خبرگزاری کار ایران

همراه با فیلم‌های جشنواره فجر چهلم؛

فروش فیلم‌های اجتماعی در سینمای ایران بالا نیست/ فیلم‌ها با سلایق هیات داوران ارزیابی می‌شوند

asdasd
کد خبر : ۱۱۹۰۰۳۵

تهیه‌کننده فیلم «نمور» معتقد است که سینمای اجتماعی در ایران فروش بالایی ندارد و نباید سطح توقع را در زمان اکران بالا برد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدیاسر جعفری را بیشتر به عنوان بازیگر می‌شناسیم، درحالیکه او چند سالی است پا به حوزه تهیه‌کنندگی گذاشته است. «نمور» نام فیلمی به تهیه‌کنندگی او و کارگردانی داوود بیدل است که در چهلمین جشنواره فیلم فجر با ۲۱ فیلم دیگر به رقابت می‌پردازد. نوشین معراجی فیلمنامه «نمور» را نوشته است و در خلاصه داستان آن آمده است: «تالاب رو از زندگی من نقاشی کردند، لجن‌زار و نمور.» به دلیل حضور این فیلم در جشنواره فیلم فجر، با سیدیاسر جعفری گفتگویی انجام دادیم که در ادامه می‌خوانید: 

در ابتدا کمی از فضای داستانی فیلم «نمور» برایمان بگویید. 

«نمور» در ژانر درام اجتماعی و خانوادگی است و فضای بسیار مینیمالی دارد. داستان حول خانواده بزرگی شامل دو برادر و یک خواهر می‌چرخد، که پس از ۲۰ سال دیداری بین آن‌ها شکل می‌گیرد. این دیدار افراد خانواده موجب می‌شود راز بزرگی سر باز کند و ادامه ماجرا که درگیر قصه‌های فرعی این فیلم می‌شویم. البته خط اصلی داستان هم ویژگی خاص خودش را دارد و روایت می‌شود. 

لوکیشن فیلم «نمور» کجا فیلمبرداری شده است؟ 

تمام فیلم در انزلی فیلمبرداری شده است. 

پس می‌توان گفت این فیلم با لهجه محلی است؟ 

خیر، کاراکترها لهجه و گویش شمالی ندارند. 

باتوجه به اینکه فیلم را در دوران شیوع ویروس کرونا ساخته‌اید، دچار مشکلی از این جهت نشدید؟ 

تمامی عوامل واکسینه شده بودند و باتوجه به حساسیت‌هایی که خودم دارم، شکرخدا مشکلی پیش نیامد. البته امسال، در فیلم «شبگرد» ساخته فرزاد موتمن بازی کردم که متاسفانه از نظر هیات انتخاب رد شد و در جشنواره فیلم فجر حضور ندارد. این فیلم را هم در اوج اپیدمی کرونا در کشور بازی کردم. 

چینش بازیگران به خصوص حضور محمدرضا علیمردانی به عنوان نقش اول و بازی باربد بابایی که مجری تلویزیون است در ظاهر شاید کمی عجیب و پر ریسک بیاید. در انتخاب بازیگران چطور به این نقطه رسیدید؟ 

سال گذشته، تهیه‌کننده اجرایی سریال نمایش خانگی به نام «سودا» بودم که نقش اول را محمدرضا علیمردانی بازی کرد و تجربه بسیاری خوبی بود. از همین رو، برای فیلم «نمور»، پیشنهادش را به داوود بی‌دل کارگردان دادم و ایشان هم استقبال کردند و این همکاری با محمدرضا علیمردانی مجدد شکل گرفت. برای نقش باربد بابایی هم که در فیلم دارد، دنبال بازیگری در آن شکل و شمایل بودیم و بین گزینه‌ها او از همه بهتر بود. درنهایت وی انتخاب شد و البته نقش کوتاهی هم دارد. انتخاب بایگران برعهده کارگردان بود و گاهی هم با همدیگر بررسی می‌کردیم. درنهایت انتخاب آخر با کارگردان بود. 

فروش فیلم‌های اجتماعی در سینمای ایران بالا نیست/ فیلم‌ها با سلایق هیات داوران ارزیابی می‌شوند

ساخت فیلم را چه زمانی آغاز کردید؟ 

سال ۱۳۹۸، فیلمنامه را خریدم و قرار بود همان سال، تولید آن را شروع کنیم که درگیر ساخت پروژه‌هاثی دیگری شدم. امسال هم بین فیلمنامه‌هایی که در دست داشتم، «نمور» را از همه بیشتر دوست داشتم و درنتیجه پروژه را کلید زدیم. 

داوود بیدل بیشتر در عرصه تلویزیون فعالیت دارد. قبل از شروع این پروژه، با او و فضای آثارش آشنا بودید؟ 

قبلا قرار بود به عنوان بازیگر در یکی از پروژه‌هایی که داوود بیدل در تلویزیون کارگردانی می‌کرد، بازی کنم؛ اما این اتفاق نیفتاد و به سرانجامی نرسید. از همان زمان، رفاقتی بین ما شکل گرفت و ادامه دار بود. احساس کردم سبک و سیاق فیلم «نمور» با فضای کاری او متناسب است. در نتیجه فیلمنامه را به داوود بیدل پیشنهاد دادم که استقبال کرد و خودش بازنویسی را انجام داد. این کار بسیار به استانداردسازی فیلم کمک کرد و در نهایت «نمور» ساخته شد. داوود بیدل کارگردان توانایی است؛ اما شاید بتوان گفت تاکنون بستر حضورش در سینما آماده نبوده است. 

 «نمور» در بخش خصوصی ساخته شده؟ 

بله، به طور کامل «نمور» تولید شده در بخش خصوصی است و سرمایه‌گذار هم دارد. کمااینکه هر فیلمی که کار می‌کنم، برای بخش خصوصی است. 

باتوجه به اینکه شما در مقام تهیه‌کننده اثر در جشنواره فیلم فجر حضور دارید، چه پیش‌بینی برای فیلم و موفقیت آن دارید؟ 

به شخصه «نمور» را بسیار دوست دارم. باتوجه به شرایطی که تولید شده، که البته روی نظر مخاطب تاثیر ندارد، اما به شدت فیلم قصه‌گویی است. «نمور» راه خودش را پیدا خواهد کرد و در سالن نمایش مشخص می‌شود که مخاطب چقدر این فیلم را می‌پسندید. ضمن آن که بازی بازیگران بسیار خوب است و ما زمانی که فیلم را برای چند منتقد نمایش دادیم، بسیار از بازی‌ها تعریف کردند. به همین دلیل به این وجه از فیلم و بازیگرانی که تلاش کردند و از جمله موسیقی فیلم و… بسیار امیدوار هستم و فکر می‌کنم امکان کاندیدا شدن دارند. هرچند که سلیقه هیات داوران جشنواره فیلم فجر را نمی‌دانم و به نظرم داوری کاملا بحث سلیقه است.

فکر می‌کنید که فیلم در اکران عمومی هم می‌تواند موفق شود و فروش قابل توجهی داشته باشد؟ 

همان‌طور که گفتم این فیلم راه خودش را پیدا می‌کنم. ما انتظار فروش فیلم کمدی مانند «گشت ارشاد» را از «نمور» نداریم. فروش فیلم‌های اجتماعی حد و حدودی دارند؛ اما فکر می‌کنم که از پس خودش برمی‌آید. به نظرم فروش فیلم‌های اجتماعی در سینمای ایران نسبت به سینمای جهان بالا نیست و باید انتظار منطقی از آنها داشت.

طی این سال‌ها، هم بازیگری را تجربه کردید و هم تهیه‌کنندگی. در سال ۱۴۰۰ و در این مرحله از زندگی‌تان، یاسر جعفری خودش را بیشتر بازیگر می‌داند یا تهیه‌کننده؟ 

در سال کنونی، نقش اصلی فیلم سینمایی «شبگرد» فرزاد موتمن را ایفا کردم و یک فیلم سینمایی هم تولید کردم. در همین راستا، ۵۰ درصد خودم را بازیگر می‌دانم و ۵۰ درصد هم تهیه‌کننده. 

قصد دارید حرفه تهیه‌کنندگی را ادامه دهید؟ 

بله، تصمیم دارم تا بازیگری و تهیه‌کنندگی را در کنار هم ادامه دهم. من با بازیگری به عرصه سینما و تلویزیون ورود کردم و در واقع برایم جذاب‌تر است. 

با وجود جذابیت بازیگری برای خودتان، چرا کم کار هستید؟ 

این کم‌کاری در بازیگری، جزو اصول و خط مشی من بوده است. کم کار می‌کنم اما فیلم و سریال‌هایی که دوست دارم را بازی می‌کنم. همان سالی که در سریال «جراحت» بازی کردم، این سریال بسیار دیده شد و بعد از آن شاید ۳۰ فیملنامه رد کردم. زیرا پشت هم کار را دوست ندارم و اولویت حضورم به عنوان بازیگر و تهیه‌کننده در هر کاری، فیلمنامه قوی است. 

این روزها بجز «نمور» مشغول چه کاری هستید؟ 

در حال حاضر مشغول مطالعه سه فیلمنامه هستم که در نهایت یکی از آن را انتخاب کنم تا سال آینده برای گرفتن پروانه ساخت اقدام کنم. 

فیلم سینمایی «نمور» در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر به دبیری مسعود نقاش‌زاده در بخش رقابت سودای سیمرغ حضور دارد ;i از ۱۲ تا ۲۲ بهمن برگزار می‌شود. محمدرضا عیلمردانی، سمیرا حسن‌پور، نسیم ادبی، باربد بابایی، پریسا شاهولیان، محمدرضا عباسی، سید بنیامین شهیدزاده، با حضور بهاره کیان‌افشار از جمله بازیگران «نمور» هستند. 

فهرست کامل عوامل این فیلم عبارتند از تهیه‌کننده: یاسر جعفری، کارگردان: داود بیدل، مجری طرح و سرپرست گروه کارگردانی: ایمان یزدی، نویسنده: نوشین معراجی، برنامه‌ریز: الناز کریمی، مدیر تولید: امیر اسکندری، مدیر فیلمبرداری: مهدی ایل‌بیگی، مدیر صدابرداری: امید عاشوری، موسیقی: عیسی حبیب‌زاده، طراح گریم: امید گل‌زاده، طراح صحنه: امین جهانی، طراح لباس: زهره سلطانی، منشی صحنه: سمیه شهرابی، تدوین: محمدحسام لواف‌زاده، صدا گذار: عرفان ابراهیم، اصلاح رنگ و نور و جلوه‌های ویژه کامپیوتری: علی تصدیقی، مدیر تدارکات: محسن دیانتی، عکاس: حسن شجاعی، ساخت تیزر: امیر حسین لواف‌زاده.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز