1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
اجتماعیخاورمیانه

گروه طالبان آلات موسیقی را "آتش زد و به هنرمندان توهین کرد"

۱۴۰۰ دی ۲۵, شنبه

بر اساس تصاویر ویدئویی، اعضای طالبان در ولایت پکتیکا یک هنرمند محلی را مورد توهین و تحقیر قرار می‌دهند و ابزار موسیقی او را آتش می‌زنند. اما وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان این موضوع را رد می‌کند.

https://p.dw.com/p/45aYe
عکس: Csaba Deli/Zoonar/picture alliance

خبرگزاری آلمان بر اساس تصاویر ویدئویی از توهین به یک هنرمند در ولایت پکتیکای افغانستان توسط گروه طالبان و آتش زدن آلات موسیقی او خبر داده است.

این گزارش به ویدئویی که ظاهراً در منطقه زازی ولایت پکتیکا ضبط شده استناد می‌کند کە در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود. در این ویدئو دیده می‌شود که طالبان یک خواننده را کتک می‌زنند و او را مورد توهین و تحقیر قرار می‌دهند.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

کاربران رسانه‌های اجتماعی این افراد مسلح را اعضای گروه طالبان می‌دانند که در جریان این ماجرا می‌خندند و با موبایل‌های هوشمند فیلم‌برداری می‌کنند. در ویدئو دیده می‌شود کە لباس‌های این مرد پاره شده است. همچنین افراد مسلح موهای این هنرمند را نیز قیچی می‌کنند.

اما به نوشته بخش دری دویچه وله، وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان با فرستادن یک پیام صوتی به دویچه وله گفته است که این موضوع حقیقت ندارد.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

بسیاری از افغان‌ها نسبت به برخوردهای مشابه مأموران گروه طالبان انتقاد کرده و گفته‌اند که این گروه بدون احترام به کرامت انسانی و فرهنگ مردم افغانستان، چنین اعمالی را انجام می دهند.

واکنش بنیان‌گذار مؤسسه ملی موسیقی افغانستان

احمد سرمست، بنیانگذار مؤسسه ملی موسیقی افغانستان در واکنش به این اقدام طالبان در صفحه توییتر خود نوشته است که طالبان به "نقض حقوق موسیقایی مردم افغانستان ادامه می‌دهند."

او در توییت خود ویدئویی از "رادنیوز" را منتشر کرده که در آن گفته می‌شود، طبق ویدئوهایی که در اختیار این خبرگزاری قرار گرفته، طالبان آلات موسیقی را در ملاء عام آتش زده‌اند.

احمد سرمست پس از سقوط کابل به دست طالبان با حدود ۳۰۰ تن از شاگردان این مؤسسه و اعضای خانواده‌ آن‌ها از افغانستان خارج شد.

سرمست همچنان نوشته است: «این ویدئو رویکرد وحشیانه طالبان را نسبت به موسیقی‌دانان و موسیقی در افغانستان، جایی که موسیقی ممنوع شده است، مستند می کند.»

بسیاری از موسیقی‌‌دانان افغان پس از تسلط طالبان در سال گذشته از این کشور فرار کردند زیرا طالبان نواختن موسیقی را "غیر اسلامی" می‌دانند.