دانشمندان واکسنی را برای مقابله با بیماری مرگبار فیل‌های آسیایی آزمایش می‌کنند

فیل‌های آسیایی
فیل‌های آسیایی Copyright کانوا
Copyright کانوا
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

دانشمندان در حال آزمایش واکسنی برای مبارزه با یک ویروس کشنده هستند که بقای فیل‌های آسیایی در حال انقراض در سراسر جهان را تهدید می‌کند.

آگهی

دانشمندان در حال آزمایش واکسنی برای مبارزه با یک ویروس کشنده هستند که بقای فیل‌های آسیایی در حال انقراض در سراسر جهان را تهدید می‌کند.

ویروس هرپس اندوتلیوتروپیک فیل (Elephant endotheliotropic herpesvirus) یک تهدید بزرگ برای بقای فیل‌های آسیایی است. این یک نوع ویروس هرپس است که اغلب برای فیل‌های آسیایی جوان تا ۸۰ درصد کشنده است. هنگامی که علائم در این فیل‌ها بروز پیدا می‌کند اغلب کار از کار گذشته است و درمان جواب نمی‌دهد.

از زمانی که این ویروس در باغ‌وحش ملی واشنگتن دی‌سی در ایالات متحده در دهه ۱۹۹۰ کشف شد، به کابوسی برای فیل‌هایی که در اسارت بسر می‌برند، تبدیل شده است.

اما موضوع نگران‌کننده این است که اخیرا این ویروس در گله‌های فیل‌های وحشی نیز دیده شده است. تنها ۴۰ هزار فیل‌ آسیایی در حیات وحش باقی مانده‌ است و گزارش‌ها از تلفات ناشی از این ویروس در هند، نپال، میانمار و تایلند در حال افزایش است.

واکسنی که در همکاری باغ‌وحش چستر با دانشگاه ساری (Surrey) در بریتانیا تولید شده است، نخستین واکسن در نوع خود محسوب می‌شود که وارد مطالعه آزمایشی با فیل‌ها در نقاط مختلف دنیا شده است.

دکتر فالکو اشتاینباخ، استاد ایمونولوژی دامپزشکی در دانشگاه ساری می‌گوید: «این لحظه مهمی در تحقیقات ما است. اکنون وارد مرحله مطالعه آزمایشی شده‌ایم. خوش‌بینی واقعی وجود دارد که می‌توانیم به واکسنی بی‌خطر برسیم.»

یک واکسن ایمن و موثر

فیل‌های باغ‌وحش چستر نخستین حیواناتی هستند که این واکسن آزمایشی را دریافت کردند. این تنها به این دلیل است که نگهبانان می‌توانند به اندازه کافی به آن‌ها نزدیک شوند تا سلامت آن‌ها را بررسی کنند و نمونه خون بگیرند.

همکاری حیوانات پیش از این به آن‌ها این امکان را داده است تا ویروس کشنده را قبل از بروز علائم تشخیص دهند. آن‌ها در سال ۲۰۱۹ توانستند یک فیل پنج ساله را از این طریق از ویروس کشنده نجات دهند.

دکتر تانجا مایهر، محقق ارشد در این پروژه می‌گوید که نتایج اولیه حاصل از مطالعه آزمایشی با این که واکسن باعث تحریک پاسخ ایمنی می‌شود، دلگرم کننده است.

با این حال، هنوز برای اثبات اینکه واکسن از مرگ فیل‌های جوان بر اثر ویروس هرپس اندوتلیوتروپیک جلوگیری می‌کند، کافی نیست. مایهر توضیح می‌دهد که تا اتمام مرحله اول کار، ما برای انتخاب بهترین واکسن و تعیین دوزها و دفعات بهینه چندین ماه زمان نیاز داریم.

مایک جردن، مدیر بخش حیوانات و گیاهان در باغ‌وحش چستر می‌گوید: «یافتن واکسنی ایمن و موثر که برای فیل‌های آسیایی در سطح جهان کارآمد باشد بهترین راه برای مقابله با این بیماری ویرانگر است.»

او اضافه می‌کند که مطالعه آزمایشی نوری در تاریکی است زیرا تنها راه‌حل طولانی مدت برای ویروس هرپس اندوتلیوتروپیک یافتن واکسن است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

یک زن و نوزادش زیر پای فیل جان باختند

چرا بوتسوانا آلمان را به فرستادن ۲۰ هزار فیل تهدید کرده است؟

پلیس فرانسه ۸ کنشگر محیط زیست را که وارد یک کارخانه مواد شیمیایی شده بودند بازداشت کرد