لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۰۴

کرونا در ایران | افزایش ۱۰۰ درصدی میزان بستری مبتلایان به امیکرون؛ ۲۰ درصد مبتلایان کودک هستند


معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران از افزایش ۱۰۰ درصدی میزان بستری‌ها به دلیل «ابتلا به امیکرون» در هفته دوم بهمن خبر داد. نادر توکلی همچنین گفت: «تعداد بستری ها از ابتدای بهمن که آمار ۱۷۴ بستری بود به آمار بستری ۵۸۶ بیمار افزایش یافته است که آمار افزایشی ۲۳۶ درصدی بستری را نشان می دهد.»

با شیوع سریع امیکرون در ایران، بار دیگر شمار نقاط قرمز بر روی نقشه رنگبندی کرونا که توسط اپلیکیشن ماسک وزارت بهداشت منتشر می‌شود افزایش پیدا کرد و به ۷۷ شهر رسید. همچنین ۱۷۹ شهر در وضعیت نارنجی قرار دارند.

پیشتر، رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ایران گفته بود شمار بیمارانی که مبتلا هستند اما «گزارش داده نمی‌شود»، بیش از پنج برابر تعداد مبتلایانی است که در حال حاضر تشخیص داده می‌شوند.

در حال حاضر، حدود ۲۰ درصد از تست‌های کرونا در ایران مثبت هستند اما تعداد تست‌های روزانه به نسبت جمعیت کشور و در مقایسه با کشورهایی که انجام تست در آنها رضایت‌بخش است بسیار کمتر است.

درصد تست‌های مثبت در ایران به صورت متوسط هفتگی
درصد تست‌های مثبت در ایران به صورت متوسط هفتگی

موج جدید کرونا در ایران، تعداد زیادی از کودکان را نیز درگیر کرده است. محمد هاشمی، سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت ایران در توییتی اعلام کرد که ۲۰ درصد از مبتلایان را کودکان به خود اختصاص داده‌اند.

رئیس بیمارستان مرکز طبی کودکان تهران می‌گوید از ٣٠ تخت بخش کرونا تنها حدود ۶ تخت خالی است. رئیس بیمارستان مفید کودکان نیز می‌گوید آمارهای مراجعه و بستری در چند روز اخیر حدود ٢ برابر شده ‌است.

وزارت بهداشت ایران واکسیناسیون کودکان ۹ تا ۱۲ سال را با واکسن‌های سینوفارم و پاستوکووک آغاز کرده است اما برای گروه سنی پایین‌تر، واکسنی مورد تأیید قرار نگرفته است.

در عین حال، ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری ایران تعطیلی سراسری مدارس را منتفی اعلام کرده و تصمیم گیری در مورد حضور دانش‌آموزان در مدارس بر عهده استانداران گذاشته شده است.

وزیر بهداشت ایران ادعا کرده است که مراکز درمانی کشور و پرسنل تمامی بیمارستان‌ها در آمادگی «۱۰۰ درصدی» به سر می‌برند.

رئیس بخش عفونی بیمارستان «امام رضا» در مشهد می‌گوید موارد ابتلای زیادی در کادر درمان مشاهده می‌شود و حجم بالای مرخصی استعلاجی منجر به «شکنندگی سیستم درمانی» و فشار کاری مضاعف خواهد شد.

معاون بهداشت ستاد مقابله با کرونا در تهران نیز در گفتگو با خبرگزاری ایلنا گفت ممکن است زمانی که به پیک می‌رسیم مراکز درمانی پر شده و آمادگی این میزان مراجعه را نداشته باشند. علیرضا اولیایی منش افزود تعطیلی‌ها باید «منطقه‌ای و محلی» باشد و از راه حل تعطیلی سراسری اجتناب کرد.

XS
SM
MD
LG