جهان

اخراج روزنامه‌نگار فلسطینی از دویچه وله به دلیل انتقاد از عدم آزادی بیان

مرام سالم، روزنامه‌نگار فلسطینی تبار دویچه وله به دلیل انتقاد از عزم آزادی بیان اخراج شد.

10.02.2022 - به‌روز رسان : 10.02.2022
اخراج روزنامه‌نگار فلسطینی از دویچه وله به دلیل انتقاد از عدم آزادی بیان

بن/خبرگزاری آناتولی

مرام سالم، روزنامه‌نگار فلسطینی تبار دویچه وله (DW) که در شهر بن آلمان زندگی می‌کند به دلیل انتقاد از عزم آزادی بیان در اروپا اخراج شد.

وی در رسانه‌های اجتماعی اعلام کرد که ناعادلانه اخراج شده است.

سالم در گفت‌وگو با خبرنگار آناتولی اظهار داشت: چهار تن دیگر از همکارانم که در بخش عربی دویچه وله کار می‌کردیم به اتهام «استفاده از عبارات یهودی‌ستیزانه و ضد اسرائیلی» اخراج شدیم.

وی با بیان اینکه آلمان تنها نمایش حمایت از آزادی فکر و بیان را بازی می‌کند گفت: گفتن اینکه «در اروپا آزادی بیان وجود ندارد» کافی بود تا من را تعلیق و به یهودی ستیزی متهم کنند.

سالم با تاکید بر اینکه در پست خود در شبکه‌های اجتماعی تنها به مورد آزادی بیان در اروپا اشاره کرده، اذعان داشت: «من از آزادی بیان در اروپا انتقاد کردم، هرگز در پست‌هایم از یهودیان یا اسرائیل نامی نبردم، اما با وجود این، تعلیق شدم و تحت فشارهای داخلی و خارجی قرار گرفتم. در 7 فوریه دویچه وله به من و سایر همکارانم اطلاع داد که ما اخراج شده‌ایم. تاکنون دلیل اخراجم به من اطلاع داده نشده است».

وی افزود: «من یهودستیز نیستم. من معتقد به آزادی بیان هستم، من به آزادی دین اعتقاد دارم. از دویچه وله یا دیگر رسانه‌های آلمانی سوالاتی در مورد اینکه آیا یهودی ستیز هستم دریافت می‌کنم. من معتقدم که هر روزنامه‌نگار حق دارد از اسرائیل انتقاد کند. این حق ما است که به عنوان روزنامه‌نگار و مردم وقتی شاهد عملی نادرست می‌شویم از آن انتقاد کنیم».

سالم تاکید کرد: «آنها سعی می‌کنند اینگونه نشان دهند که در آلمان انتقاد از اسرائیل آسان و آزاد است، اما در حقیقت وضعیت فرق می‌کند. واقعا سخت است که بین انتقاد از اسرائیل و یهودی‌ستیز بودن تفاوت قائل شویم، زیرا در مقطعی شما به یهودستیزی متهم می شوید. بنابراین وقتی صحبت از اسرائیل به میان می‌آید، در اینجا خطوط قرمز زیادی وجود دارد که واقعا می‌توان در مورد آنها صحبت کرد. به عنوان کسی که بیشتر عمر خود را در کرانه باختری گذرانده، حتی گفتن چیزهای عادی در آلمان در مورد آنچه اسرائیل در کرانه باختری و غزه انجام می‌دهد، می‌تواند علیه من استفاده شود».

وی با بیان اینکه با این رفتار ناعادلانه موجب بیکاریش شده، گفت: «به نظرم دویچه وله باید در مورد روزنامه نگاران فلسطینی و عرب که از اسرائیل انتقاد می‌کنند، تجدید نظر کند. آنها از آزادی بیان دفاع می‌کنند، اما حقیقت اینطور نیست. من معتقدم که تحقیقات علیه ما اصلا صادقانه نیست و تصمیم در مورد ما قبل از تحقیقات گرفته شده است. دویچه وله باید کمیته‌ای که برای تحقیق انتخاب کرده‌ را مجدد مورد ارزیابی قرار دهد».

گفتنی است، پیتر لیمبورگ، مدیر عامل دویچه وله دو روز پیش در یک نشست خبری تایید کرد که 5 خبرنگار عرب اخراج شده و تحقیقات علیه 8 مظنون دیگر ادامه دارد.

خبرگزاري آناتولي اخبار خود از طريق سامانه مدیریت خبر (HAS) براي مشترکین رسانه‌ای ارسال و فقط بخشي از آنها را خلاصه و در وبسايت خود منتشر ميكند. بنابراين براي دريافت اخبار كامل ما، لطفا تماس گرفته و مشترك شويد!