1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
اجتماعی

اومیکرون در ایران؛ افزایش جهشی موارد ابتلا، بستری و مرگ

۱۴۰۰ بهمن ۱۲, سه‌شنبه

شتاب گسترش سویه اومیکرون در ایران از بسیاری از پیش‌بینی‌ها شدیدتر شده و تعداد مبتلایان در یک روز به ۳۵ هزار نفر رسید. طی فقط چند روز تعداد شهرهای در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) از صفر به ۴۲ رسیده است.

https://p.dw.com/p/46NnP
در فاصله نهم تا ۱۲ بهمن شمار قربانیان روزانه کرونا در ایران بیش از دو برابر شد
در فاصله نهم تا ۱۲ بهمن شمار قربانیان روزانه کرونا در ایران بیش از دو برابر شدعکس: Ebrahim Noroozi/AP Photo/picture alliance

آمار رسمی کرونا در ایران نیز مانند بسیاری دیگر از کشورها گویای تمام واقعیت‌های پاندمی نیست اما همین آمار هم به اندازه کافی نگران‌کننده است.

مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت سه‌شنبه ۱۲ بهمن اعلام کرد در شبانه روز گذشته "بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی" اندکی بیش از ۳۵ هزار مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا شناسایی شده است.

مطابق این آمار از مبتلایان شناسایی شده جدید هزار و ۷۴۰ نفر بستری شده‌اند و طی شبانه‌روز گذشته ۵۰ بیمار مبتلا به کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

سه برابر شدن شهرهای قرمز طی دو روز

بر پایه تازه‌ترین رنگ‌بندی کرونایی شهرهای ایران که وزارت بهداشت در کانال تلگرامی خود منتشر کرده در حال حاضر ۴۲ شهر ایران در وضعیت قرمز (بسیار پر خطر) قرار دارند.

ششم بهمن ماه پس از ۴۷ روز بار دیگر یک شهر ایران در وضعیت قرمز قرار گرفت، تعداد این شهرها دو روز بعد به هفت و روز گذشته به ۱۵ رسید و اکنون نزدیک به سه برابر شده است.

رنگ‌بندی شهرها آینه وضعیت کرونایی مناطق مختلف به شمار می‌رود و تمام شاخص‌های مهم، به خصوص، موارد ابتلای جدید، بستری، بیماران نیازمند به مداوا در بخش مراقبت‌های ویژه و مرگ نیز بیانگر وخیم‌تر شدن بسیار شدید اوضاع است.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

در کمتر از یک هفته گذشته شمار شهرهای در وضعیت آبی (کم‌خطر) نیز از بیش از ۴۰۰ شهر به کمتر از یک دهم (۳۴ شهر) کاهش یافته است.

یکی از ویژگی‌های سویه اومیکرون قدرت سرایت به مراتب بیشتر آن به نسبت سویه‌های قبلی و قدرت بیماری‌زایی کمتر آن است.

سه و نیم برابر شدن موارد ابتلا طی یک هفته

بر همین اساس با وجود افزایش موارد بستری و مرگ در میان مبتلایان به کووید۱۹ جهش آمار در این زمینه هنوز مانند موارد ابتلا شدید نیست؛ گرچه با بالا رفتن شمار مبتلایان موارد بستری و مرگ هم در هر حال افزایش می‌یابد.

شمار قربانیان کرونا در ایران طی شبانه‌روز گذشته ۵۰ نفر اعلام شده، این تعداد از ۲۳ دی ماه به این سو فقط یک روز بیش از ۳۰ نفر بوده است.

در اوج موج پنجم کرونا بیمارستان‌ها و مراکز درمانی ایران با کمبود شدید تخت روبرو شدند و این وضعیت قابل تکرار به نظر می‌رسد
در اوج موج پنجم کرونا بیمارستان‌ها و مراکز درمانی ایران با کمبود شدید تخت روبرو شدند و این وضعیت قابل تکرار به نظر می‌رسدعکس: MIZAN

در مورد موارد ابتلا اوضاع به شکل محسوسی هشدارآمیزتر است و افزایش شدید این موارد به مرور مراکز درمانی و بیمارستان‌ها را با کمبود تخت مواجه می‌کند که نمونه آن در اوج موج پنجم نیز وجود داشت.

طی یک هفته گذشته تعداد موارد ابتلای روزانه بیش از سه و نیم برابر شده است. اگر ظرفیت آزمایش‌های تشخیص در ایران افزایش یابد به احتمال زیاد موارد شناسایی شده ابتلا هم به طرز چشمگیری بیشتر خواهد بود.

مثبت شدن بیش از یک سوم تست‌های تشخیص

در ایران به نسبت جمعیت ۸۵ میلیون نفری ظرفیت آزمایش‌های تشخیص کرونا رضایت‌بخش نیست و به همین دلیل آمار رسمی نمی‌تواند بازگوی واقعیت شیوع کرونا باشد.

در شبانه‌روز گذشته در سرتاسر ایران حدود ۹۷ هزار تست کرونا گرفته شده و با توجه به تعداد مبتلایان شناسایی شده در این مدت، نتیجه بیش از یک سوم تمام تست‌ها مثبت بوده است.

محمد علوی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به "غیرقابل تصور" بودن شدت افزایش موارد ابتلا به خبرگزاری ایسنا گفت: «این مسئله نشان می‌دهد زمان طلایی برای جلوگیری از وقوع یا کنترل موج را از دست داده‌ایم. با وجود این‌که جلسات متعددی برگزار شد، اما چندان نتایجی حاصل نشده است. »

فرصت از دست رفته، از کنترل خارج شدن کرونا

علیرضا صداقت، رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد هم روز گذشته به این خبرگزاری گفته بود: «در حال حاضر شرایط کرونا از کنترل شدن گذشته و نمی‌توان جلوی آن را گرفت. شرایطی که در آن هستیم با تصمیم‌گیری‌های غلط ستادی ارگان‌ها و بی‌توجهی برخی از مردم پیش آمده است.»

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

برخی کارشناسان معتقدند ظاهرا به این علت که میزان درگیری ریه و حاد شدن حال بیماران در موارد ابتلا به سویه اومیکرون کمتر از سویه‌های قبلی است بسیاری از شهروندان دچار ساده‌انگاری شده و به اندازه کافی دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند.

عده‌ای نیز دولت را متهم می‌کنند که اقدام‌های پیشگیرانه نظیر تعطیلی مراکز آموزشی و جلوگیری از تجمع‌ها را به موقع در دستور کار قرار نداده است.

در روزهای گذشته برخی رسانه‌ها از تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا برای اعلام دو هفته تعطیلی سراسری برای مهار موج جدید خبر دادند که سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت آن را تکذیب کرد.

مهدی هاشمی روز یک‌شنبه انتشار این خبر را به "رسانه‌های زرد، غیررسمی و حاشیه‌ساز" نسبت داد و گفت ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم‌گیری در مورد تعطیلی مدرسه‌ها را به استانداران واگذار کرده است.

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر