1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
سیاستاوکراین

پلوسی در کی‌یف: آمریکا قاطعانه کنار اوکراین ایستاده است

۱۴۰۱ اردیبهشت ۱۱, یکشنبه

رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در سفری اعلام نشده وارد کی‌یف شد و با رئیس جمهوری اوکراین دیدار و گفت‌وگو کرد. پیش از این وزیران خارجه و دفاع ایالات متحده و شمار دیگری از شخصیت‌های ارشد غربی هم به کی‌یف رفته‌اند.

https://p.dw.com/p/4AgT0
دیدار نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا با زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در کی‌یف، اول مه ۲۰۲۲
عکس: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE/REUTERS

در ادامه سفر شمار قابل توجهی از شخصیت‌های غربی به اوکراین جنگ‌زده، نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان ایالات متحده یک‌شنبه اول ماه مه وارد کی‌یف شد و با ولودیمیر زلنسکی دیدار کرد.

سخنگوی پلوسی می‌گوید او و هیئت همراهانش به کی‌یف سفر کردند تا این پیام شفاف و آشکار را به جهان برسانند که "آمریکا قاطعانه کنار اوکراین ایستاده است."

رئیس مجلس نمایندگان آمریکا با تکرار این پیام در دیدار با رئیس جمهوری اوکراین به خاطر نبرد رزمندگان اوکراینی برای آزادی از آنها قدردانی کرد.

ایستادن کنار اوکراین تا پایان جنگ

نانسی پلوسی قول داد آمریکا تا پایان جنگ در کنار اوکراین می‌ایستد و افزود کمک‌های بیشتر ایالات متحده برای این کشور در راه است.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده چند روز پیش یک بسته پیشنهادی برای افزایش ۳۳ میلیارد دلاری کمک‌های مالی به اوکراین را به کنگره آمریکا ارائه کرد و خواستار تصویب هر چه سریع‌تر آن شد.

زلنسکی در یک پیام توئیتری فیلمی از ملاقات با پلوسی و هیئت همراهش را منتشر کرد و نوشت آمریکا پیشتاز حمایت‌های قدرتمندانه از اوکراین در جنگ علیه تهاجم روسیه است.

وزیران خارجه و دفاع آمریکا در کی‌یف

حدود یک هفته پیشتر آنتونی بلینکن، وزیر خارجه و لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده نیز در سفر مشترکی به کی‌یف با زلنسکی و برخی دیگر از مقام‌های ارشد اوکراین ملاقات و گفت‌وگو کردند.

 در بسته پیشنهادی کاخ سفید برای افزایش حمایت مالی از اوکراین ۲۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار برای کمک‌های نظامی و امنیتی به این کشور در نظر گرفته شده تا آن گونه که بایدن می‌گوید جریان ارسال تسلیحات و مهمات برای "رزمندگان شجاع اوکراینی" بدون وقفه ادامه یابد.

بر پایه اعلام کاخ سفید، بسته پیشنهادی همچنین شامل هشت میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار کمک اقتصادی به دولت اوکراین و سه میلیارد دلار کمک‌های انسان‌دوستانه برای تامین امنیت غذایی شهروندان اوکراینی است.

وزارت خارجه ایالات متحده شامگاه شنبه پس از گفت‌وگوی آنتونی بلینکن با همتای اوکراینی او دمیتری کولبا اعلام کرد آمریکا به زودی کنسولگری خود در شهر لویو و در آینده نزدیک سفارت در کی‌یف را بازگشایی خواهد کرد.

خروج تعدادی از غیرنظامیان از کارخانه فولاد ماریوپل

همزمان با این تحولات، خبرگزاری فرانسه گزارش داده ۲۰ غیرنظامی محبوس در کارخانه فولاد بندر ماریوپل که در محاصره نیروهای روسی قرار دارد موفق به خروج از این محل شدند.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

بندر ماریوپل از روزهای ابتدایی تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در محاصره قرار دارد و نیروهای روسیه می‌گویند کنترل تمام بندر به جز مجتمع کارخانه فولاد را در اختیار دارند.

تاسیسات عظیم این کارخانه که حدود ۹۰ سال از تاسیس آن می‌گذرد دارای پناهگاه‌ها و تونل‌های امن بسیار طولانی است که گفته می‌شود حدود ۲ هزار نیروی اوکراینی و صدها غیرنظامی در آن پناه گرفته‌اند.

وزارت دفاع روسیه از برقراری آتش‌بس در محوطه تاسیسات کارخانه فولاد خبر داده و در بیانیه‌ای گفته است، غیرنظامیان در دو گروه امکان یافته‌اند از آن خارج شوند و تعداد آنها ۴۶ نفر است. اوکراین تا کنون فقط خروج ۲۰ نفر را تائید کرده است.

ظاهرا بعد از ظهر شنبه نیز تعدادی غیرنظامی امکان یافته‌اند از طریق "مسیرهای امن" تاسیسات کارخانه فولاد را ترک کنند. تا کنون  منابع روسی و اوکراینی درباره تعداد کسانی که طی روزهای شنبه و یک‌شنبه موفق به ترک این تاسیسات شدند اتفاق نظر نداشته‌اند.

 

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر