1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

موافقت مجلس ایران با تحقیق و تفحص از عملکرد ۸ ساله وزارت نفت

۱۴۰۰ دی ۷, سه‌شنبه

مجلس ایران با درخواست کمیسیون انرژی برای تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نفت در دوره ریاست جمهوری هشت ساله حسن روحانی موافقت کرد. به وزارت نفت اتهام زده شده که "خسارات فراوان مالی و پولی به نظام اقتصادی کشور" وارد کرده است.

https://p.dw.com/p/44tOM
عکس: picture alliance/dpa/TASS

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس ایران در جلسه علنی سه‌شنبه هفت دی با درخواست گزارش کمیسیون انرژی مبنی بر تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نفت در هشت سال دوران ریاست جمهوری حسن روحانی موافقت کردند.

کمیسیون انرژی مجلس، وزارت نفت را به "اهمال، قصور و ترک فعل در عدم توسعه برخی میادین مشترک" در هشت سال اخیر متهم کرده و گفته این باعث خسارت فراوان چند ده میلیارد دلاری شده است.

از وزارت نفت و بیژن زنگنه، وزیر نفت وقت از جمله پرسیده شده است که دلایل "عدم پیگیری و عقد قراردادهای نفتی و گازی در عرصه بین‌الملل" و "عدم توسعه میادین مشترک نفتی و گازی" چه بوده است؟

یکی دیگر از موارد این تحقیق "حذف سهمیه بندی سوخت و حذف کارت سوخت" است که به گفته کمیسیون انرژی مجلس باعث وارد آمدن خسارات فراوان مالی و پولی به نظام اقتصادی شده است.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

طرح تحقیق و تفحص، وزیر نفت دولت روحانی را به تغییرات ساختاری در سازمان وزارت نفت، "به‌کارگیری و استخدام نیرو از یک سو و "حذف شتابزده و غیر کارشناسی و بدون مطالعه چند هزار سمت در وزارت نفت" متهم می‌کند.

بیژن زنگنه متهم شده که در هشت سال گذشته هیچگونه ظرفیت پالایشی جدید احداث نکرده، پروژه‌های  مربوطه در مناطق نفتخیز جنوب و فلات قاره را متوقف کرده و و در روزهای پایانی دولت روحانی دست به انعقاد شتابزده قراردادهای نفتی و گازی زده است.

نمایندگان همچنین خواستار بررسی نحوه و چگونگی عملکرد در صندوق بازنشستگی صنعت نفت شده‌اند.

به زنگنه فرصتی برای دفاع در تلویزیون داده نشد

بیژن زنگنه در طول وزارت خود همواره مورد انتقاد شدید تندروها بوده است. یکی از جنجالی‌ترین موارد اتهام به او، قرارداد فروش گاز به شرکت کرسنت پترولیوم است که در دولت دوم اصلاحات منعقد شد. تندروها زنگنه را به فساد، رشوه، ارزان فروشی گاز و بخشیدن انحصار تجارت گاز ایران با امارات به کرسنت متهم می‌کنند.

وزیر نفت دولت روحانی همواره گفته است که زیر فشار تحریم‌های آمریکا همه تلاش خود را برای فروش نفت و تامین درآمدهای ارزی ایران کرده است.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

قرار بود زنگنه اوایل آذر در یک برنامه تلویزیونی، در باره پرونده کرسنت توضیح دهد. از این حضور اما  به دلیل "پرونده قضایی علیه او" ممانعت شد. 

موافقان سیاست زنگنه در وزارت نفت می‌گویند او توسعه‌گراست و نه "غربگرا" و معتقدند در هیچ دورانی به اندازه دوران وزارت زنگنه، شرکت‌های داخلی رشد نکرده‌اند.

روزنامه مردم سالاری در سال ۹۷ و پس از توافق برجام درباره بیژن زنگنه نوشت که او در دوره‌های اول و دوم خود در وزارت نفت (بین سال‌های ۷۶ تا ۸۴) از طریق همکاری شرکت‌های ایرانی با شرکت‌های خارجی، توانمندی زیادی در شرکت‌های ایرانی ایجاد کرد و «در دولت روحانی، سودای این داشت که امرِ بین‌المللی شدن صنعت نفت ایران را کلید بزند».

به نوشته این روزنامه زنگنه تلاش زیادی کرد تا در مقابل "جوسازی‌ها" صنعت نفت ایران را به سمت بین‌المللی شدن ببرد، «اما تغییر شرایط کشور و آغاز تحریم‌ها مانع از این شد که این هدف بزرگ، عملیاتی شود».

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه