1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

انتقاد و نگرانی آمریکا و آلمان از پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ

۱۴۰۰ دی ۱۰, جمعه

ایران هم‌زمان با مذاکرات وین، از "پرتاب موفق" موشک ماهواره‌‌بر سیمرغ خبر داد. در حالی که قدرت‌های جهانی این اقدام را نقض قطعنامه شورای امنیت خوانده‌اند، جانشین وزیر دفاع ایران گفت به زودی موشک‌های بیشتری پرتاب می‌شوند.

https://p.dw.com/p/451G0
Start der iranischen Simorgh-Rakete 2017
عکس: REUTERS

ایران روز پنجشنبه ۹ دی‌ در حالی‌ که گفتگوهای احیای برجام در جریان بود، از پرتاب موشک ماهواره‌بر «سیمرغ»  خبر داد.

پرتاب این ماهواره‌بر که به ادعای ایران موفقیت‌آمیز بود، مورد انتقاد کشورها از جمله آلمان و ایالات متحده قرار گرفت. این نگرانی وجود دارد که ایران در پوشش برنامه ماهواره‌ای، آزمایش‌های موشکی انجام دهد. 

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که توسعه موشک‌های ماهواره‌‌بر ایران، موجب نگرانی‌های قابل توجهی در زمینه گسترش سلاح هسته‌ای می‌شود. این سخنگو چنین اقداماتی را تخطی از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ اعلام کرد.

آلمان نیز از ایران خواسته که ارسال موشک‌ ماهواره‌بر را متوقف کند. یک دیپلمات آلمانی گفته که این پرتاب‌ها می‌توانند برای آزمایش فناوری موشک‌های بالستیک و حمل سلاح‌های هسته‌ای به کار روند.

این دیپلمات خواستار خودداری ایران از این فعالیت‌ها و متعهد ماندن این کشور به تعهدات قطعنامه شورای امنیت شد.

به کانال دویچه وله فارسی در اینستاگرام بپیوندید

اما یک روز پس از پرتاب سیمرغ ۶ و در حالی که اخبار مشخص و موثفی در باره قرار گرفتن آن در مدار وجود ندارد، مهدی فرحی، جانشین وزیر دفاع جمهوری اسلامی اعلام کرد که ایران تا آخر سال و به مناسبت "دهه فجر"، ماهواره‌‌برهای دیگری نیز پرتاب می‌شوند. 

او گفت که این بار از ماهواره‌بر "سیمرغ ۶" استفاده می‌شود که فناوری پیشرفته‌تری نسبت به انواع قبلی دارد. 

وزارت دفاع جمهوری اسلامی، چهار پرتاب ناموفق ماهواره را در کارنامه دارد. 

برنامه موشک‌های دوربرد جمهوری اسلامی همواره یکی از مسائل مورد مناقشه با کشورهای غربی طرف توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ بوده است.

وزارت دفاع و سازمان هوافضای سپاه پاسداران جمهوری اسلامی از زمان آغاز مذاکرات احیای برجام در وین بر تعداد آزمایش‌های موشکی و رزمایش‌های نظامی خود افزوده‌اند و این مسئله بارها با انتقادهای زیاد حتی در داخل ایران روبرو شده است.

سردار رمضان شریف، سخنگوی سپاه روز سه‌شنبه در واکنش به این انتقادها مدعی شد آزمایش‌های موشکی و مذاکرات احیای برجام ارتباطی به هم ندارند و افزود: «وقتی دشمن متوجه قدرت ایران باشد در مذاکرات حواسش را جمع می‌کند که این‌طور نیست که بخواهند چیزی بگیرند و بروند.»