close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
اخبار

درخواست از بازیکنان تیم ملی: حضور زنان در ورزشگاه‌ها شرط بازی در جام جهانی باشد

۱۵ فروردین ۱۴۰۱
خواندن در ۲ دقیقه
درخواست از بازیکنان تیم ملی: حضور زنان در ورزشگاه‌ها شرط بازی در جام جهانی باشد

ده‌ها نفر از هنرمندان، ورزشکاران و خانواده‌های جانباختگان اعتراضات خیابانی در ایرانی در نامه‌ای خطاب بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران از آن‌ها خواستند شرط حضور خود در جام جهانی را آزادی حضور زنان در ورزشگاه‌ها اعلام کنند.

این نامه در ادامه واکنش‌ها به برخورد خشونت‌بار ماموران جمهوری اسلامی با زنان در ورزشگاه مشهد و در روز بازی ایران و لبنان نوشته شده است.

نویسندگان این نامه درباره حوادث روز ۹ فروردین مشهد آورده‌اند: «در این روز مأموران جمهوری اسلامی بیش از دو هزار زن ایرانی را که بلیت این مسابقه را در دست داشتند، به ورزشگاه راه ندادند و در مقابل اعتراض آن‌ها اسپری فلفل به چشم‌شان پاشیدند. از مسابقه‌ی فوتبال ایران – لبنان جز چشمان خونین از ستم جمهوری اسلامی به زنان ایران، چیزی نماند.»

نویسندگان این نامه با یادآوری مرگ سحر خدایاری، دختری که پس از بازداشت به‌جرم تلاش برای تماشای مسابقه‌ی استقلال تهران و العین امارات، خود را به آتش کشید نوشته‌اند: «اینک اما باز هم در به همان پاشنه‌ی همیشگی می‌چرخد و رژیم زن‌ستیز جمهوری اسلامی به چشم زنان فلفل می‌پاشد.»

امضاءکننده این نامه تاکید کرده‌اند که ما از زنان سرزمین‌مان در برابر «حرکت تبه‌کارانه ماموران» جمهوری اسلامی «همه‌جانبه» دفاع می‌کنیم و «از بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران می‌خواهیم که در اعتراض به تباهی حاکم، در کنار زنان ایران بایستند».

آن‌ها در پایان نامه خود آورده‌اند که از بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران «می‌خواهیم که دفاع از زنان سرزمین خود را به حضور در زمین بازی ترجیح دهند. از آن‌ها می‌خواهیم که در راه رساتر شدن فریاد آزادی، شرط حضور خود در جام جهانی را آزادی حضور زنان در ورزشگاه‌ها اعلام کنند»

از امضاکنندگان این نامه می‌توان به داریوش اقبالی (خواننده موسیقی پاپ)، سکینه احمدی (مادر ابراهیم کتابدار، از کشته‌شدگان آبان ۹۸)، فرزانه انصاریفر (خواهر فرزاد انصاریفر، از کشته‌شدگان آبان ۹۸) ایرج احرابی فرد (والیبالیست سابق تیم ملی و کارشناس ورزش در آمریکا)، ایرج ادیب‌زاده، نیلوفر بیضایی، عباس پهلوان، گیتی پورفاضل، اردلان سرفراز، مصطفی عرب (کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال ایران)، محمد عالی پیام ( هالو)، ایرج جنتی عطایی، پرستو فروهر، سهیلا فراهانی (کاپیتان و عضو سابق تیم ملی والیبال ایران)، فریدون فرح‌اندوز، نصرت کردبچه (عضو سابق تیم ملی دو و میدانی ایران)، علیرضا میبدی، تقی مختار، اسفندیار منفردزاده، شهریار مندنی‌پور، سلیمان واثقی (سُلی- خواننده) و عطا هودشتیان اشاره کرد.

محرومیت زنان از ورود به ورزشگاه‌ها در روزهای گذشته مورد اعتراض شماری از فوتبالیست‌های فعلی و سابق تیم ملی ایران نیز قرار گرفته است.

از میان بازیکنان تیم ملی فوتبال مردان ایران تا به حال علیرضا جهانبخش و کریم انصاری‌فر به ممنوعیت ورود و خشونت علیه زنان در روز نهم فروردین واکنش نشان داده‌اند.

وریا غفوری کاپیتان تیم استقلال تهران، علی دایی کاپیتان و سرمربی اسبق تیم ملی فوتبال که در مراسم قرعه کشی جام جهانی قطر حضور داشت و جواد نکونام کاپیتان سابق تیم ملی و مربی کنونی فولاد اهواز هم از جمله مردان فوتبالیست هستند که به وقایع مشهد اعتراض کرده‌اند.

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

اخبار

بی‌عدالتی رسانه‌ای؛ دومین استان زیر خط فقر، کمترین رسانه را دارد

۱۵ فروردین ۱۴۰۱
خواندن در ۳ دقیقه
بی‌عدالتی رسانه‌ای؛ دومین استان زیر خط فقر، کمترین رسانه را دارد