close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
بلاگ

زیباکلام در لایو اینستاگرامی ایران‌وایر: ۸۰ درصد مردم ایران با اسراییل مشکلی ندارند

۴ دی ۱۴۰۰
ایران وایر
خواندن در ۶ دقیقه

جمعه ۳دی۱۴۰۰ برنامه دیگری از مجموعه برنامه‌های هفتگی و ورزشی «ایران‌وایر» در اینستاگرام، با موضوع «پرونده‌سازی امنیتی خبرگزاری فارس؛ از مهدی مهدوی‌کیا تا سازمان ملل» برگزار شد.

«پیام یونسی‌پور»، دبیر بخش ورزش ایران‌وایر، «احسان مهرابی»، خبرنگار حوزه سیاسی ایران‌وایر، به همراه «صادق زیباکلام»، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، از ساعت ۹ شب به وقت ایران در لایو اینستاگرامی ایران‌وایر حضور یافتند تا درباره حملات و پرونده‌سازی اخیر «خبرگزاری فارس» علیه «مهدی مهدوی‌کیا»، بابت حضور در یک مسابقه دوستانه بین‌المللی صحبت کنند.
***

ماجرا از آنجا آغاز شد که فدراسیون جهانی فوتبال به مناسبت این‌که سرانجام رقابت‌های «عرب کاپ» را پس از ۶۰ سال برگزاری به رسمیت شناخت؛ جمعه، ۲۶آذر۱۴۰۰ یک بازی نمادین را به میزبانی شهر دوحه، میان دو تیم «ستارگان اعراب» و «منتخب جهان» برگزار کرد.

«مهدی مهدوی‌کیا»، ستاره سابق تیم ملی فوتبال ایران و سرمربی کنونی تیم زیر ۲۳ ساله‌های ایران نیز به دعوت فیفا در تیم منتخب جهان حضور داشت؛ اما پس از پایان این مسابقه، خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حضور مهدی مهدوی‌کیا در این مسابقه را به دلیل حضور «آورام گرانت»، سرمربی اسراییلی چلسی روی نیمکت تیم منتخب جهان و همچنین قرار گرفتن پرچم اسراییل روی پیراهن بازیکنان این تیم، مترادف با «پرچم‌داری اسراییل» معنی کرد.

خبرگزاری سپاه پاسداران در روزهای اخیر تمام تلاش خود را به کار برد تا پرونده مهدی مهدوی‌کیا را برای همیشه در فوتبال ایران ببندد. به همین دلیل به سراغ شخصیت‌های سیاسی با رویکردهای امنیتی رفت و به صورت نمونه، این جمله از عضو هیات‌رییسه مجلس را به تیتر یک صفحه ورزشی خود تبدیل کرد: «مهدوی‌کیا در مسیر مشروعیت‌بخشی به رژیم خونریز قدم برداشت.»

احسان مهرابی در ابتدای برنامه اینستاگرام ایران‌وایر گفت: «گاهی برخی اتفاقات در فضای سیاسی ایران رخ می‌دهد که سیاسیون چندان تمایلی ندارند درباره آن حرف بزنند و در مقابلش سکوت می‌کنند، اما یک خبرگزاری امنیتی مانند فارس در موضوعاتی مانند همین ماجرای آقای مهدوی‌کیا، آن‌قدر با مقامات مختلف تماس می‌گیرد و آن‌ها را بابت سکوت‌شان متهم می‌کند که در نهایت سیاسیون نیز مجبور به موضع‌گیری می‌شوند. هدف این خبرگزاری هم همین است که سطح ماجرا را از یک دعوای رسانه‌ای، به پرونده‌ای امنیتی و قضایی تبدیل کند. حسادت و دعوای شخصی برخی‌ها با مهدی مهدوی‌کیا برای تصاحب صندلی تیم ملی امید ایران هم می‌تواند در این حملات امنیتی تاثیرگذار باشد.»

پیام یونسی‌پور در ادامه از صادق زیباکلام پرسید: «با توجه به اینکه خبرگزاری فارس نسبت به حضور پرچم اسراییل در کنار پرچم کشورهای دیگر در پیراهن تیم منتخب جهان ایراد گرفته، چطور نسبت به حضور نماینده دائمی ایران در سازمان ملل که با فاصله دو میز نسبت به نماینده اسراییل می‌نشیند، واکنشی نشان نمی‌دهند؟»

صادق زیباکلام پاسخ داد: «مسئله اصلی این است احتمالا دستگاه امنیتی یک خرده‌حساب‌هایی با آقای مهدوی‌کیا داشته و نافرمانی‌هایی از سوی این فوتبالیست سابق رخ داده بوده که حالا خواسته‌اند با این بهانه او را از فوتبال ایران حذف کنند، وگرنه تا قبل از این حملات خبرگزاری فارس، چه کسی در ایران از وجود پرچم اسراییل روی آن پیراهن باخبر بود؟ در تصاویری که از این پیراهن منتشر شده، مشخص است که پرچم اسراییل فقط با ذره‌بین قابل رویت است. نکته بعدی این است که ما بالاخره با اسراییل می‌خواهیم چه کنیم؟ در خارج از حوزه ورزش که می‌خواهیم اسراییل را نابود کنیم و سوال من همیشه از مقامات ایران این بوده که چه کسی این وظیفه را به ما محول کرده؟ ۵۲ کشور عرب یا فلسطینی‌ها یا حتی مجلس و قانون اساسی کشورمان؟ این سیاست تلاش برای نابودی اسراییل در دهه‌های گذشته، بسیار به منافع ایران آسیب رسانده و ما را بدبخت‌تر و بیچاره‌تر کرده است.»

پیام یونسی‌پور هم درباره جزییات شروع دعوای دستگاه امنیتی با مهدی مهدوی‌کیا توضیح داد و گفت: «ماجرا از آنجا شروع شد که از مدتی پیش، مهدوی‌کیا در اینستاگرام نسبت به فجایع و اتفاقات سیاسی اجتماعی در ایران انتقاد کرد و مثلا درباره مشکلات محیط‌زیستی یا حوادث آبان ۹۸ نوشت. خبرگزاری فارس در پاسخ به این انتقادات، خطاب به او از هشتگ سلبریتی بی‌سواد استفاده کرد و گفت نباید حرف‌های مهدوی‌کیا را جدی گرفت. یعنی ماجرای اسراییل، به یک ابزار سیاسی تبدیل شده است تا هرجایی که بخواهند، از آن برای کوبیدن و محو مخالفان خود استفاده کنند. تا اواسط دهه هشتاد از صداوسیما می‌شنیدیم که مثلان فلان ورزشکار در دفاع از حقوق ملت مظلوم فلسطین از مبارزه با ورزشکار اسراییلی انصراف داد، اما از آن زمان به بعد دیگر چنین نکته‌ای توسط رسانه‌های حکومتی بیان نشد، زیرا کمیته بین‌المللی المپیک، کلیت ورزش ایران را به خاطر به رسمیت نشناختن یکی از کشورهای عضو سازمان ملل، در خطر تعلیق قرار داده است. به همین دلیل مبارزه نکردن با اسراییل هم فدراسیون جودوی ایران ۴ سال محروم شد، چندین ورزشکار نامدار ایرانی به خاطر عدم توانایی در مبارزه با اسراییل و حذف شدن از مسابقات، پناهنده شدند و اطلاع دارم که فدراسیون جهانی فوتبال، ماجرای حمله به مهدوی‌کیا را زیر ذره‌بین قرار داده تا در صورت برخورد امنیتی، با فدراسیون فوتبال ایران برخورد کند.»

صادق زیباکلام پاسخ داد: «کاملا موافقم و اسراییل، یک مستمسک برای تسویه‌حساب‌های سیاسی است. اگر این نارضایتی از مهدوی‌کیا وجود نداشت، اصلا این مسئله را مطرح نمی‌کردند. بنده دشمن شماره یک تئوری‌های توطئه هستم؛ اما معتقدم اگر هر دشمن خارجی که می‌خواست با هر روشی ملت و کشور ایران را با خاک یکسان کند، به اندازه مسئله پرونده هسته‌ای نمی‌توانست به ایران ضربه بزند. آیا در دنیا فقط ایران به دنبال گسترش فعالیت‌های هسته‌ای است؟ خیر، پس چرا دنیا فقط ایران را تحریم می‌کند؟ چون هیچ کشور دیگری به دنبال نابودی اسراییل نیست. جمهوری اسلامی رسما و عملا گفته دنبال نابودی اسراییل است و تلاش‌های زیادی مانند ارسال بمب و موشک به کشورهای دیگر را نیز برای نابودی اسراییل انجام داده است. در دوران ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد که سیاست انکار هولوکاست و نابودی اسراییل را با جدیت پیگیری می‌کرد، یکی از رهبران وطن‌پرست فلسطینی‌ها در کنفرانسی در آتن به من گفت: به احمدی‌نژاد بگویید کمی از این انرژی را که صرف نابودی اسراییل می‌کند، خرج آوردن فلسطین به نقشه دنیا کند. یعنی خود فلسطینی‌ها و اعراب هم ما را قبول ندارند. بارها گفتم از مردم خودمان یک نظرسنجی کنید و بپرسید آیا مردم ایران موافق پیگیری سیاست نابودی اسراییل هستند؟ من معتقدم ۸۰ درصد از ملت ایران هم مخالف این سیاست هستند و با اسراییل مشکلی ندارند.»

در تازه‌ترین اقدام از سوی خبرگزاری فارس؛ امروز ۴دی۱۴۰۰ این رسانه امنیتی با بازنشر «استوری» اینستاگرام مهدی مهدوی‌کیا که نوشته بود «آرامش آنجاست که با آدم‌های یک‌رنگ طرفی»، آن را تعبیر به «دورو خطاب کردن مردم ایران» و «افتادن در دام روانی اسراییل» از سوی مهدوی‌کیا کرد.

احسان مهرابی در بخش دیگری از این لایو اینستاگرامی گفت: «برخلاف گروه‌هایی در کشورهای عربی یا چپ‌ها در کشورهای اروپایی، معتقدم اکثریت مردم ایران به دلیل مخالفت و تنفر نسبت به حکومت خود، همراه‌ترین مردم با اسراییل هستند. به یاد داریم حتی کسی مانند رسول خادم هم در راس فدراسیون کشتی ایران، طی نامه‌ای خطاب به خامنه‌ای و اعضای شورای امنیت ملی، خواستار پایان دادن به کناره‌گیری مقابل ورزشکاران اسراییلی شده بود. ورزش ایران در یک دهه اخیر به اشغال مدیران امنیتی و نظامی درآمده است و چنین حملاتی علیه مهدوی‌کیا یا سایر ورزشکاران موافق مسابقه با اسراییل، می‌تواند ریشه در تصمیمات سرکوب‌گرایانه همین مدیران داشته باشد.»

از بخش پاسخگویی دیدن کنید

در این بخش ایران وایر می‌توانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راه‌اندازی کنید

صفحه پاسخگویی

ثبت نظر

استان‌وایر

یک کودک بلوچ با تیراندازی نیروهای سپاه پاسداران کشته شد

۴ دی ۱۴۰۰
خواندن در ۱ دقیقه
یک کودک بلوچ با تیراندازی نیروهای سپاه پاسداران کشته شد