خبرگزاری کار ایران

معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها:

هیات علمی نباید دغدغه‌ای جز تعلیم و تربیت داشته باشد/ هیچ استادی را به خاطر انتقاد کردن اخراج نمی‌کنند/ در نشست‌های مقام معظم رهبری انتقادهای تندی از سوی دانشجویان و اساتید صورت می‌گیرد

asdasd
کد خبر : ۱۱۹۰۳۸۳

معاون پژوهشی و آموزشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: جایگاه اساتید در دانشگاه خیلی مهم است و ما نباید اجازه دهیم که دغدغه‌های دیگری غیر از تعلیم و تربیت برای اساتید ما در دانشگاه مطرح شود. این دغدغه‌ها می‌تواند مالی و علمی باشد و باید ما بتوانیم این دغدغه‌ها را مرتفع کنیم.

حجت‌الاسلام نیکزاد عیسی‌زاده، معاون پژوهشی و آموزشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا ‌در واکنش به قطع همکاری برخی دانشگاه‌ها با اساتید دانشگاهی گفت: من بیشتر این موردی که شما به آن اشاره کردید را بیشتر در حد یک تبلیغات در حوزه مجازی می‌بینم. اصل موضوع آنطور که فضای مجازی به آن پرداخته نبوده و بحث اخراج اساتید آنگونه که می‌گویند، نیست.

حجت‌الاسلام عیسی‌زاده بیان کرد: بر اساس قانون اعضای هیات علمی ابتدا باید در فراخوان شرکت کرده  و فرآیندی را طی کند تا عدالت در جذب اساتید رعایت شود، اینکه وی وارد آن فراخوان شده یا نشده باید بررسی شود. نکته دیگر اینکه هر استادی بعد از جذب، تا 5 سال فرصت دارد که ارتقا پیدا کند و دچار رکود علمی نشود.

معاون پژوهشی و آموزشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها اظهار داشت: شما الان فضای دانشگاهی و جامعه ما را با فضای دانشگاهی کشورهای دیگر مقایسه کنید کشور ما بر خلاف خیلی از کشورهای منطقه اینگونه نیست که اگر نقد کنند،‌ دانشگاه او را اخراج کند. گاهی اوقات در نشست‌های مقام معظم رهبری انتقادهای تندی از سوی دانشجویان و اساتید صورت گرفته است، آیا کسی با آنها برخورد کرده است؟ بنابراین این موارد پروپاگانداهای تبلیغاتی است.

وی اضافه کرد: من به عنوان کسی که سال‌هاست در دانشگاه حضور دارم و خودم در جریان هستم، می‌دانم که اینگونه نیست که استادی را به خاطر شرایط سیاسی و انتقادات او،‌ اخراج کرده یا با او قطع همکاری کنند.

حجت‌الاسلام عیسی‌زاده در پاسخ به این سوال که از نظر شما پس این قطع همکاری‌های اخیر صرفا سیاسی نبوده است، گفت: خیر، من این موضوع را اصلا تایید نمی‌کنم. جایگاه اساتید در دانشگاه خیلی مهم است و ما نباید اجازه دهیم که دغدغه‌های دیگری غیر از تعلیم و تربیت برای اساتید ما در دانشگاه مطرح شود. این دغدغه‌‌ها می‌تواند مالی و علمی باشد و باید ما بتوانیم این دغدغه‌ها را مرتفع کنیم.

معاون پژوهشی و آموزشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: اغلب اساتید ما انسان‌های متعهد و دلسوزی بوده و برای کشور زحمت کشیده‌اند. به هر حال این گام چهل ساله‌ای که کشور جلو آمده، مرهون همین اساتید و دانشگاه‌های علمی ماست.

وی اضافه کرد: شتاب علمی که امروز اتفاق افتاده جای تقدیر دارد و اساتید و فرهیختگان این زحمت را کشیدند. مقام معظم رهبری هم در بیانه گام دوم انقلاب در صحبت‌های خود به موضوع شتاب علمی که در این چهل سال رخ داده نیز اشاره دارند.

حجت‌الاسلام عیسی‌زاده گفت: از این رو رفع دغدغه‌های اساتید دانشگاهی و اینکه صرفا به بحث تعلیم و تربیت دانشجویانِ کارآمد و با معنویت و اخلاق بپردازند، اهمیت دارد.

وی درباره شناسایی آسیب تربیتی و اجتماعی در میان جامعه دانشجویان گفت: تحقیقی از سوی برخی اساتید در این زمینه انجام شده  حتی در خود آموزش و پرورش آسیب شناسی صورت گرفته و بر اساس همان سند تحول بنیادین نوشته شده است. یکی از ارکان سند تحول بنیادین آموزش و پرورش آسیب شناسی تربیت است.

معاون پژوهشی و آموزشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در پایان گفت:‌ ما روی آسیب شناسی فضای دانشگاهی کار کردیم و آسیب‌هایی که مدیران، استادان ودانشجویان در محیط تعلیم و تربیت دچار خواهند شد یا با آن مواجه هستند بررسی شده که هر کدام از اینها نیاز به راهکاری جداگانه دارند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز