خاورمیانه

نخست‌وزیر اسبق عراق: باید روابط مستحکم با ترکیه داشته‌ باشیم

نخست‌وزیر اسبق عراق در گفت‌وگو با آناتولی با بیان اینکه ایران کنترل سیاست و خیابان‌های عراق را از دست داده است، بر برقراری روابط مستحکم کشورش با ترکیه تاکید کرد.

28.02.2022 - به‌روز رسان : 01.03.2022
نخست‌وزیر اسبق عراق: باید روابط مستحکم با ترکیه داشته‌ باشیم

بغداد/ خبرگزاری آناتولی

ایاد علاوی، نخست‌وزیر اسبق عراق در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار آناتولی اظهار داشت: باید مستحکم‌ترین روابط بین عراق و ترکیه برقرار شود. ترکیه همسایه خوب و منبع آب و همچنین دروازه ورود عراقی‌ها به اروپا است.

علاوی، اولین نخست‌وزیر و معاون رئیس‌جمهور پس از حمله آمریکا به عراق در سال 2003 ٬‌ تصریح کرد: «برای جامعه ترکیه احترام خاصی قائل هستم. با ترکیه هم آداب و رسوم مشترک داریم. یکی از عموهایم نخستین سرکنسول ترکیه در عراق در دوره سلطنت بود. روابط قوی با ترکیه باید دوباره برقرار شود. اردوغان دوست من است. سفرهایی به ترکیه داشتم و امیدوارم در آینده نیز داشته باشم.»

وی همچنین به حضور گروه تروریستی پ‌.ک‌.ک در عراق اشاره کرد و گفت: محکوم کردن عملیات ترکیه با چشم‌پوشی از حضور پ‌.ک‌.ک در سرزمین‌هایمان و حمله این گروه به خاک ترکیه، درست نیست. این اتفاق نباید بیفتد. یک بار (زمانی که نخست‌وزیر بودم) رئیس اطلاعات را نزد آنها فرستادم و از آنها خواستم که در خاک ترکیه حملات تروریستی انجام ندهند.

علاوی در پاسخ به این سوال که آیا دولت اکثریت ملی مقتدی صدر یا دولت ائتلافی گروه‌های شیعه نزدیک به ایران می‌تواند راه خروج بحران عراق باشد، گفت: «آنچه در عراق اتفاق می‌افتد غم‌انگیز است. من با نمایندگان هر دو جناح دیدار کردم. مشکل اصلی این نیست که اکثریت ملی باشد یا توافقی. مسئله مهم این است که با تشکیل دولت مشترک نه تنها مشکلات داخلی بلکه معضلات با کشورهای همسایه را حل کرد. اگر گروه مقتدی صدر در انتخابات پیروز شده باشد می‌تواند برای تشکیل دولت اقدام کند، مشکلی در این موضوع نمی‌بینیم. اما از ابتدا شاهدیم که انتخابات سودی در پی نخواهد داشت و فکر می‌کنیم که نتایج آن نیز از قبل برنامه‌ریزی شده بود.

وی با بیان اینکه صدر باید با توافق با گروه‌های شیعه نزدیک به ایران برای تشکیل دولت اقدام کند تاکید کرد: این را ممکن نمی‌دانم و اکنون سیاست‌های جاری در کشورمان جوابگوی نیازهای مردم نیست.

علاوی با ارزیابی وضعیت اهل سنت در عراق پس از انتخابات گفت: امکان حضور عادلانه اهل سنت در دولت و نهادهای دولتی را دور از حقیقت می‌دانم. ظلم‌های فرقه‌ای همچنان در عراق ادامه دارد. رفیع العیساوی، یکی از رهبران اهل سنت در حال حاضر به دلیل اتهامات واهی و دروغین در زندان به سر می‌برد.

نخست‌وزیر اسبق عراق همچین تصریح کرد: نفوذ ایران در عراق و مداخله آن در امور داخلی همچنان ادامه دارد. اما با آغاز اعتراضات سال 2019 ، فضای سیاسی در عراق تغییر کرد. مردم جنوب کشورمان به خیابان‌ها آمده و علیه آمریکا و ایران تظاهرات کردند. حتی شعارهایی مانند «ایران برو بیرون، کربلا و بصره آزاد می‌شود» سر دادند. ایران کنترل سیاست و خیابان‌های عراق را از دست داده است.

خبرگزاري آناتولي اخبار خود از طريق سامانه مدیریت خبر (HAS) براي مشترکین رسانه‌ای ارسال و فقط بخشي از آنها را خلاصه و در وبسايت خود منتشر ميكند. بنابراين براي دريافت اخبار كامل ما، لطفا تماس گرفته و مشترك شويد!