1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

سه نیروگاه هسته‌ای آلمان خاموش شدند

۱۴۰۰ دی ۱۱, شنبه

در راستای حذف تدریجی انرژی هسته‌ای در آلمان رآکتورهای بروکدورف، گرونده و گروندرمینگن از شبکه خارج شدند. این دستور کار دولت آلمان پس از فاجعه نیروگاه فوکوشیما در ژاپن بود. سه رآکتور باقیمانده تا پایان ۲۰۲۲ تعطیل می‌شوند.

https://p.dw.com/p/452ru
نیروگاه گوندرمینگن در ایالت بایرن در راستای حذف تدریجی انرژی هسته‌ای در آلمان، برای همیشه از شبکه خارج شد
نیروگاه گوندرمینگن در ایالت بایرنعکس: Stefan Puchner/dpa/picture alliance

پس از ۳۵ سال فعالیت، نیروگاه‌های هسته‌ای بروکدورف، گرونده و گروندرمینگن آلمان به کار خود خاتمه دادند. این رآکتورها شامگاه جمعه، در واپسین ساعات سال کهنه میلادی و طبق برنامه از قبل اعلام شده، از شبکه برق رسانی خارج شدند.

تعطیلی رآکتور بروکدورف در ایالت اشلسویگ هولشتاین به ویژه تأثیری نمادین دارد. این نیروگاه محور اعتراض و مقاومت مخالفان انرژی هسته‌ای در آلمان بود و در دهه ۱۹۸۰ بیش از صدهزار نفر  علیه ساخت و راه‌اندازی آن راهپیمایی کردند.

چشم‌انداز دولت آلمان، تعطیلی شش نیروگاه تا پایان سال ۲۰۲۲ است. سه نیروگاه دیگر یعنی ایسار ۲، امسلند و نکاروستهایم ۲  نیز در نوبت خاموشی قرار دارند. این سه نیروگاه باید تا پایان ۲۰۲۲ از شبکه خارج شوند.

تعطیلی همیشگی نیروگاه‌های هسته‌ای در ‌آلمان پس از فاجعه رآکتور اتمی فوکوشیما در سونامی سال ۲۰۱۱، در دستور کار دولت  ائتلافی مرکل قرار گرفت. هفت نیروگاه پس از این فاجعه از شبکه خارج شدند اما قرار شد شش نیروگاه باقیمانده  تا سال ۲۰۲۲ به کار ادامه دهند تا کمبود احتمالی برق ایجاد نشود.

به کانال دویچه وله فارسی در اینستاگرام بپیوندید

نیروگاه بروکدورف از شروع کار در سال ۱۹۸۶ تا زمان تعطیلی، بیش از ۳۸۰میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کرده است. تولید برق رآکتور گرونده در ایالت نیدرزاکسن نیز که سال ۱۹۸۶ راه‌اندازی شد، حدود ۴۱۰میلیارد کیلووات ساعت بوده است. تولید برق گاندمیگن در ایالت بایرن هم بیش از ۴۰۰میلیارد کیلووات ساعت اعلام شده است.

 به گزارش "اشپیگل آنلاین"، عملیات خنک‌سازی این رآکتور شروع شده و و تخلیه هسته رآکتور به استخر ذخیره عنصر سوخت در حال آماده‌سازی است.

فرايند اسقاط و پاکسازی نهایی نیروگاه‌های تعطیل شده به ماه‌ها زمان نیاز دارد.

افزون بر خاموشی سه نیروگاه یاد شده، سه نیروگاه کوچک زغال‌سنگی در ایالت نوردراین وستفالن نیز قرار بود به عنوان بخشی از حذف تدریجی سوخت فسیلی، از کار بیفتند.

توسعه زیرساخت‌های انرژی بادی و خورشیدی تا سال ۲۰۳۰ و رساندن سهم انرژی‌های تجدیدشونده به حد نصاب ۸۰درصد از اهداف کلان زیست محیطی دولت آلمان است.

طبق آماری که انجمن صنعت انرژی آلمان ارائه کرده، شش نیروگاه هسته‌ای، سهمی ۱۲درصدی در تامین برق مورد نیاز کشور داشته‌اند؛ حال آن که سهم انرژی‌های تجدیدپذیر حدود ۴۱درصد بوده است.