1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

قزاقستان؛ ادامه تیراندازی‌ها و فراخوان سازمان ملل به آرامش

۱۴۰۰ دی ۱۶, پنجشنبه

رسانه‌ها از شروع مجدد تیراندازی‌ها در قزاقستان در ناآرامی‌های بی‌سابقه این کشور پس از بالا رفتن قیمت گاز مایع خبر می‌دهند. سازمان ملل متحد از همه طرف‌های درگیر خواسته است سریعا به خشونت‌ها پایان دهند.

https://p.dw.com/p/45Ecs
عکس: Abzal Kaliyev/Sputnik/picture alliance

درگیری‌ها در قزاقستان پس از اعزام نیروهای سازمان پیمان امنیت جمعی به این کشور همچنان ادامه دارد.

سازمان ملل متحد پنج‌شنبه ۶ ژانویه (۱۶ دی) همه طرف‌های درگیر در این کشور را به آرامش و یافتن راه حلی مسالمت‌آمیز فراخواند.

چند روز است که تظاهرات اعتراضی در قزاقستان ادامه دارد. اعتراضات بعد از بالا رفتن قیمت گاز مایع آغاز شد.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

روز گذشته در این کشور وضعیت فوق‌العاده اعلام شد و دولت قزاقستان از سازمان پیمان امنیت جمعی که ائتلافی منطقه‌ای به رهبری روسیه است درخواست کمک کرد.

سازمان پیمان امنیت جمعی به درخواست قزاقستان پاسخ مثبت داد و با فرستادن واحدهای اعزامی خود نیروهای امنیتی این جمهوری شوروی سابق را تقویت کرد.

میشل باچله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل از خشونت‌های مرگبار و درگیری‌های مسلحانه در آلماتی، بزرگ‌ترین شهر قزاقستان ابراز نگرانی کرده و گفته است، "از مهمات جنگی باید به عنوان آخرین راه حل استفاده کرد".

او همچنین خواستار آزادی معترضانی شد که تنها از حق خود برای اعتراض مسالمت‌آمیز استفاده کرده‌اند.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

باچله تصریح کرد، "مردم حق اعتراض مسالمت‌آمیز را دارند و برای بیان نظراتشان آزاد هستند". در عین حال به گفته او، معترضان نیز نباید هر چقدر که عصبانی و خشمگین می‌شوند علیه دیگران دست به خشونت بزنند.

او به نیروهای امنیتی قزاقستان توصیه کرد که از توسل به زور تنها در صورت لزوم و از مهمات جنگی صرفا به عنوان آخرین راه در مواجهه با خطر مرگ یا جراحتی جدی استفاده کنند.

به گفته خبرگزاری‌ها، تا کنون "ده‌ها نفر کشته و صدها نفر زخمی" شده‌اند. صدها نفر نیز بازداشت شده‌اند.

میشل باچله همچنین گفت، توسل به زور و استفاده از نیروهای خارجی برای برقراری نظم عمومی باید با استانداردهای قوانین بین‌المللی مطابقت داشته باشد.

گزارش‌ها حاکی از قطع اینترنت و اختلال در سایر شبکه‌های ارتباطی در طول اعتراضات قزاقستان بوده‌اند.

باچله با اشاره به همین اختلال‌ها گفت، این کار برای مهار دسترسی به اطلاعات صورت می‌گیرد و نه تنها "پاسخ به بحران نیست، بلکه آتش خشونت و ناآرامی‌ها را شعله‌ورتر می‌کند".

او از مقام‌های قزاقستان خواست، خدمات اینترنتی را تضمین کنند، چرا که این خدمات برای فوریت‌های پزشکی در شرایطی که همه‌گیری کرونا جان بسیاری را به خطر انداخته ضروری و  حیاتی محسوب می‌شوند.

پرش از قسمت در همین زمینه