1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
اجتماعیایران

هوای ناسالم در تهران؛ انتقاد از حذف بودجه مقابله با ریزگردها

۱۴۰۱ فروردین ۲۰, شنبه

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس ایران از فقدان بودجه برای مقابله با ریزگردها و اطلاع‌رسانی دیرهنگام به مردم درباره ورود ریزگردها انتقاد کرد. هوای تهران روز شنبه نیز ''ناسالم برای همه گروه‌ها'' اعلام شد.

https://p.dw.com/p/49ha5
Iran | Luftverschmutzung im Teheran
عکس: Fararu

رئیس فراکسیون محیط زیست در مجلس یازدهم،  شنبه، ۲۰ فروردین گفت که ورود ریزگردها به تهران باید حداقل بین یک تا دو روز قبل توسط سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شد و بلافاصله درباره آن اطلاع‌رسانی صورت می‌گرفت اما ''تا چند ساعت بعد از ورود ریزگردها، اطلاع‌رسانی عمومی انجام نشد''.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، سمیه رفیعی، با انتقاد از حذف بودجه برای مقابله با ریزگردها افزود: «متاسفانه دولت هم در بودجه سال گذشته و هم در بودجه امسال هرگونه اعتبار در خصوص مقابله یا مدیریت ریزگردها را حذف کرد».

او با انتقاد از اقدامات مرکز ملی مقابله با ریزگردها در سازمان محیط زیست، پرسید که ''دقیقا معلوم نیست که این مرکز چرا درخواستی برای تامین اعتبارات لازم در خصوص این معضل در شرایط بحرانی نداشت و پیگیر نبوده است''.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

رفیعی احتمال اعلام ''شرایط مداوم بحران'' در آلودگی هوای تهران را ''کم'' ندانست و پیش‌بینی کرد که در این صورت، پایتخت ایران در خصوص ریزگردها و آلودگی هوا در تابستان و پاییز هم ''قطعا مشکلات جدی خواهد داشت''.

او تصریح کرد: «آلودگی هوا نیازمند مدیریت واحد است و فقدان مدیریت واحد در این حوزه بسیار مشهود است». 

ورود توده جدید گرد و خاک به ایران

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اعلام کرد که در همین روز، توده‌ای از گرد و خاک به کشور وارد می‌شود.

صادق ضیاییان در گفت‌وگو با ایسنا افزود که این توده ''از کشورهای غربی همسایه به مناطقی از شمال غرب، غرب و جنوب غربی'' ایران وارد می‌شود.

Iran | Luftverschmutzung im Teheran
عکس: Fararu

او پیش‌بینی کرد که بر اثر ورود این گرد و خاک، به ‌تدریج بخش‌هایی از مرکز و دامنه‌های جنوبی البرز با مشکل ''کاهش کیفیت هوا و کاهش دید'' مواجه خواهند شد.

تهران؛ آلودهترین شهر جهان

مرکز کنترل کیفیت هوا در جدیدترین گزارش خود، مربوط به روز شنبه ۲۰ فروردین، هوای پایتخت ایران را ''ناسالم برای همه گروه‌ها'' اعلام کرد.

بر اساس این گزارش، میانگین کیفیت هوای پایتخت ایران در حوالی ظهر روز شنبه روی عدد ۱۷۷ قرار گرفت.

این مرکز در روز جمعه ۱۹ فروردین نیز میانگین کیفیت هوای تهران را بالای ۴۹۱ و وضعیت آلودگی این شهر را "خطرناک" اعلام کرد. در برخی مناطق نیز شاخص به ۵۰۰ رسید.

خبرگزاری‌ها در ایران با استناد به داده‌های موسسه ''آی‌کیو ایر''، مستقر در سوئیس که شاخص آلودگی هوای شهرها را بررسی می‌کند، نوشتند که تهران در روز جمعه، آلوده‌ترین هوا را در میان همه شهرهای جهان داشت.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

این موسسه، شاخص آلودگی هوای تهران را ۲۱۷ اعلام کرده بود و این در حالی است که این شاخص، ساعاتی بعد بر اساس یافته‌های مرکز کنترل کیفیت هوا حتی به دو برابر این رقم نیز افزایش یافت.

خبرگزاری تسنیم، در حوالی ظهر روز جمعه، در گزارشی نوشت که آلودگی هوای تهران به حدی است که ''افراد باید از فعالیت‌های خارج از منزل خودداری کنند''.

روز پنج‌شنبه نیز شاخص کیفیت هوای پایتخت ایران ۱۹۰ و "ناسالم" اعلام شده بود.

تهران همچنان تعطیل نیست

با وجود آلودگی شدید هوا و درخواست برخی از نهادها برای تعطیلی تهران اما استاندار تهران گفت که پایتخت در روز شنبه تعطیل نیست.

محسن منصوری روز جمعه با استناد به پیش‌بینی هواشناسی گفت که ''تا چند ساعت آینده شاخص آلایندگی هوای تهران کمتر خواهد شد'' و نتیجه گرفت که ''به همین دلیل ادارات و مراکز آموزشی تهران در روز شنبه تعطیل نخواهد بود''.

این در حالی است که تهران همچنان با بحران شدید آلودگی هوا روبرو است و خودداری استاندار تهران از اعلام تعطیلی در پایتخت ایران، با انتقادهایی مواجه شده است.

از جمله، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران روز شنبه ۲۰ فروردین از ''کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران'' پرسید که ''شهر تهران باید در چه وضعیتی قرار گیرد تا اقدامی صورت گیرد؟''

سوده نجفی که با ایسنا سخن می‌گفت، هشدار داد: «این میزان از آلودگی هوای تهران می‌تواند موجب مرگ و میر هزاران نفر شود».

به گفته شماری از کارشناسان، سامانه ریزگردها روز پنج‌شنبه از عراق وارد ایران شده و تاکنون علاوه بر تهران، هوای استان‌های کرمانشاه، همدان، قزوین و قم را نیز آلوده کرده است.

در همین خصوص، محمد اصغری، کارشناس سازمان هواشناسی از رسیدن گردوغبار به بیش از ۱۵ استان در ایران خبر داده است.

او سرچشمه‌های تولید گردوخاک را شمال عراق و کشور‌های سوریه و عربستان نامیده که باعث شده بسیاری از استان‌ها به‌ویژه استان‌های مرزی ایران گرفتار این پدیده شوند.

طبق برخی پیش‌بینی‌ها، در روزهای آینده احتمالا مناطق بیشتری از ایران با مشکل آلودگی هوا مواجه خواهند شد.

بحران آلودگی هوا در ایران؛ این آسمان غبارآلود

 

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه