1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
سیاستایالات متحده آمریکا

پوتین: راه‌حل مناقشه اوکراین ساده نیست، ولی باید مذاکره کرد

۱۴۰۰ بهمن ۱۲, سه‌شنبه

بلینکن در تماس با لاوروف ضمن استقبال از مذاکره در مناقشه اوکراین، گفت اگر روسیه واقعا قصد جنگ و تهاجم نظامی ندارد، وقت آن است که نیروهای نظامی خود را عقب بکشد. پوتین می‌گوید غرب "خواسته‌های ما را نادیده گرفته است".

https://p.dw.com/p/46OCB
Russland | PK | Treffen Putin und Orban in Moskau
عکس: Yuri Kochetkov/AP Photo/picture alliance

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، آمریکا و ناتو را متهم کرد که نگرانی‌های امنیتی روسیه در بحران اوکراین را نادیده گرفته‌اند.

پوتین در پی گفت‌وگو با ویکتور اوربان، رئیس‌جمهوری مجارستان روز سه‌شنبه اول فوریه (۱۲ بهمن) در یک کنفرانس خبری گفت: «ما پاسخ‌های کتبی ایالات متحده و ناتو را به دقت مورد تحلیل قرار خواهیم داد. اما از هم‌اکنون روشن است که نگرانی‌های اساسی روسیه در نهایت نادیده گرفته شده‌اند.» او آمریکا را متهم کرد که از اوکراین استفاده "ابزاری" می‌کند.

ایالات متحده آمریکا و ناتو هفته گذشته به صورت کتبی به درخواست‌های روسیه مبنی بر دادن "ضمانت‌های امنیتی" پاسخ دادند. یکی از خواسته‌های پوتین انصراف از گسترش ناتو به شرق است و این‌که غرب تضمین دهد که اوکراین هرگز به پیمان ناتو نخواهد پیوست. آمریکا و ناتو در پاسخ کتبی خود این درخواست را رد کرده‌اند و گفته‌اند که کشورها حق تصمیم‌گیری در مورد استقلال حاکمیت و انتخاب هم‌پیمانان خود دارند، اما در مورد سلاح‌های غیرمتعارف آمریکا در کشورهای شرق اروپا که جزو اقمار اتحادشوروی سابق به حساب می‌آمدند، می‌توان گفت‌وگو کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، پوتین گفت: «امیدوارم که ما در پایان بتوانیم راه حلی پیدا کنیم.» او اما تأکید کرد که دست یافتن به یک راه حل "ساده نخواهد بود".

رئیس‌جمهوری روسیه گفت که هدف اصلی واشنگتن "مهار کردن" روسیه است و "اوکراین تنها یک وسیله است تا ما را به یک مناقشه مسلحانه بکشانند".

با این‌که روسیه طی هفته‌های گذشته بیش از ۱۰۰هزار سرباز و تسلیحات سنگین در خطوط مرزی اوکراین مستقر کرده‌اند، اما مقامات کرملین می‌گویند قصد تهاجم به خاک این کشور را ندارند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، پوتین در این کنفرانس رسانه‌ای در مورد خطر یک جنگ هشدار داد. او منشا این خطر را پیوستن احتمالی اوکراین به ناتو و تلاش احتمالی این کشور برای بازپس‌گیری قهرآمیز شبه‌جزیره کریمه از روسیه عنوان کرد.

پوتین گفت: «یک لحظه تصور کنیم که اوکراین یک عضو ناتو است و دست به عملیات نظامی بزند. آیا آنگاه ما باید با بلوک ناتو وارد جنگ شویم؟ آیا کسی در این باره تأمل کرده است؟ از قرار معلوم نه.»

رئیس‌جمهوری روسیه تصریح کرد که باید راه‌هایی برای تأمین امنیت برای همه پیدا کرد. او ابراز امیدواری کرد که گفت‌وگو در باره اوکراین ادامه یابد تا بتوان مانع از "سناریوهای منفی"، از جمله یک جنگ شد.

گفت‌وگوی بلینکن و لاوروف

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز سه‌شنبه اول فوریه (۱۲ بهمن) گفت که در تماس تلفنی با آنتونی بلینکن، همتای آمریکایی خود، واشنگتن آمادگی خود برای مذاکره بر سر نگرانی‌های امنیتی مسکو را اعلام کرده است.

لاوروف پس از گفت‌وگو با بلینکن در یک پیام ویدئویی گفت که به همتای آمریکایی خود گفته است: «ما بر روی یک گفت‌وگوی صادقانه و توضیحات صادقانه اصرار داریم؛ این‌که چرا غرب به تعهدات خود پایبند نیست و یا تنها به صورت گزینشی و به نفع خود حاضر به اجرای این تعهدات است.»

لاوروف افزود، "بلینکن تأیید کرده که این موضوع جا برای گفت‌وگوهای بیشتر را فراهم می‌سازد".

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

مقامات آمریکا این گفت‌وگوی تلفنی میان لاوروف و بلینکن را با اظهارات وزیر خارجه آمریکا شرح داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام عالی وزارت خارجه آمریکا که نمی‌خواسته نامش فاش شود، ضمن تأیید گفت‌وگوی تلفنی میان وزیران خارجه دو کشور و استقبال واشنگتن از ادامه مذاکرات با مسکو، افزود که آنتونی بلینکن به همتای روس خود گفته است: «در صورتی که پرزیدنت پوتین واقعا قصد جنگ یا تغییر رژیم [در اوکراین] را ندارد، وقت آن است که نیروهای نظامی و سلاح‌های سنگین خود را عقب بکشد و فعالانه وارد یک گفت‌وگوی جدی شود... این امر تقویت‌کننده امنیت جمعی اروپا است.»

Blinken und Lawrow, Ukraine Gespräche in Genf
عکس: Pavel Bednyakov/Sputnik/picture alliance/dpa

وزیر خارجه آمریکا به همتای روس خود هشدار داده که یک تهاجم نظامی به اوکراین "عواقب سریع و جدی" برای روسیه خواهد داشت و کرملین باید در بحران اوکراین همچنان "مسیر دیپلماسی را پی گیرد".

به گزارش خبرگزاری فرانسه، بلینکن در این تماس تلفنی با همتای روس خود، یک بار دیگر تأکید کرده که ایالات متحده آمریکا از "حاکمیت مستقل و یکپارچگی ارضی" اوکراین و یا هر کشور دیگری حمایت می‌کند و حق کشورها می‌داند که خود در مورد "سیاست خارجی و هم‌پیمانان" کشورشان تصمیم بگیرند.

بلینکن هم‌زمان آمادگی دولت آمریکا برای گفت‌وگو در زمینه مسائل امنیتی با روسیه را اعلام کرده است.

جانسون: پوتین سلاح بر سینه اوکراین گذارده است

بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا می‌گوید پوتین قصد دارد با اقدامات خود در مناقشه اوکراین، به زور ساختار امنیتی اروپا را تغییر دهد: «من معتقدم که او تلاش دارد ما را به سوی یک نگرشی جدید [در رابطه با امنیت اروپا] هدایت کند، به این گونه که به نوعی سلاح بر سینه اوکراین گذارده و تا این کشور را مرعوب سازد.»

به کانال دویچه وله فارسی در اینستاگرام بپیوندید

جانسون که در سفر به اواکراین و در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با رئیس جمهور این کشور سخن می‌گفت افزود که این مسئله اغراق کردن در تهدیدها نیست، بلکه با توجه به تدارکات عملیات نظامی روسیه، یک خطر واقعی است.

نخست‌وزیر بریتانیا گفت که قرار است روز چهارشنبه دوم فوریه (۱۳ بهمن) با رئیس‌جمهوری روسیه گفت‌وگو کند.

Ukraine Kiew | Besuch Boris Johnson, Premierminister Großbritannien | mit Wolodymyr Selenskyj, Präsident
عکس: Peter Nicholls/AP Photo/picture alliance

بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا پس از ملاقات با وولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در بیانیه‌ای مشترک، به روسیه در مورد یک لشکرکشی به اوکراین هشدار دادند.

سران دو کشور در بیانیه خود، چنین اقدامی از سوی روسیه را "یک خطای استراتژیک سنگین، توأم با هزینه‌های سنگین انسانی" خواندند.

دو کشور بریتانیا و اوکراین در این بیانیه تأکید کرده‌اند که به طور مشترک برای تقویت توان دفاعی اوکراین تلاش خواهند کرد.

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر