1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
سیاستافغانستان

بازگشت داعش به افغانستان تحت کنترل اسلامگرایان طالبان؟

۱۴۰۱ فروردین ۳۱, چهارشنبه

مطابق شواهد، حمله تروریستی اخیر به دو مرکز آموزشی در کابل کار شاخه افغانستان گروه داعش موسوم به "داعش خراسان" است. این گروه ظاهرا فعالیت در افغانستان را گسترش می‌دهد و اخیرا مسئولیت چند حمله را بر عهده گرفته است.

https://p.dw.com/p/4A8kY
حمله انتحاری به مسجد شیعیان در پیشاور که "داعش خراسان" مسئولیت آن را بر عهده گرفت، مارس ۲۰۲۲
حمله انتحاری به مسجد شیعیان در پیشاور که "داعش خراسان" مسئولیت آن را بر عهده گرفت، مارس ۲۰۲۲عکس: Muhammad Sajjad/AP/picture alliance

بامداد دیروز (سه‌شنبه ۳۰ فروردین) سه انفجار شدید در دو مرکز آموزشی در غرب کابل رخ داد که شماری کشته و مجروح برجا گذاشت.

خبرگزاری طلوع‌نیوز، از قول خالد زدران، سخنگوی فرماندهی نیروی انتظامی کابل شمار قربانیان را شش نفر و تعداد مجروحان را ۱۱ نفر اعلام کرد. برخی منابع محلی تعداد کشته و مجروح‌شدگان این انفجارها را بسیار بیشتر اعلام کرده‌اند.

تا ظهر چهارشنبه هیچ گروهی مسئولیت این حمله‌ها را به طور رسمی بر عهده نگرفت. "تاگس‌شاو"، وب‌سایت کانال یک تلویزیون آلمان بر پایه شواهد موجود این انفجارها را به شاخه افغانستان گروه تروریستی دولت اسلامی نسبت می‌دهد که خود را "داعش خراسان" می‌نامد.

سابقه حمله داعش به شیعیان قوم هزاره

دو مرکز آموزشی که هدف سه انفجار قرار گرفتند در منطقه‌ای در غرب کابل قرار دارند که اکثر ساکنان آن شیعیان قوم هزاره هستند.

اقلیت قومی و مذهبی هزاره تا کنون هدف حمله‌های بسیاری بوده‌اند که مسئولیت آنها را شاخه افغانستان گروه داعش بر عهده گرفته است.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

"تاگس‌شاو" به نقل از امیر رعنا، مدیر اجرایی موسسه پاکستانی پژوهش‌های صلح می‌گوید الگوی انفجارهای روز گذشته با دیگر عملیات داعش خراسان انطباق دارد.

مدیر این موسسه که فعالیت‌های تروریستی در پاکستان و افغانستان را رصد می‌کند گفته شیعیان هزاره بارها، به خصوص در ماه رمضان هدف حمله‌های داعش قرار گرفته‌اند.

اسلامگرایان افراطی طالبان پس از تسلط بر کابل وعده دادند افغانستان به کشوری امن تبدیل می‌شود و منطقه‌ای برای پناه گرفتن تروریست‌ها نخواهد بود.

تسلط تروریست‌های داعش بر بخشی از افغانستان

"داعش خراسان" نخستین بار در سال ۲۰۱۴ در شرق افغانستان اعلام موجودیت کرد و از سال ۲۰۱۹ بر بخش بزرگی از ایالت ننگرهار و ولایت مجاور آن تسلط دارد.

نظامیان آمریکایی و متحدانش پیش از خروج کامل از افغانستان در اوت سال پیش بارها علیه تروریست‌های داعش اقدام کردند اما موفق به بیرون راندن آنها از مناطق تحت کنترل‌شان نشدند.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

اکنون به نظر می‌رسد که پس از قدرت‌گیری طالبان، شاخه افغانستان داعش به شدت مشغول تجدید سازماندهای نیروهای خود است و در ماه‌های گذشته عملیات تروریستی را افزایش داده است.

داعش خراسان از نخستین ماه‌های قدرت‌گیری طالبان تا کنون مسئولیت چند حمله در مناطق مختلف افغانستان، از جمله کابل، هرات و قندهار را بر عهده گرفته است.

هدف برخی از این حمله‌ها شیعیان بوده‌اند. شاخه افغانستان گروه داعش به تازگی در پاکستان نیز فعال‌تر شده و ماه گذشته مسئولیت یک حمله انتحاری خونین در مسجد شیعیان شهر پیشاور را بر عهده گرفت.

گفته می‌شود قاچاق مواد مخدر یکی از راه‌های اصلی تامین مالی گروه تروریستی داعش است. طالبان ظاهرا برای قطع این منبع کشت خشخاش در افغانستان را ممنوع اعلام کرد.

با این حال به نظر می‌رسد فعالیت داعش خراسان مدام گسترده‌تر می‌شود و اسلامگرایان افراطی طالبان توان یا اراده مقابله جدی با آنها را ندارند.

 

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر