لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۳۳

میزان «سعادت» در جهان؛ فنلاند بار دیگر در صدر و ایران در رتبه ۱۱۰


دو کودک افغان در خیابانی در کابل، افغانستان در قعر جدول سعادت قرار دارد
دو کودک افغان در خیابانی در کابل، افغانستان در قعر جدول سعادت قرار دارد

بر اساس گزارش سازمان ملل متحد از بررسی وضعیت سعادتمندی در ۱۴۶ کشور جهان، فنلاند برای پنجمین بار متوالی، در جایگاه نخست قرار گرفت و افغانستان آخرین رتبه را به خود اختصاص داد.

در گزارش «سعادت جهانی ۲۰۲۲» ایران در رتبه ۱۱۰ قرار گرفته است. رتبه ایران سال گذشته ۱۱۸ ثبت شده بود.

بر اساس گزارش «سعادت جهانی» که پیش از تهاجم روسیه به اوکراین تکمیل شده است، لبنان پس از افغانستان ناشادترین کشور دنیا است.

در بین ۱۴۶ کشوری که در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته است، افغانستان آسیب‌دیده از جنگ که سال گذشته در انتهای جدول قرار داشت، از زمان به قدرت رسیدن طالبان از مرداد ۱۴۰۰ شاهد عمیق‌تر شدن بحران انسانی در این کشور بوده و لبنان نیز که با بحران اقتصادی مواجه است در سال گذشته میلادی به رتبه دوم ناشادترین کشور جهان و یک رتبه پایین‌تر از زیمبابوه سقوط کرده است.

بر پایه این گزارش بلغارستان، رومانی و صربستان در دو سال گذشته بیشترین افزایش رفاه را به ثبت رسانده‌اند.

در تازه‌ترین گزارش سعادت جهانی، ایران در رتبه ۱۱۰ قرار گرفته است.

گزارش سعادت جهانی که اکنون در دهمین سال خود قرار دارد، بر اساس ارزیابی شهروندان هر کشور از میزان خوشبختی و رضایت از زندگی خود در سه سال آخر منتهی به این نظرسنجی، همچنین داده‌های اقتصادی و اجتماعی تهیه می‌شود و امتیاز سعادت را در مقیاس صفر تا ۱۰ و بر اساس میانگین داده‌های سه سال ارائه می‌دهد.

در این گزارش همچنین آمده است که در خصوص وضعیت سعادت، کشورهای اروپای شمالی هم‌چنان رده‌های برتر را به خود اختصاص داده‌اند و بعد از فنلاندی‌ها، دانمارکی‌ها و در رتبه‌های بعدی به‌ترتیب ایسلندی‌ها، سوئیسی‌ها و هلندی‌ها، جز سعادتمندترین مردم دنیا به‌ شمار می‌روند.

بر اساس گزارش «سعادت جهانی» ایالات متحده در سال‌های اخیر با سه پله صعود به رتبه شانزدهم و یک پله بالاتر از بریتانیا رسیده و فرانسه نیز به رتبه بیستم صعود کرده است که بالاترین رتبه این کشور تاکنون به‌شمار می‌رود.

پژوهش‌گران «سعادت جهانی» در آخرین گزارش خود با استفاده از داده‌های رسانه‌های اجتماعی به مقایسه احساسات افراد پیش و پس از همه‌گیری کووید ۱۹ پرداخته و دریافته‌اند که دست‌کم در ۱۸ کشور شدت اضطراب و غم افزایش، و احساس خشم کاهش یافته است.

XS
SM
MD
LG