1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

۲۰هزار شهروند افغانستان در انتظار انتقال به آلمان هستند

۱۴۰۰ دی ۱۱, شنبه

چهار ماه و نیم از سیطره طالبان می‌گذرد و هزاران تن از کارکنان محلی نهادهای آلمانی همراه فعالان مدنی، دانشگاهیان، هنرمندان و روزنامه‌نگاران برای خروج از کابل روزشماری می‌کنند. پروازهای مستقیم به دشواری انجام می‌شوند.

https://p.dw.com/p/452z8
روزشماری بسیاری از کارکنان محلی نهادهای آلمانی، فعالان مدنی، هنرمندان و روزنامه‌نگاران افغان برای خروج از افغانستان
عکس: Mohd Rasfan/AFP/Getty Images

حدود ۲۰هزار شهروند افغان برای سفر به آلمان و خروج از کابل روز شماری می‌کنند. این عده شامل همکاران محلی نهادهای آلمانی، هنرمندان، روزنامه‌نگاران، دانشگاهیان و کنشگران حقوق زنان و حقوق بشر همراه با بستگان و خانواده‌هایشان است. کسانی که که جان خود را در خطر می‌بینند و مورد تهدید آشکار اسلامگرایان قرار دارند.

 ۱۳۸۴پرسنل آلمانی مستقردر افغانستان در ۱۶ اوت کابل را ترک کردند. 

طبق آمار وزارت کشور، تا ۲۷ دسامبر، پنج هزار و ۴۳۷ نفر از همکاران وزارت کمک‌های عمرانی، مترجمان ارتش و نیروهای محلی افغان‌، توانسته‌اند از افغانستان خارج شوند و به آلمان بیایند.

دولت آلمان، فعالان مدنی و حقوق بشری، هنرمندان، روزنامه‌نگاران و دانشگاهیان افغان را جزو افراد در معرض خطر ویژه دسته‌‌بندی کرده است. تا پایان دسامبر، ۴۴۶ نفر از این گروه به آلمان آمده‌اند که تعداد کل آنها با احتساب بستگان و همراهان‌شان ۱۴۶۲ نفر می‌شود.

آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان از حز سبزها اخیرا گفته که برلین خروج گروه‌های خاص آسیب‌پذیر از کابل را تسهیل می‌کند. اما حزب چپ‌ها انتقاد می‌کند که برای حفاظت این افراد از خطرات، تلاش کافی صورت نگرفته است.

گوکای اکبولوت، نماینده چپ‌ها با اشاره به اعدام یا ناپدید شدن ۱۰۰ نیروی انتظامی و امنیتی افغانستان در چهار ولایت در هفته‌های گذشته، خطاب به بربوک گفته است: «وزیر خارجه جدید موظف است سریعا و بدون اگر و مگر به افراد در معرض خطر کمک کند.»

وزارت خارجه آلمان تا کنون ۶۷۰ نفر را با دو پرواز چارتر از کابل تخلیه کرده  و گفته که به دلیل مشکل‌افرینی‌های طالبان امکان پروازهای مستقیم بیشتر فعلا وجود ندارد.۴۳۰ نفر دیگر توانسته‌اند با پروازهای ساماندهی‌شده توسط قطر از افغانستان خارج شوند. شماری هم با پرواز یک سازمان غیر دولتی توانسته کابل را ترک کنند.

وزارت خارجه آلمان می‌گوید ۱۸ پرواز چارتر از اسلام‌آباد پاکستان به مقصد آلمان صورت گرفته که اخرین مورد آن پنجشنبه ۳۰ دسامبر بوده است. به این ترتیب، حدود ۳۸۰۰ افغان و اعضای خانواده‌ انها با تاییدیه پذیرش و با کمک وزارت خارجه وارد آلمان شده‌اند.

از زمان به قدرت رسیدن طالبان، بیش از ۵۹۰۰ ویزا در نمایندگی‌های دیپلماتیک آلمان در منطقه برای شهروندان افغانستان صادر شده است.

در تفاهم‌‌نامه ائتلاف احزاب سوسیال دمکرات، سبزها و دمکرات آزاد آمده که روند انتقال کارکنان محلی و افغان‌های در معرض خطر به آلمان، باید با کمترین کاغذبازی و بیشترین سهولت صورت گیرد. این سند می‌گوید: «ما به متحدان خود پشت نخواهیم کرد. ما می‌خواهیم به ویژه از کسانی که به عنوان شرکای خارجی در کنار جمهوری فدرال آلمان ایستاده و برای دموکراسی و توسعه اجتماعی مبارزه کرده اند، محافظت کنیم.»