دستاورد سفرهای ماکرون؛ رئیس جمهوری فرانسه پس از مسکو و کی‌یف به برلین رسید

امانوئل ماکرون و اولاف شولتس
امانوئل ماکرون و اولاف شولتس Copyright  AP
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

رئیس جمهوری فرانسه مدعی است که روسیه تحت ریاست ولادیمیر پوتین بار دیگر متعهد شده تا به توافقنامه‌های مینسک احترام بگذارد.

آگهی

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه روز سه‌شنبه ۸ فوریه و پس از سفر به مسکو و کی‌یف به برلین رسید و بر سر بحران اوکراین با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان تبادل نظر کرد. 

رئیس جمهوری فرانسه در دیدار با آقای شولتس که از دیدار با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا برگشته است گفت که گفتگوها با روسیه باید ادامه یابد اما با روند «مطالبه‌گرانه». وی اطمینان داد که «تداوم مجدد این گفت‌وگو تنها راهی است که صلح در اوکراین را ممکن می‌سازد».

امانوئل ماکرون یک روز پیش‌تر در کنفرانس خبری در مسکو گفت که به همتای روس خود پیشنهاد داده است تا «ضمانت‌های امنیتی ملموس» برای همه کشورهای درگیر در بحران اوکراین ایجاد کند. وی اما به جزئیات پیشنهادات خود اشاره‌ای نکرد.

آقای ماکرون که برای کاستن تنش‌های موجود میان روسیه و غرب بر سر بحران اوکراین به مسکو سفر کرده بود یک روز بعد برای دیدار با ولودیمیر زلنسکی وارد کی‌یف شد و تصریح کرد: «بر این باروم که اکنون امکان پیشبرد مذاکرات برای برقراری صلح میان روسیه و اوکراین وجود دارد.»

رئیس جمهوری فرانسه همچنین در این خصوص یادآور شد که به راه‌حل‌های عملی و ملموس برای کاستن از تنش میان روسیه و غرب بر سر بحران اوکراین به شدت باور دارد.

وی که در جریان یک کنفرانس خبری مشترک با رئیس جمهوری اوکراین در کی‌یف سخن می‌گفت یادآور شد که آقای زلنسکی نیز بر تمایل کشورش برای احترام به توافقنامه‌های مینسک تاکید کرده است.

AP Photo
امانوئل ماکرون و ولودیمیر زلنسکی، روسای جمهوری فرانسه و اوکراینAP Photo

آقای ماکرون در ادامه تاکید کرد که روسیه تحت ریاست ولادیمیر پوتین نیز بار دیگر متعهد شده است که به توافقنامه‌های مینسک احترام بگذارد.

وی پیش‌تر در گفتگو با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نسبت به آغاز روند تنش‌زدایی بر سر بحران اوکراین ابرازامیدواری کرده بود.

رئیس جمهوری فرانسه همچنین اعلام کرده بود که در جریان گفتگو با همتای روس خود به پیشرفت‌های محسوسی برای کاستن از تنش‌های موجود دست یافته است.

وی در مسیر هوایی مسکو به کی‌یف در هواپیما به خبرنگاران گفته بود: برای من نخستین چالش بستن راه تشدید تنش و گشودن چشم‌اندازهای جدید بود، هدفی که محقق شده است.»

یک روز پس از ملاقات امانوئل ماکرون با ولادیمیر پوتین، مسکو اطمینان داد که نیروهای خود در بلاروس را به روسیه باز خواهند گرداند.

AFP
دیدار ماکرون با پوتین در کاخ کرملینAFP

کرملین می‌گوید نیروهای روسیه پس از اتمام مانور برنامه ریزی شده در بلاروس به کشور بازخواهند گشت، این در حالیست که ولادیمیر پوتین هیچ برنامه زمانی مشخصی را در این خصوص به امانوئل ماکرون ارائه نکرده است.

آقای ماکرون که کشورش ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را بر عهده گرفته به تازگی بر تلاش‌های میانجی‌گرایانه خود برای کاستن از اختلافات روسیه و غرب بر سر مسائل امنیتی افزوده است.

زلنسکی به نشست آتی روسیه، فرانسه و آلمان دل بسته است

ولودیمیر زلنسکی روز سه شنبه پس از ملاقات با امانوئل ماکرون در جریان یک کنفرانس خبری مشترک با وی اعلام کرد که انتظار دارد به زودی نشستی میان رهبران روسیه، فرانسه و آلمان برای بررسی بحران موجود میان کشورش ومسکو که به تنش میان روسیه و غرب دامن زده است، برگزار شود.

رئیس جمهوری اوکراین پس از سه ساعت گفتگو با امانوئل ماکرون در کی‌یف گفت: «ما انتظار داریم که بتوانیم به زودی مذاکراتی میان رهبران کشورها با فرمت نرماندی داشته باشیم.»

گفتگوهای موسوم به نرماندی به مذاکراتی میان رهبران اوکراین، روسیه، فرانسه و آلمان اشاره دارد که پیش‌تر برای پیشبرد فرایند صلح در شرق اوکراین برگزار شده بود.

به گفته امانوئل ماکرون مشاوران روسای جمهوری روسیه، اوکراین و فرانسه به همراه مشاور صدراعظم آلمان قرار است پس از نخستین ملاقات در پایان ژانویه که در پاریس برگزار شد روز پنجشنبه در برلین بار دیگر گرد هم آیند.

آقای زلنسکی می‌گوید که امیدوار است این مذاکرات کشورش را به برگزاری نشستی در قالب نرماندی نزدیک‌تر کند.

آگهی

غرب بیم آن دارد که روسیه پس از استقرار ده‌ها هزار نیروی نظامی در مرز خود با اوکراین به این کشور جدا شده از اتحاد جماهیر شوروی سابق تهاجم نظامی کند.

روسیه اما با رد این فرضیه مدعی است که می‌خواهد از خود در برابر هرگونه تمایل ستیزه جویانه دفاع کند و در این راستا برای امنیت خود از غرب «تضمین» می خواهد.

اروپایی ها در مواجهه با یکی از بدترین بحران های روسیه و غرب از زمان پایان جنگ سرد، تماس های دیپلماتیک خود را تشدید کرده اند.

توییتر یورونیوز فارسی را دنبال کنید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

«نباید روسیه را تحقیر کرد»؛ منظور ماکرون چه بود و چرا انتقادها را برانگیخت؟

بحران اوکراین؛ آلمان و بریتانیا صدها سرباز دیگر به شرق اروپا اعزام می‌کنند

آخرین تلاش‌های اروپا برای حل بحران اوکراین؛ ماکرون به مسکو می رود، شولتس با بایدن دیدار می‌کند