1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
اجتماعیایران

دادستان: با روزه‌خواری در داخل خودرو برخورد قانونی می‌شود

۱۴۰۱ فروردین ۱۳, شنبه

 دادستان کل در نامه‌ای به فرمانده ناجا دستور داد "روزه خواری در خودرو هم جرم است و مشمول برخورد قانونی خواهد بود". ناجا نیز با صدور اطلاعیه‌ای از شهروندان خواست از هرگونه تظاهر به روزه خواری در ملاء عام خودداری کنند.

https://p.dw.com/p/49NEZ
عکس: tasnim

محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور روز شنبه ۱۳ فرودین (دوم آوریل) در نامه‌ای خطاب به اشتری فرمانده نیروی انتظامی خواست کسانی که به هر دلیل روزه نیستند می‌بایست از تظاهر به روزه‌خواری خودداری کنند. دادستان گفته است در صورت ارتکاب جرم با "حرمت‌شکنان" برخورد قانونی می‌شود.

مقامات قضایی ایران هر سال در ماه رمضان صدها نفر را به جرم روزه‌خواری بازداشت و ده‌ها واحد صنفی را نیز پلمپ می‌کنند.

به کانال دویچه وله فارسی در اینستاگرام بپیوندید

در نامه دادستان صریحا گفته شده است که اتومبیل حریم خصوص تلقی نمی‌شود و تظاهر به روزه‌خواری در خودرو نیز مشمول برخورد قانونی خواهد بود.

به دنبال نامه دادستان کل کشور پلیس نیز با صدور اطلاعیه‌ای به شهروندان هشدار داد که "با روزه‌خواری در ملاء عام برخورد می‌شود و از پوشش نامتعارف و کشف حجاب در واحدهای صنفی و اماکن عمومی خودداری شود."

پلیس گفته است مراکز اقامتی و پذیرایی بین راهی، پایانه‌های مسافربری، فرودگاه‌ها، ایستگاه‌های راه‌آهن و بیمارستان‌ها می‌توانند به منظور ارائه خدمات به مسافران و افرادی که دارای عذر شرعی هستند، ضمن استتار مکان به گونه‌ای که در ملاء عام تظاهر به روزه خواری نشود، فعالیت کنند.

بحث‌هایی از قبیل حریم خصوصی شهروندان، روزه‌خواری، کشف حجاب در چهار دهه پیدایش جمهوری اسلامی همیشه مطرح بوده و هر سال نیز با آغاز ماه رمضان هشدارها و تهدیدهای دادستان و پلیس تکرار شده است. 

امسال ولی با یکدست شدن حاکمیت بحث حریم خصوصی شهروندان در داخل خودروها بیشتر مطرح شده است.

در اطلاعیه پلیس علاوه بر "حرمت‌شکنان روزه‌خوار" درباره کشف حجاب نیز هشدار داده شده است.

این در حالی‌ است که هیچ قانون مدونی درباره روزه‌خواری و همچنین لزوم رعایت حجاب در داخل خودرو وجود ندارد و در این‌باره میان مراجع تقلید نیز اختلاف نظر وجود دارد.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

در فرمان دادستان کل کشور و اطلاعیه پلیس به چگونگی مجازات و زمینه قانونی آن اشاره صریحی نشده است. اما بیشتر صحبت‌ها از ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی است که بر اساس آن روزه‌خواری در ملأعام جرم محسوب شده و مستوجب مجازات از ۱۰ روز تا دو ماه حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق است.

اطلاعیه تهدید‌آمیز دادستان کل کشور و پلیس یک روز پیش از آغاز ماه رمضان در ایران (یکشنبه ۱۴ فروردین) صادر شده است.