کشاورزی موثرند» اظهار کرد: «ما در عراق 23.8میلیون هکتار کانون گرد و غبار داریم که به علل مختلف نظیر جنگ، خشکسالی و تخریب مرتع و بخشی نیز به علت مدیریت نامناسب آب پدید آمده‌اند. نسخه‌ای جداگانه برای هر کشور باید در نظر گرفت و بر اساس اولویت‌ها عمل کرد».

وی ادامه داد: «اولویت‌های پیشگیرانه به‌صورت کلان تبیین شده‌اند و اجرای اولویت‌های جزیی منوط به نشستن و صحبت کردن رو دررو با کشورهای مربوطه است‌. اقدامات پیشگیرانه برای کاهش تاثیرات پدیده‌های ناگزیری مانند تغییر اقلیم هستند».

طهماسبی با بیان اینکه 1.5 میلیون هکتار از تالاب‌های این کشور به کانون گرد و غبار تبدیل شده است، افزود:« بر اساس بررسی‌ها سطح غبارخیز داخل کشور 34.6 میلیون هکتار است که 15 میلیون هکتار آن مراتع فقیر هستند».

وی در ادامه افزود: «3میلیون هکتار از اراضی زراعی دیم و 2 میلیون از زمین‌های کشاورزی آبی و 1.5 میلیون هکتار از تالاب‌ها به کانون گرد و غبار تبدیل شده‌اند البته سطح این پوشش‌ قابل انعطاف است و این اعداد به‌صورت میانگین بیان شده است. استمرار تنش آبی سبب افزایش این مساحت می‌شود و بارش نرمال نیز سطح کانون‌های گرد و غبار را کاهش می‌دهد. از این مساحت 3.5 میلیون هکتار تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست است».

طهماسبی بیرگانی درباره برنامه عمل در مواجهه با این معضل گفت: «ستاد ملی مدیریت گرد و غبار در سال 1400 مطالعات خود را روی خاورمیانه به روشی که در داخل کشور آزمایش شد، انجام داد. به‌طور میانگین 270 میلیون هکتار از اراضی کشورهای منطقه کانون گرد و غبار هستند. در غرب و جنوب غرب کشور اول عربستان سعودی با 90 میلیون هکتار مساحت کانون گرد و غبار وجود دارد و کشورهای عراق با 24 میلیون هکتار، یمن، امارات و سوریه در رده‌های بعدی قرار دارند. علی رغم اینکه در امارات مساحت بیشتری برای تولید گرد و غبار وجود دارد، سوریه و عراق روی ما تاثیرگذارترند».

خبرگزاري آناتولي اخبار خود از طريق سامانه مدیریت خبر (HAS) براي مشترکین رسانه‌ای ارسال و فقط بخشي از آنها را خلاصه و در وبسايت خود منتشر ميكند. بنابراين براي دريافت اخبار كامل ما، لطفا تماس گرفته و مشترك شويد!