سفر رئیسی به دوحه؛ ۱۴ سند همکاری بین ایران و قطر امضا شد

 Ebrahim Raisi meets with Qatari Emir Tamim bin Hamad Al Thani
Ebrahim Raisi meets with Qatari Emir Tamim bin Hamad Al Thani Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

دیدار رئیسی از قطر در حالی انجام می‌شود که به نظر می‌رسد در موضوع حساس مذاکرت هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهان، دوحه نقش یک میانجی پشت صحنه را بازی می‌کند.

آگهی

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران روز دوشنبه به مناسبت برگزاری نشست «مجمع کشورهای صادرکننده گاز» وارد دوحه، پایتخت قطر شد.

این سفر که همزمان با بحران روسیه و غرب بر سر اوکراین و برگزاری مذاکرات هسته‌ای در وین انجام شد، اولین سفر رئیسی به یکی از کشورهای منطقه خلیج فارس از زمان رسیدن او به مقام ریاست جمهوری ایران محسوب می‌شود.

آقای رئیسی در اولین روز سفر و در حالی که وزرای خارجه، نفت، راه و شهرسازی، میراث فرهنگی و نیروی ایران او را همراهی می‌کردند، با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر دیدار کرد.

بنا بر اعلام رسانه‌های ایران، با حضور دو مقام عالی ۱۴ سند همکاری بین دو کشور در موضوعات هواپیمایی، تجاری، کشتیرانی، رادیو و تلویزیون، سیاست خارجی، برق همچنین در موضوعات فرهنگی و آموزشی امضا شد.

قطر از متحدان نزدیک ایالات متحده در منطقه خلیج فارس است و همزمان منافع مشترکی نیز با ایران در بخش گاز دارد و از مذاکرات هسته‌ای جاری در وین، پایتخت اتریش حمایت کرده است.

ابراهیم رئیسی در جریان دیدار روز دوشنبه خود با امیر قطر، با اشاره به مذاکرات وین گفت: «ایالات متحده باید تمایل خود را برای لغو تحریم‌های اصلی نشان دهد. برای دستیابی به توافق، ضروری است که درباره حفظ منافع مردم ایران به ویژه لغو تحریم‌ها اطمینان یابیم و در این باره تضمین‌های معتبری داده شود.»

دیدار رئیسی از قطر در حالی انجام می‌شود که به نظر می‌رسد در موضوع حساس مذاکرت هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهان، دوحه نقش یک میانجی پشت صحنه را بازی می‌کند.

اگرچه دولت قطر تنها اعلام کرده که امیر قطر و رئیس جمهوری ایران درباره «منافع مشترک» گفتگو کرده‌اند، اما به گفته شماری از دیپلمات‌های قطری، موضوع مذاکرات هسته‌ای ایران نیز در دستور کار آنها بوده است.

پیش از این نیز در ماه فوریه شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر خارجه قطر پس از دیدار امیر قطر و جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در واشنگتن، در سفری غیرمنتظره وارد تهران شده بود.

نشست سران ۱۱ کشور صادرکننده گاز روز سه‌شنبه درحالی برگزار خواهد شد که تشدید تنش‌ها میان روسیه و غرب بر سر اوکراین، ترس از ایجاد اختلال در عرضه گاز و افزایش قیمت‌ها را بطور قابل توجهی افزایش داده است.

یازده کشور عضو مجمع کشورهای صادرکنندهٔ گاز که به «اوپک گازی» نیز مشهورند، عبارتند از قطر، روسیه، ایران، الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، لیبی، نیجریه، ونزوئلا، ترینیداد و توباگو. این کشورها در مجموع بیش از ۷۰ درصد از ذخایر گاز طبیعی و ۵۱ درصد از صادرات گاز جهان را در اختیار دارند.

ایالات متحده از قطر خواسته است تا در صورت بروز مشکل در عرضه گاز روسیه به دلیل بحران اوکراین، به اروپا کمک کند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

بایدن: قطر را به عنوان متحد اصلی آمریکا خارج از ناتو به کنگره معرفی می‌کنم

همزمان با سفر شیخ تمیم آل ثانی به آمریکا، قطر قرارداد کم‌سابقه خرید ۵۰ فروند بویینگ را امضا کرد

قطر با شرکت بریتانیایی «شل» یک قرارداد ۲۷ ساله برای توسعه میدان گازی مشترک با ایران امضا کرد