close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
گزارش

تعلیق روسیه و تغییر برنامه‌های فدراسیون ایران؛ آیا می‌توان دیدار دوستانه داشت؟

۱۲ اسفند ۱۴۰۰
پیام یونسی‌پور
خواندن در ۴ دقیقه
فدراسیون جهانی فوتبال تمامی فعالیت‌های تیم‌های باشگاهی و ملی فوتبال روسیه را تا اطلاع ثانونی به حالت تعلیق درآورد.
فدراسیون جهانی فوتبال تمامی فعالیت‌های تیم‌های باشگاهی و ملی فوتبال روسیه را تا اطلاع ثانونی به حالت تعلیق درآورد.
هم‌زمان، اتحادیه فوتبال روسیه این تصمیم را «سیاست‌زده» و «دور از روح انسانی و ورزشی» خواند.
هم‌زمان، اتحادیه فوتبال روسیه این تصمیم را «سیاست‌زده» و «دور از روح انسانی و ورزشی» خواند.
سایت «اسپورت» عراق مدعی شده بود فدراسیون فوتبال ایران با فدراسیون‌های فوتبال بلژیک، روسیه و قطر برای برگزاری دیدار دوستانه و آماده‌سازی جهت حضور در جام جهانی ۲۰۲۲ رایزنی کرده است.­
سایت «اسپورت» عراق مدعی شده بود فدراسیون فوتبال ایران با فدراسیون‌های فوتبال بلژیک، روسیه و قطر برای برگزاری دیدار دوستانه و آماده‌سازی جهت حضور در جام جهانی ۲۰۲۲ رایزنی کرده است.­

فدراسیون جهانی فوتبال تمامی فعالیت‌های تیم‌های باشگاهی و ملی فوتبال روسیه را تا اطلاع ثانونی به حالت تعلیق درآورد. هم‌زمان، اتحادیه فوتبال روسیه این تصمیم را «سیاست‌زده» و «دور از روح انسانی و ورزشی» خواند و این حق را برای خود قائل شد که از این تصمیم به نهادهای مربوطه شکایت کند.

«الکساندر والریویچ دیوکوف»، رییس اتحادیه فوتبال روسیه از برخوردهای متقابل با فیفا و اتحادیه فوتبال اروپا (یوفا) سخن گفته است. در این میان، بخشی مهم از برنامه‌های دو فدراسیون فوتبال و والیبال ایران نیز تحت تاثیر تعلیق ورزش روسیه قرار خواهد گرفت. 

پیش از این قرار بود تیم ملی فوتسال زنان روسیه برای دیدار با تیم ملی زنان ایران به تهران سفر کند و تیم ملی فوتبال روسیه هم یکی از گزینه‌های در حال رایزنی برای دیدار دوستانه با تیم ملی ایران بود.

آیا فوتبال و فوتسال ایران شانسی برای دیدار با تیم‌های روسیه‌ای خواهند داشت؟

 ***

جریمه احتمالی برای دیدار با تیم‌های روسیه چیست؟

دی‌ ۱۴۰۰، پیش از آن‌ که نیروهای نظامی روسیه به خاک اوکراین حمله کنند، رسانه‌های عراقی از احتمال دیدار تیم‌های ملی ایران و روسیه پس از برگزاری رقابت‌های پلی‌آف اروپا خبر دادند.

سایت «اسپورت» عراق مدعی شده بود فدراسیون فوتبال ایران با فدراسیون‌های فوتبال بلژیک، روسیه و قطر برای برگزاری دیدار دوستانه و آماده‌سازی جهت حضور در جام جهانی ۲۰۲۲ رایزنی کرده است.­

هم‌چنین قرار بود تیم‌ ملی فوتسال زنان روسیه برای برگزاری دیدارهایی دوستانه با تیم ملی زنان ایران، اسفند سال جاری یا فروردین ۱۴۰۱ به تهران سفر کنند.

تمامی این برنامه‌ها با دستورالعمل فیفا مبنی بر تعلیق فعالیت تیم‌های باشگاهی و ملی روسیه باید از دستور خارج شوند.

طبق قوانین فیفا، در صورتی که یک تیم ملی یا تیمی باشگاهی با تیم ملی یا تیم باشگاهی که از سوی فیفا یا کنفدراسیون‌های زیرمجموعه‌اش به حالت تعلیق درآمده‌ است دیداری دوستانه برگزار کند، تیم مربوطه و داوران مسابقه تا اطلاع ثانونی از هرگونه فعالیت مرتبط با فوتبال منع خواهند شد. هم‌چنین فدراسیون فوتبال خاطی نیز مورد تنبیهاتی از جریمه تا تحریم یا تعلیق قرار خواهد گرفت.

بنابراین، فدراسیون‌های فوتبال کشورهایی که رابطه‌ای حسنه با دولت روسیه دارند، نمی‌توانند با تیم‌های ملی یا باشگاهی روسیه دیدارهایی دوستانه جهت آماده‌سازی خود داشته باشند.  

دیدار دوستانه احتمالی ایران مقابل روسیه به معنی از دست دادن جام جهانی ۲۰۲۲ قطر خواهد بود.

 

آیا فرمول علی‌آبادی برای روسیه کاربرد دارد؟

تعلیق یک فدراسیون ورزشی از سوی فدراسیون یا اتحادیه جهانی آن رشته به معنی قطع تمام ارتباطات آن فدراسیون و رشته ورزشی با جهان بیرون از خود خواهد بود. در مواردی، تعلیق به معنی ممنوعیت و محرومیت از برگزاری مسابقات داخلی (لیگ‌های حرفه‌ای) نیز محسوب می‌شود.

سال ۱۳۸۵، «محمد علی‌آبادی»، رییس سازمان وقت تربیت بدنی ایران در دولت «محمود احمدی‌نژاد» بود. او پس از تعلیق فدراسیون فوتبال از سوی فیفا، در گفت‌وگو با روزنامه «ایران ورزشی» مدعی شد که تحریم و تعلیق از سوی فیفا برای فوتبال ایران اهمیتی ندارد. 

او گفته بود: «برای آن‌ که استقلال خود را به دست بیاوریم، فدراسیون فوتبال کشورهای اسلامی را تاسیس خواهیم کرد.»

ادعای علی‌آبادی در حد حرف باقی ماند و بخشی از تاریخ تلخ شفاهی فوتبال ایران شد. اما این ادعا تا چه حد می‌تواند نزدیک به واقعیت باشد؟

اردیبهشت سال ۱۴۰۰، کمیته هماهنگی سوپر لیگ اروپا در بیانیه‌ای از توقف این رقابت‌ها خبر داد. سوپر لیگ اروپا قرار بود با حضور تیم‌های صاحب‌نام اروپا مانند «رئال مادرید»، «بارسلونا»، «اتلتیکو مادرید»، «منچستریونایتد»، «منچسترسیتی»، «تاتنهام»، «لیورپول»، «چلسی»، «اینترمیلان»، «یوونتوس» و «آث میلان» برگزار شود. اما ابتدا اتحادیه فوتبال اروپا (یوفا) و سپس فیفا مقابل آن ایستادند.

دولت بریتانیا به صورت آشکارا اعلام کرد که نه تنها امنیت ورزشگاه‌های میزبان این مسابقات را تامین نمی‌کند که هیچ‌گونه خدمات لجستیکی برای برگزاری مسابقات به باشگاه‌ها نخواهد داد.

الکساندر والریویچ دیوکوف، رییس و سایر مدیران بالا رتبه اتحادیه فوتبال روسیه در قبال موضوع تعلیق فعالیت‌های فوتبالی این کشور تا اطلاع ثانوی به عبارت‌هایی مانند «شکایت به نهادهای قانونی» یا «اقدام متقابل» بسنده‌ کرده‌اند. هنوز وزیر ورزش این کشور نیز از راه‌اندازی فدراسیون فوتبال کشورهای کمونیست در فوتبال جهان صحبتی نکرده‌اند.

 

تفاوت تعلیق روسیه با پاکستان و چاد چیست؟

محرومیت فوتبال روسیه با سایر محرومیت‌ها و احکام تعلیق گذشته تفاوت‌هایی محسوسی دارد.  

هجدهم فروردین ۱۴۰۰، فیفا دو فدراسیون فوتبال چاد و پاکستان را به حالت تعلیق درآورد. در بیانیه فیفا، دلیل تعلیق فدراسیون چاد، دخالت مستقیم دولت این کشور در امور اجرایی فدراسیون فوتبال و در مورد پاکستان، تصرف ساختمان فدراسیون، تهدید شدن اعضای کمیته انتقالی و رفتارهای خصمانه منتقدان اعلام شده بود.

فیفا در مورد هر دو فدراسیون چاد و پاکستان، راه‌ حل‌هایی را برای خروج از بحران تعلیق نام برده بود؛ مثلا در مورد پاکستان نوشته بود: «تا زمانی که اعضای مورد تایید ما در پاکستان تایید نکنند که به صورت آزادانه و در امنیت به ساختمان فدراسیون، حساب‌های بانکی، کانال‌های ارتباطی و اختیارات مدیریتی خود دسترسی ندارند، این فدراسیون در حالت تعلیق باقی می‌ماند.»

اما در مورد فوتبال روسیه، داستان متفاوت‌ است. در بیانیه فیفا هیچ اشاره‌ای به زمان رفع تعلیق یا راه‌‌های بازگشت روسیه نشده است: «فیفا و یوفا تصمیم گرفتند که همه تیم‌های روسیه، اعم از تیم‌های ملی یا تیم‌های باشگاهی، از حضور در هر دو تیم محروم شوند. مسابقات فیفا و یوفا تا اطلاع ثانوی.»

به این ترتیب، حتی اعلام ناگهانی آتش‌بس از سوی روسیه و پایان خون‌ریزی در اوکراین هم به معنی بازگشت فوری تیم‌های ملی و باشگاهی روسیه به رقابت‌های بین‌المللی نخواهد بود.

با توجه به این‌ که فیفا تصمیم خود در مورد محرومیت روسیه را پس از حکم کمیته بین‌المللی المپیک در مورد آزاد گذاشتن فدراسیون‌های بین‌المللی برای اعمال محرومیت‌های شدید گرفته است، به نظر می‌رسد تصمیم برای بازگشت فوتبال روسیه نیز در گرو تصمیمات آینده کمیته بین‌المللی المپیک باشد. 

ثبت نظر

عکس

این مخروبه قدیمی‌ترین آب انبار تهران است

۱۲ اسفند ۱۴۰۰
بلاگ تصویری
خواندن در ۱ دقیقه
این مخروبه قدیمی‌ترین آب انبار تهران است