close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
گزارش

قهرمان‌سازی از مهدی تاج با دروغ خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس

۶ دی ۱۴۰۰
پیام یونسی‌پور
خواندن در ۴ دقیقه
قهرمان‌سازی از مهدی تاج با دروغ خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس

پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، به نقل از «علی رغبتی»، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و نظارت ورزش قهرمانی از تشکیل جلسه‌ای با حضور «حمید سجادی»، وزیر ورزش و جوانان و «مهدی تاج» برای بررسی «حذف احتمالی» استقلال و پرسپولیس از لیگ قهرمانان آسیا خبر داده است.

این پایگاه خبری، مهدی تاج را با عنوان «نایب رییس کنفدراسیون فوتبال آسیا» معرفی کرد. این نخستین بار، طی یک سال اخیر است که مهدی تاج بار دیگر روی صحنه فوتبال ایران می‌آید و خودش را به رسانه‌ها نشان می‌دهد. آیا نایب رییس فدراسیون فوتبال ایران، در جلسه با وزیر ورزش و جوانان، در پی جلوگیری از حذف دو باشگاه ایرانی از لیگ قهرمانان آسیا است؟

****

مهدی تاج را می‌توان با عناوینی مانند «رییس پیشین» یا «رییس مستعفی» فدراسیون فوتبال هم شناخت. مردی که حتی پس از استعفایش در ۸دی‌۱۳۹۸ باز هم به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در تصمیم‌گیری‌های فوتبال ایران نقش داشت.

نمونه بارز آن، گزارش خبرگزاری مهر در بهمن سال ۱۳۹۸ مبنی بر نقش داشتن «علی تاج»، آقازاده مهدی تاج در انتخاب سرمربی تیم ملی با حضور مدیر برنامه و مشاور رسانه‌ای «دراگان اسکوچیچ» بود.

مهدی تاج آخرین‌بار ۳۱مرداد۱۳۹۹ مقابل دوربین «ورزش سه» یکی از مهم‌ترین رسانه‌های حامی خود حاضر شد و در پاسخ به این سوال که آیا او پرداخت بخشی از بدهی بیش از ۶ میلیون یورویی «مارک ویلموتس» را می‌پذیرد یا خیر گفته بود: «مگر پول‌های کلان و ارزهای ۴۲۰۰ تومانی که وزرا ناپدید کردند، از حساب‌ آن‌ها برداشته شد؟»

طی ماه‌های گذشته، آقای تاج در پرونده‌هایی مانند «سلب میزبانی از تیم ملی فوتبال ایران»، «از دست دادن میزبانی باشگاه‌های ایرانی در رقابت‌های لیگ قهرمانان» و «حذف تیم ملی فوتبال ساحلی توسط کنفدراسیون فوتبال آسیا»، سکوت کرد و وارد معرکه فوتبال نشد.  

مهم‌ترین گمانه‌زنی از یک سال قبل تاکنون این است که مهدی تاج تلاش می‌کند با زیر فشار قرار گرفتن فدراسیون فوتبال و حتی ورود این مجموعه به «بحران تعلیق»، بار دیگر به عنوان رییس کمیته انتقالی فدراسیون و با حکم کنفدراسیون فوتبال آسیا به ریاست این مجموعه بازگردد.

در جلسه‌ای که مهدی تاج با حمید سجادی برگزار کرد، علی رغبتی هم حضور داشت؛ مدیری که از جنس مدیران اصول‌گرا بود که در دولت «محمود احمدی‌نژاد» پایش به ورزش ایران باز شد.

نخستین بحران دولت محمود احمدی‌نژاد در ورزش، تعلیق فدراسیون فوتبال بود که یک سال پس از آغاز ریاست‌جمهوری آقای احمدی‌نژاد اتفاق افتاد. علی رغبتی، یکی از سه نماینده دولت جمهوری اسلامی و سازمان وقت تربیت بدنی بود که در «کمیته انتقالی» حضور داشت.

سال ۱۳۸۵ و پس از تعلیق فوتبال ایران، فدراسیون جهانی فوتبال سه نماینده خود یعنی «محسن صفایی فراهانی»، «حسن غفاری» و «محمد خبیری» را در کنار سه عضو مورد نظر سازمان وقت تربیت بدنی جمهوری اسلامی یعنی «کیومرث هاشمی»، «محمدحسن انصاری‌فرد» و علی رغبتی به عنوان اعضای شش نفره کمیته انتقالی معرفی کرد.

دیدار مهدی تاج و حمید سجادی، جز یک بازی تبلیغاتی نیست. سایت ورزش سه، رسانه حامی مهدی تاج در بخشی از گزارش خود نوشته است: «وزیر ورزش امروز جلسه‌ای با مهدی تاج برگزار کرد و از او کمک خواست تا شاید استقلال و پرسپولیس بتوانند در لیگ قهرمانان شرکت کنند.»

کنفدراسیون فوتبال آسیا، ایرادهای قانونی خود به اساس‌نامه باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس، دولتی ماندن این دو باشگاه را از یک دهه قبل به صورت رسمی به فدراسیون فوتبال اعلام کرده بود.

سال ۱۳۹۱ مهدی تاج به عنوان نایب رییس وقت فدراسیون فوتبال و سرپرست سازمان لیگ، در گفت‌وگو با «ایرنا» خصوصی شدن استقلال و پرسپولیس را «به دلیل اختلاف‌های درون کشور» امری دور از انتظار دانسته بود.

۱۱آذر۱۳۹۷ «مسعود سلطانی‌فر» وزیر ورزش و جوانان وقت ایران ضمن بیان این جمله که «باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس قطعا تا سال آینده خصوصی خواهند شد»، از فدراسیون فوتبال که ریاست آن را مهدی تاج برعهده داشت، به عنوان «مطلع» در زمینه تلاش‌های این وزارت برای خصوصی‌سازی دو باشگاه نام برد.

یک ماه بعد، مهدی تاج در دیدار با اعضای کمیسیون ورزش مجلس شورای اسلامی از زحمات مسعود سلطانی‌فر برای واگذاری استقلال و پرسپولیس «تقدیر» کرده و گفته بود: «این دو باشگاه مشکلاتی زیاد و بدهی‌های کلان معوقه‌ای دارند که همیشه مانع بحث توسعه‌شان بود. وزیر ورزش در تلاش برای حل این معضلات است.»

دی ماه همان سال، او دوباره تاکید کرد که دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، قطعا تا یک سال دیگر (یعنی تا پایان سال ۱۳۹۸) به بخش خصوصی واگذار می‌شوند.

مسعود سلطانی‌فر در هفت مصاحبه رسمی طی سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ از واگذاری باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس به بورس و بخش خصوصی خبر داده بود. مهدی تاج هم که حالا به عنوان «نایب رییس کنفدراسیون آسیا» مقابل حمید سجادی می‌نشیند، در جریان تمامی نامه‌نگاری‌های یک دهه اخیر کنفدراسیون فوتبال آسیا قرار داشت.

خبرگزاری برنا وابسته به وزارت ورزش و جوانان به نقل از علی رغبتی نوشته است: «مقرر شد تا اواخر بهمن فرایند عرضه سهام دو باشگاه در بورس آغاز شده و مطابق برنامه‌ریزی انجام شده دنبال شود.»

طبق اعلام کنفدراسیون فوتبال آسیا، باشگاه‌های استقلال، پرسپولیس و گل‌گهر فقط تا امروز دوشنبه فرصت داشتند، مدارک خود جهت راستی‌آزمایی و اثبات رعایت قوانین و مقررات کسب مجوز حرفه‌ای را برای این کنفدراسیون ارسال کنند. در حقیقت، امروز (دوشنبه) پایان تمام مهلت‌های کنفدراسیون فوتبال آسیا برای سه باشگاه ایرانی است.

اعلام خبر خصوصی‌سازی این باشگاه در بهمن‌ماه و عکس یادگاری مهدی تاج در اتاق وزیر ورزش و جوانان، یک رفتار تبلیغاتی برای قهرمان‌سازی از نایب رییس ایرانی کنفدراسیون فوتبال آسیا به نظر می‌رسد.

 

ثبت نظر

استان‌وایر

نماینده سابق مجلس: مصرف تریاک بین نمایندگان فراوان بود

۶ دی ۱۴۰۰
خواندن در ۲ دقیقه
نماینده سابق مجلس: مصرف تریاک بین نمایندگان فراوان بود