لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۱۲

پس از تکذیب «ممنوعیت واردات واکسن» هلال احمر ایران اعلام کرد: درخواستی برای واردات دریافت نکرده‌ایم


در پی اظهارات ضد و‌نقیض مقامات ایران در‌ مورد ممنوعیت واردات واکسن، رئیس جمعیت هلال‌احمر نیز گفت واردات واکسن کرونا باید توسط وزارت بهداشت درخواست شود، اما این جمعیت هنوز درخواستی از وزارت بهداشت مبنی بر واردات واکسن دریافت نکرده است.

پیشتر، رئیس سازمان غذا و داروی ایران گفته بود «در حال حاضر واردات واکسن کرونا نداریم و متکی به تولیدات داخلی هستیم.»

بهرام دارایی تأکید کرده بود که تولید‌کننده‌های داخلی واکسن کرونا قرار است هر ماه، ۱۵ میلیون دز واکسن تحویل دهند و گفت برای دز سوم می‌توان از واکسن‌های داخلی استفاده کرد.

پس از انتقادهای گسترده از این اظهارات، او سخنانش در مورد «ممنوعیت واردات واکسن» را تکذیب کرد و گفت واردات واکسن در صورت لزوم ادامه خواهد داشت.

در همین حال، روزنامه همشهری از اتمام موجودی واکسن آسترازنکا در بسیاری از پایگاه‌های واکسیناسیون خبر داد.

محمد هاشمی، سرپرست روابط‌عمومی وزارت بهداشت در واکنش گفت که «تا چند روز دیگر» محموله‌های جدید آسترازنکا وارد کشور خواهد شد و از افراد خواست تا برای تزریق دز سوم خود «اندکی صبوری کنند.»

این در حالی است که وزارت بهداشت ایران، آمار تفکیکی واکسیناسیون را ارائه نمی‌دهد و مشخص نیست موجودی هر واکسن چقدر است.

تیرماه امسال، محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام که بعد به معاونت اول ریاست جمهوری منصوب شد گفته بود ظرف دو تا سه ماه، ایران به ظرفیتی خواهد رسید که مانند سوپرمارکت، مردم هر نوع واکسنی می‌خواهند بروند بگیرند.

او همچنین وعده داده بود که تا پایان شهریور، ۵۰ میلیون دز واکسن برکت تولید شود که تا امروز که دی ماه به نیمه رسیده است، تنها حدود ۱۰ میلیون دز از این واکسن تحویل وزارت بهداشت داده شده است.

از طرفی، با شیوع امیکرون بسیاری از کارشناسان بهداشتی و سازمان بهداشت جهانی توصیه کرده‌اند تا افرادی که از واکسن‌های غیرفعال مانند سینوفارم استفاده کرده‌اند برای دز سوم خود از واکسن‌های مبتنی بر فن‌آوری «ام آر ان ای» و یا آسترازنکا استفاده کنند تا محافظت لازم را به دست آوردند.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی به سایت تجارت‌نیوز گفته است: «باید از سازمان غذا و دارو پرسید که چقدر اطلاعات از واکسن‌های تولیدی دارند. آیا به اندازه‌ای هست که افرادی که هنوز واکسن نزده‌اند را پوشش دهد یا خیر! وزارت بهداشت باید پاسخگو باشد که آیا عملکرد واکسن‌های داخلی بر علیه واریانت‌های جدید را بررسی کرده‌اند؟»

علیرضا ناجی نیز تأکید کرد که با توجه به سویه‌های جدید ویروس کرونا، باید از واکسن‌های «با کیفیت بالا» برای تزریق دز بوستر استفاده شود.

XS
SM
MD
LG