ادعای گروه «اتحاد علیه ایران هسته‌ای»: نفتکش شرکت مستقر در لس‌آنجلس در فروش نفت ایران نقش داشته است

تصویر آرشیوی است
تصویر آرشیوی است Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

یک نهاد تندرو ضد جمهوری اسلامی در آمریکا می‌گوید شرکتی که در لس‌آنجلس مستقر است در فرآیند خرید و فروش نفت ایران نقش داشته است و این به معنای زیر پا گذاشتن تحریم‌های ایالات متحده آمریکا به شمار می‌رود.

آگهی

یک گروه مدافع تحریم و فشار علیه ایران مدعی است یک فروند نفتکش متعلق به یک شرکت خصوصی در لس‌آنجلس، با وجود تحریم‌های آمریکا علیه تهران در تجارت غیرقانونی نفت خام ایران دست داشته است.

گروه «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» که از جریان‌های دست‌راستی در آمریکا است و شخصیت‌های تندرو و ضد جمهوری اسلامی ایران در آن عضویت دارند ادعا کرده شرکت «اوکتره کاپیتال» مسقر در لس آنجلس که بیش از ۱۶۰ میلیارد دلار دارایی دارد در تجارت نفت خام ایران نقش داشته است. این در حالی است که مطابق تحریم‌های آمریکا، خرید و فروش نفت ایران ممنوع است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس با بررسی تصاویر ماهواره‌ای می‌گوید تصاویر منتشر شده از سوی گروه «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» با داده‌های ردیابی دریایی مطابقت دارد و نفت‌کش‌های این شرکت آمریکایی در سنگاپور مشاهده شده‌اند.

انتشار این گزارش‌ها در حالی صورت می‌گیرد که گزارش‌ها از نزدیک شدن طرفین حاضر در مذاکرات هسته‌ای به حصول توافق برای احیای برجام خبر می‌دهند.

در واکنش به گزارش‌ها در خصوص فعالیت شرکت اوکتره، مسئولان این کمپانی در پاسخ به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته‌اند که «از قوانین تحریم‌های ایالات متحده پیروی می‌کنند و با مقام‌های دولت آمریکا برای انجام تحقیقات لازم در این خصوص همکاری خواهند کرد.»

مسئولان این شرکت اشاره‌ای به این مسئله نکرده‌اند که آیا واقعا نفتکش متعلق به آنها در فرآیند خرید و فروش نفت ایران نقش داشته یا خیر.

وزارت خزانه‌داری آمریکا که وظیفه اجرا و بررسی تحریم‌ها را برعهده دارد پاسخی به درخواست آسوشیتدپرس برای اظهار نظر در این رابطه نداده است.

بررسی داده‌های ردیابی ماهواره‌ای وب‌سایت MarineTraffic.com از سوی آسوشیتدپرس نشان می‌دهد که نفتکش متعلق به شرکت اوکتره روز شنبه با پرچم جزیره مارشال در دریای چین جنوبی در شمال شرقی سنگاپور حضور داشته است. این داده‌ها همچنین نشان می‌دهد که نفتکش ویرگو با پرچم پاناما هم در همان منطقه حضور داشته است. بررسی تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که این دو کشتی در کنار یکدیگرقرار داشته‌اند و احتمالا نفت خام از یکی از این دو به دیگری منتقل شده است.

در تصاویر دیگری که در روز ۱۶ ژانویه به دست آمده است نفتکش ویرگو در حال بارگیری نفت خام از جزیره خارک، پایانه اصلی توزیع نفت ایران در خلیج فارس دیده می شود. داده‌های ردیابی جداگانه هم این کشتی را در نزدیکی خارک پیش از حرکت به سمت سنگاپور نشان می‌دهد.

با وجود تحریم‌های آمریکا علیه ایران، در ماه‌های اخیر آمار و ارقام نشان می‌دهد که میزان صادرات نفت ایران نسبت به دوران دونالد ترامپ افزایش یافته است. ناظران سیاسی بر این باورند دولت جو بایدن برای نشان دادن چراغ سبز به ایران جهت بازگشت به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ در ماه‌های اخیر تا اندازه‌ای از سخت‌گیری‌ها در اجرای تحریم‌های ایران کاسته است.

بانک مرکزی ایران در ابتدای بهمن ماه آماری را منتشر کرده که بر اساس آن میزان درآمد حاصل از فروش نفت در نیمه نخست سال جاری ۱۸.۶ میلیارد دلار بوده است. این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل میزان درآمد حاصل از نفت تنها حدود ۸.۵ میلیارد دلار بوده است.

تحلیلگران بر این باورند که بخش عمده‌ای از این نفت به سمت چین می‌رود و برخی از آنها هم از طریق انتقال کشتی به کشتی به مقصد نهایی منتقل می‌شود.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

سپاه پاسداران یک نفتکش خارجی را در خلیج فارس توقیف کرد

سومین محموله نفتی ایران وارد سوریه شد

درگیری نیروهای محافظ یک نفتکش ایرانی با دزدان دریایی؛ ارتش: حمله در باب‌المندب دفع شد